Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (viac)
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 2 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (5)

Potomci draka (2022) (S01E01) 

Princess Rhaenyra: "The only thing that could tear down the House of the Dragon was itself." ()

Druhý svého jména (2022) (S01E03) 

Asi som jedna z mála, ktorá tento seriál začala pozerať bez toho, aby som videla čo i len jeden diel GoT. Táto epizóda sa mi doteraz páčila najviac. Zápletka by mohla kľudne byť spracovaná v samostatnom celovečernom filme, mala som pocit, akoby som sledovala film. Veľmi dobré!!! ()

Osvítíme cestu (2022) (S01E05) 

Až neuveriteľné, koľko sa toho udialo v jednej jedinej epizóde! Od samotného začiatku až po záverečné titulky ma to úplne vtiahlo do deja a napätie na predsvadobnej hostine by sa dalo krájať! Perfektné kostýmy, kamera, hudba a herecké výkony. Najviac ma baví Emily Carey. ()

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

The Princess and the Queen. Výmena hercov je vždy tak trochu risk a ťažšie sa na to zvyká. V deji sme sa síce posunuli o desať rokov ďalej, no princezná a kráľovná vyzerajú o dvadsať rokov staršie, kráľ vyzerá zrazu na osemdesiat, kým niektorí zase nezostarli ani o jednu vrásku na tvári. Trochu divné. Áno, táto epizóda je divná. Dokonca povedala by som CHAOS. Postavy sa zmenili. Aj tie sympatické sú zrazu nesympatické a jednoducho aj povahovo zmenené! A hlavne je tu toľko nelogických ba až neuveriteľných vecí. SPOILER. Princezná je dosť inteligentná na to, aby si našla milenca inej pleti ako má jej manžel a mala s ním deti. Síce v dnešnej dobe sa asi nerieši farba pleti, jej deti by teda asi mali mať "len" biele vlasy (logické by bolo keby sa riešilo aj akej farby majú pleť!). Je až SMIEŠNE, že my diváci máme veriť tomu, že princezná naozaj naivne verí (už skoro 10 rokov!!), že si to nikto nevšimne? Ani kráľ s kráľovnou či jej vlastné deti? Ďalej, Laena a ten drak. To sa nemohli pokúsiť urobiť jej cisársky? Pripadá mi, že táto epizóda mnoho nevysvetlila. Predpokladám, že Alicent si ponechala Cristona ako svojho milenca. Spája ich takmer nenávisť k princeznej Rhaenyre, ktorú mali predtým obidvaja radi. Pravdepodobne jej Criston neodpustil, že s ním neutiekla a Alicent zase to, že jej Rhaenyra predtým do očí klamala. Vyzerá to, že z milých a pokorných ľudí sa tu zrazu stali sebecké bytosti plné nenávisti. Komu má potom divák fandiť? Kráľ v minulej epizóde takmer zomrel, prekvapilo ma, že vlastne ešte žije! A bola už aj vojna? Veď Alicent mala na sebe tie zelené šaty ako symbol toho, že sa blíži vojna alebo nie? A úplne zbytočná je tu scénka s Eagonom, vôbec sa to sem nehodilo. Ešte ma prekvapilo, že Rhaenyra nechcela "iba" rodiť deti, teraz ich má dokonca tri. Každý tu je vlastne iný ako bol, konaním, zmýšľaním a niekto aj výzorom. A ešte vzhľadom na to, že v predchádzajúcej epizóde Criston ubil na smrť Joeffryho, neverím, že by jeho prítomnosť na dvore Laenor len tak toleroval akoby sa nič nestalo. Takže také 2 a pol* za túto epizódu. ()

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

Prečítala som si všetky recenzie k tejto epizóde, aby som sa uistila, že naozaj nemám až také zlé oči. Celkom sa mi uľavilo, že nie som sama, komu tie tmavé scénky prekážali!!! Mám pocit, že aj 60% z celkovej dĺžky (možno aj viac) som poriadne nevidela, darmo, no vizuál tentokrát nula bodov, to potom človek ani nemôže mať radosť z toho, čo pozerá. Malo by to byť zakázané. Bola som vďačná drakovi, že aspoň na sekundu či dve to tam pekne rozsvietil. V tomto ohľade ma táto epizóda skutočne sklamala. Hodnotenie si ešte premyslím, ale max. 3*. [2,5*] ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama