Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 6
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa kanhwa k tomuto seriálu (2)

Nezvedený princ (2022) (S01E02) 

No tak po prvej epizode som sa vobec neodvazila hodnotit. Prekvapenie sa vsak konalo. Kedze som po neustale postupne upadajucej druhej polovici serie GoT nemala ziadne ocakavania, nebola som nijako sklamana. A to ani v pripade, ze by nejake ocakavania boli. Dostali sme peknu davku krvi a nasilia, ako sme boli zvyknuti. Porodne ani ine sceny ma uz po GoT nemozu nijako rozhadzat...Dostali sme vsak aj nove postavy, ktore boli predstavene celkom dobre, co este umocnuje 2. epizoda. Postavy sa pekne rozvijaju, ku kazdej si budujeme uz nejaky vztah a atmosfera GoT sa zachovava. I ked tato seria bude viac o politike a politikarceni ako o emociach, problematiky znaly divak si i tak tie emocie prezivat dovoli. Intro bolo sikovne pridane az v 2. epizode - znova ma mrazilo a mala som slavnostny pocit, ako pred sledovanim kazdej epizody z GoT, kym to nasi mili scenaristi celkom neposrali. Neda sa neobivinit ani autora kniznej predlohy, nakolko po precitani vsetkych zatial dostupnych a napisanych dielov uz marne cakam desatrocie WHEN THE WINTER WILL FINALLY COME. Avsak zrejme kvoli inym lukrativnejsim projektom alebo jednoducho preto, ze mu to uz lezie na nervy, sa Martinovi do toho nejako nechce. A preto aj ta hrozna skratka, ktorej sme sa na konci serialu dockali... HoD sa zatial vyvija dobre, v podstate ani nemam ziadne vyhrady. Prvu epizodu som zhliadla 2x, treba sa sustredit na detaily - obrazove aj verbalne. Druha epizoda sice bez nasilia a krvi v kontraste s prvou, nevyznela nijako trapne. A tak uz mi ostava len sa hnevat, ze preco to nie je ako na netflixe a nemozem stravit cely den s mojou oblubenou tematikou. Ten tyzden cakania je fakt dost... ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

Tato epizoda je vskutku “po prdeli” dobra! A kedze je to cele prequel, snazim sa neporovnavat s GOT, ktory milujem (az na nevydarene posledne serie ci epizody). Tato seria je omnoho temnejsia. Bol to emocionalny vybuch ! Skutocne vsetko bolo prepracovane do dokonalosti. Kto tomu vycita nudne chvilky - keby bola stale len akcia a nepredvidane momenty, stratili by tie dolezite momenty na sile. Co mi trochu vadi, je neustala vymena hercov, ktora v mnohych pripadov podla mna vobec nebola potrebna. V pripade Milly je to ok, neviem si tuto herecku ani po zamaskovani predstavit ako matku niekolkych deti. Emma podava velmi solidny vykon.  Co sa tyka herecky Alicent,je tam podoba, len mi moja hlava nejako neberie, ze z naivneho a poslusneho dievcatka (aj ked vie potahovat za nitky), sa v minulom dieli stala “hot woman” a v tomto sa zas podobala vizualne ma povodnu Alicent. Pride mi to dost nekonzistentne. Aegonamohli kludne nechat a zamaskovat, Aemond je ok, kedze v minulom dieli bol este dieta. Na Aegona mohli vybrat aspon vyssieho herca, posobi na mna rusivo. Inak v zorientovani sa v postavach nemam ziaden problem. A na zaver musim uz len vyhlasit, ze kazdu epizodu pozeram 2x. V prvej sa vzdy sustredim na dialogy a druhy raz na detaily, ktorych je tam neurekom.  Celkovo seriu hodnotim na 90 percent a tesim sa z nej 👍 ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama