Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdrogované dievčatá sa stávajú hračkami vplyvných mužov z mafie i najvyšších miest  politike. Vo veľkom biznise sa tu točia peniaze, vydieranie je len iný spôsob obchodu. A moc je ten najlepší spôsob, ako chrániť svojich ľudí pred políciou a súdmi. Ak máš moc, môžeš všetko. V tejto krajine sa niektorí budú mať dobre. Malebnú krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení  politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania. Talentovaný politik sa stane Predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami. Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa Boh peňazí neštíti ani vraždiť? (CinemArt SK)

(viac)

Videá (11)

Trailer

Recenzie (370)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Slovenská politika je tak cool... 1)  Snímek se tváří velmi současně. Tvůrci se vyžívají ve vulgární mluvě, sexu, drogách, prostitutkách a v kmotrovském pojetí politiky plné zločinců. No budiž, autorský záměr. Trochu jsem si připadal jako ve Svěrákově filmu Rozpuštěný a vypuštěný, kde Srstka popisuje svou farmu: Kachny, kachny, kachny. Zde by říkal: zločinec, zločinec, zločinec._____ 2)  Ale přílišná střípkovitost a reportážní odtažitost mě hodně odrazuje. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Je docela vtipné si ve zdejších komentářích přečíst moudra nějakých zdejších neinformovaných retardů, kteří byli zřejmě zrovna v umělém spánku, když se celým Slovenskem a snad skoro i světem prohnala kauza ohledně chladnokrevné objednané vraždy novináře Kuciaka. Za mě velmi zdařila dramatizace celé této kauzy, která má velmi hezky napsaný provokativní scénář. Navíc má film příjemně svižné tempo a minimum vatových scén. Trošku škoda sotva průměrných hereckých výkonů, kvůli kterým snímek zřejmě nemá tak silný dopad, jak by si zasloužil. Rovněž jsem si vybral ke zhlédnutí hezkou dobu, kdy si Slovensko Fica znovu vyvolilo za svého spasitele. Někdy je až smutné, jak krátkou paměť některé národy mají. Na druhou stranu nám ti příčetnější Slováci nemusí moc závidět. S tou fanatizovanou sebrankou kolem Fialovýho hnusu jsme to rozhodně taky nevyhráli. Třeba se o nich taky časem dočkáme nějakého hezkého mafianského filmu. S ohledem na mafiánské konexe současného ministra vnitra, který přišel kradením zbavovat Česko korupce, je to zřejmě jen otázkou času. [77 %] ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Takmer po štyroch rokoch som sa dostal k sledovaniu tohto filmu. Mal som to v pláne, pretože som zobrazované udalosti vnímal v reálnom čase.  A práve to sa paradoxne ukázalo byť najväčšou slabinou. Film bol podľa mňa príliš doslovný, až na hranicu hraného dokumentu a súčasne príliš roztrieštený na to, aby mu rozumel aj niekto v zahraničí. Prípadne domáci o nejakých 10 - 20 rokov. Okrem tej dokumentárnosti mi už prekážali iba obvyklé nedostatky súčasných slovenských filmov - zlý zvuk a  nadmiera vulgarizmov. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Film som zatiaľ nevidel a uvidím ho až po voľbách ale fascinuje ma ako niekto dokáže na základe "umeleckej fikcie" hodnotiť fakty a ešte hovoriť, že toto je slovenská realita. Že je slovenský volič jednoduchý a nedôjde mu, že to nie je náhoda, keď filmu odložia premiéru tak aby bol uvedený pred voľbami, to celkom pochopím , ale že je taký jednoduchý, že to vezme pomaly ako hraný dokument som netušil. No nič, viac po voľbách. UPDATE Nehodnotiteľné. Fakt ma to nasralo, že Slováci už nevedia ani propagandu natočiť tak, ako kedysi. Stará zlatá Priehrada alebo Lazy sa pohli. A to tie filmy nemali najväčšiu slovenskú raketu Gabiku. 1/10 za Gabu, a nech si to číta aj celá dedina. :* ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Tenhle thrillerový příspěvek našich bratrů se může směle postavit vedle všech "Příběhů kmotra", "Expozitur" a "GangsterKáček". Organizovaný zločin propojený s nejvyšší politikou, vraždění, znásilňování, prostituce nezletilých. Správně slizcí záporáci a samozřejmě všudypřítomný odkaz na reálný předobraz investigativního novináře a jeho snoubenky. Nepříjemná podívaná, která mě ale emocionálně příliš nezasáhla. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • Film se natáčel v Trenčíně, Bratislavě, Nitře, Šamoríně a v jejich blízkém okolí. (Duoscop)
  • Scény z domu novinára a jeho snúbenice boli nakrúcané v renesančnom vinohradníckom dome vo Svätom Jure. (Plaque)
  • Vytvoriť titulnú skladbu k filmu oslovili tiež Katarínu Koščovú. Tvorcovia nakoniec vybrali skladbu od skupiny Hrdza. (giaruj)

Reklama

Reklama