Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videá (2)

TV spot

Recenzie (94)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Roky ubehli a svary medzi kralovnou a princeznou Rhaenyr-ov sa vyostrili skrze ich deti. S prekvapenim, kral este zije, takze zrejme nemal "stone disease". Co sa stalo z kralovny a zatrpknuteho "white-knighta", co chcel spachat seppuku som si teda nepredstavoval. Pripodobnenie krivajuceho "chrobaka" a jeho "bezjazycnych" assassinov fest pripominalo "Littlefingra" z povodneho GoT. Silna bola i scena Deamon-ovej zeny a najvacsieho draka, ktoreho lebku sme tak-isto videli v katakombach GoT. Ingtrigy a vymknutie sa niektorych veci z pod kontroly "at it's best". Pecka, hoci opat takmer bez akcie. 85% A ano, bude nam chybat svojrazna a britka predstavitelka mladuckej bielovlasej princezny, je to jasn zostup. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Dobrá epizóda, ale ani zdaleka nie dokonalá. Oproti predošlým dvom častiam bola v mnohých smeroch scenáristicky predvídateľná a zbytočne doslovná. Čo sa týka detí Rhaenyry, stačilo raz či dvakrát poukázať na to, že ich splodila s iným mužom. Tvorcovia to však zdôrazňovali toľkokrát a toľkými rôznymi spôsobmi, že už to bolo miestami otravné. Okrem toho ma príliš nenadchol ani záver, pri ktorom na dôležitom zvrate participovali neznámi aktéri a strážená pevnosť vzbĺkla lusknutím prsta. Celkom by ma zaujímalo, ako sa tam dostali a prečo po prepustení z väzenia jednoducho neutiekli kade ľahšie. Nuž, scenáristická barlička všetko vyriešila. ()

Reklama

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

A keď začal dej prešľapovať na mieste, rozhodli sa tvorcovia spraviť veľký časový skok. Zaujímavé je, že pokým niektoré postavy zostárli doslova na nepoznanie (najmä Rhaenyra) na iných sa čas akosi zabudol podpísať, a tak vyzerajú úplne totožne ako predtým (Daemon, Larys…). Ťažko reagovať inak ako ľahostajne na úmrtia postáv, ktoré sa doslova len mihnú v pár scénkach v priebehu jednej epizódy. Potešil snáď len potmehútsky Larys Strong, z ktorého sa razom stala jedna z najzaujímavejších postáv a pomaly po (tentokrát veľmi nevýraznom) Daemonovi preberá štafetu hlavného záporáka. Celkovo však táto epizóda bola skôr sklamaním a navyše začínam nadobúdať podozrenie, že niektorý vysokopostavený člen štábu trpí nejakou zvláštnou sadistickou uchýlkou z pôrodných bolestí pri kontrakciách… Toho otravného škriekania bolo tentokrát až-až… ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

😆 To je psycho! Fanoušci musí být fakt skalní srdcaři, kterým se dá hodit na hlavu jakékoli lejno s nápisem drak a oni nadšeně zatleskají. Ale gratuluji, obsadit do role princezny ještě obludnější hrůzu, jsem pokládala za nemožné. Co z toho vyleze dál, krom dřístů a obsesí v porodech, do toho čas vložím. Je to totiž prča! ()

liskam 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

POZOR SPOJLERY... Tak aby jsme se v polovině řady setkali s tím, že se děj posune o 10 let dopředu vše rozpracované se nechá nevyřešené a navíc se vymění dvě hlavní hrdinky. To jsem tedy ještě nezažil! Celá dynamika šla do hajzlu a valnou většinu tohoto dílu jsem se ji snažil obnovit. Naštěstí, díky velice povedenému konci se to podařilo. Stejně ale hodnotím pouze 3* protože tenhle výrazný úkrok považuju za špatný. ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama