Reklama

Reklama

Temná strana mesiaca

  • Česko Odvrácená strana měsíce (viac)
Trailer

Úspešný právnik Urs je príkladom a hviezdou svojej profesie. Má skvelú kariéru, krásnu ženu, drahé auto a konto plné peňazí. Samovražda jeho kolegu ním otrasie, pretože aj on žil takýto skvelý život. Urs stretáva krásnu a tajomnú ženu, ktorá vyznáva alternatívny spôsob života a zúčastní sa experimentu s halucinogénnymi hubami. Zmena života je ale drastickejšia, ako čakal. Drogový experiment v ňom uvoľní surové ľudské pudy a na povrch sa dostane jeho odvrátená strana. Ursa ovládne potlačovaná agresivita a dostane sa úplne mimo kontroly. Civilizovaný právnik sa zmení na človeka hnaného inštinktami a na nevypočítateľného zabijaka. Uteká do lesov, na stope mu už je ale polícia a tiež pomstychtivý protivník... (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (57)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade treba povedať, že sa určite nedočkáte špičkového psychothrileru aké dokáže ponuknúť povedzme Lars von Trier. ǔspešný právnik sa v úvode filmu stane svedkom samovraždy, ktorá je pravdepodobne skutočným spúšťadlom jeho ďalšieho správania a nie experimentovanie s hubami na párty. V ďalšej časti filmu sledujete stupňujúce sa šialenstvo Moritza Bliebtreua, ktorého herecký výkon je zároveň najlepšou časťou filmu. Celkovo sa jedná o priemerne spracovaný príbeh úspešného človeka, ktorého záchvaty schyzofrénie a vyhorenie majú pre jeho okolie nie najlepší dopad. Svojim spôsobom sa film podobá na Americké psycho, ale je predsa o čosi miernejší a kultivovanejšií. Pozrieť sa ho oplatí zrejme iba nadšencom psychotrilerov, myslím že ostatných dívakov film neupúta. 60% ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Temné ako tá neviditeľná strana mesiaca a v konfrontácii chladných kancelárií, v ktorých sa dohadujú veľké obchody s lesnými exteriérmi dokonalé. Vzhľadom k téme filmu je práve táto konfrontácia výstižná a dotvára divácky zážitok. Samotný film je príjemným prekvapením, lebo všetky aspekty (aj technické) perfektne fungujú. ()

Reklama

dalziel 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne veľmi pekné najmä zábery s prírody sú priam magické až "psychadelické". Hudba bohužiaľ len ako doplnok čo je škoda,aj keď vrcholná koncová scéna je vyzbrojená fakt veľmi chytľavou skladbou, ktorá sa však dala ešte viac vykradovať, avšak skladateľ to asi videl inak. Z môjho pohľadu je to rozhodne dráma a nie thriller a tak sa na to treba aj nachystať a potom film pre diváka vyznie tak ako má. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Letos už druhý film s Moritzem a opět bomba. Odvrácená strana měsíce je přesně tím filmem, který mě pohltil od samého začátku a při sledování jsem ztratil pojem o čase a za to pátá hvězda. Ta atmosféra byla fakt neskutečná. Jestli jsem se doteď houbám vyhýbal, tak odteď ještě větším obloukem. Finále zdrcující, slušný psycho, brr. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

I když je to v konečném důsledku vlastně klasický příběh doktora Jekylla a pana Hyda, tak se mi to v tom německém podání prostě líbilo. Násilí je zde prezentováno způsobem, který dovede hodně zamrazit, což mi v dnešní době přijde pořád překvapující vzhledem k tomu, co se děje kolem nás. Trochu jsem čekal ale větší myšlenku v závěru. ()

Galéria (18)

Súvisiace novinky

Egon Schiele, Anne Franková

Egon Schiele, Anne Franková

19.10.2016

Bezmála čtyři desítky filmů od historických dramat, přes thrillery, žánrové a artové filmy až po komedie nabídne již příští týden festival DAS FILMFEST. Přehlídka německojazyčných filmů odstartuje ve… (viac)

Reklama

Reklama