Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (67)

tomik99 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Historicky asi první seriál, kdy jsem dal všem epizodám plný počet. A tentokrát to nejde jinak, i když jsem byl malinko na vážkách. Minulá epizoda dost nastolila atmosféru a tady to vidíme "jen" z druhé strany. Závěr vše ale pěkně vynahradil, i když už při vyslání synů jsem tak nějak tušil, že jedna cesta nedopadne dobře. A válka může začít. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Chtěl bych napsat perfektní finále, ale jaképak finále, když se jedná jen o zakončení série. Proto jistě nebylo na místě očekávat velkolepost, která by byla jak pěst na oko. A přesto jistou velikost závěr má. Na počátku intriky, jak už je u těchto příběhů žádoucí, pak princeznina osobní tragédie a nakonec draci. A protože mám stále na paměti, že se jedná o pouhý TV seriál, pak drakům tleskám. Nu a s tím posledním činem se z černé královny stala skutečná Černá královna. Jen jsem celou dobu čekal, že Daemon se někde vynoří...tak příště. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dosť slušný záver a vzhľadom na dianie z kníh by mohla byť druhá séria ešte o úroveň vyššia. SPOILER: Záverečné roztrhanie Vhagarom bolo v dobrom slova zmysle brutálne, len som nepochopil, prečo scenáristi spravili z úkladnej vraždy kvázi nehodu. Tejto knižnej zmeny pri motíve vraždy ozaj nedáva zmysel. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Teraz už kráľovná Rhenyra posiela poslov so správou o dodržanie práva následníctva na Železný trón. Jej synovia sa ponúknu za poslov, čo sa nakoniec javí ako chyba. Deamon je vo svojom živle a chystá sa na otvorenú vojnu s Kráľovým prístaviskom. Prevedenie: Vynikajúce zakončenie, pre mňa nie príliš ohurujúcej prvej série. Drakov bolo dosť ale nijako neviem prísť na motiváciu niektorých postáv a to ma dosť mätie. Týpek s páskou cez oko je ale zatiaľ najviac naložená postava naprieč celým univerzom a t beriem do úvahy aj GoT. Sám som zvedavý čo prinesie druhá séria. 90% ()

mata77 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Posledný diel série naozaj solídne ukončuje úvodné ťaženie Rodu Draka. Páčili sa mi hlavne precízna réžia a kamera. Táto v presných záberoch na konkrétne postavy, alebo veci predviedla, ako obrazovo na vysokej úrovni sa dá podčiarknuť tlejúca dráma a zvýrazniť jednoduchým, ale presvedčivým spôsobom nevyhnutnosť nasledujúceho deja. A to všetko bez príliš ukecaného scenára, len s pomocou dramatického hudobného podmazu. V poslednej epizóde sa toho zas až tak nestalo, na druhú stranu je tento diel po emocionálnej stránke jeden z najlepších celej série. ()

Galéria (80)

Reklama

Reklama