Reklama

Reklama

Zaujímavosti (10)

Simpsonovci (1989) (seriál)

  • Rodina Simpsonových se poprvé objevila v krátkých animovaných skečích v rámci Show Tracey Ullmanové (od r. 1987). Po třech sériích a 48 dílech si Simpsonovi díky svému úspěchu vysloužili vlastní animovaný seriál, který měl premiéru v roce 1989. (francimor19)

Simpsonovci (1989) (seriál)

  • Itchy a Scratchy se poprvé objevili v Simpsonových, když byl ještě seriál součástí Show Tracey Ullmanové (od r. 1987), a to 20. 11. 1988 v díle Bart Simpson Show. Simpsonovi byli v té době stále ve fázi krátkých skečů a teprve čekali na svou premiéru ve dvacetiminutovém formátu. (cvaky32)

Simpsonovci - Burns Verkaufen der Kraftwerk (1991) (epizóda) (S03E11)

  • Animátori zahrnuli postavu s kontúrou brady, okrem postáv Lennyho alebo Homera, čo sa producentom nepáčilo. Pôvodne, keď sa krátke filmy The Simpsons vysiela v relácii The Tracey Ullman Show (od r. 1987), všetky mužské postavy mali kontúru brady podobnú Homerovej. Avšak po tom, ako sa Simpsonovci stali vlastným seriálom, rozhodli sa z väčšiny postáv odstrániť túto kontúru, aby bol Homer jedinečný. (Pat.Ko)

Simpsonovci - Radio Bart (1992) (epizóda) (S03E13)

  • Keď sa Bart pretvaruje, že je mimozemšťan pomocou mikrofónu Superstar Celebrity Microphone, nazýva sa "Bartron". V skoršom krátkom filme s názvom "Space Patrol", ktorý bol vysielaný v The Tracey Ullman Show (od r. 1987), Bart, Lisa a Maggie hrajú fiktívnu hru "Space Patrol". Lisa dá Bartovi vázu na hlavu a nazve ho "Bartron, zbesilý zlý robot z Marsu". (Pat.Ko)

Simpsonovci - Homer Alone (1992) (epizóda) (S03E15)

  • Na samom konci, keď je celá rodina Simpsonovcov stlačená v jednej posteli a svetlá sa vypínajú, Maggie je posledná, ktorá zatvára oči. Toto je akýsi odkaz na ich prvý výskyt v relácii The Tracey Ullman Show (od r. 1987) v krátkom filme "Good Night", kde sa tiež uzatváral deň podobným spôsobom. (Pat.Ko)

Simpsonovci - Bart's Dog Gets an F (1991) (epizóda) (S02E16)

  • Tracey Ullman hosťuje v tejto epizóde. Simpsonovci začali ako krátke animované vstupy v relácii The Tracey Ullman Show (od r. 1987). Matt Groening, tvorca Simpsonovcov, chcel, aby Ullman urobila hosťujúci výskyt v jednom z týchto krátkych animovaných videí, ale povedali mu, že je príliš zaneprázdnená so zvyškom show. Keď bola jej show zrušená v roku 1990, Ullman súhlasila s hosťujúcim vystúpením po tom, ako ju opäť oslovil Groening. Krátko po odvysielaní tejto epizódy Ullman žalovala 20th Century Fox, tvrdiac, že jej dlžia peniaze spojené so Simpsonovcami. Ullman prehrala súd, čo zhoršilo jej vzťah s Fox, a od tej doby sa v Simpsonovcoch neobjavila. (Pat.Ko)

Sibs (1991) (seriál)

  • Seriál Sibs byl sitcom na ABC vysílaný v letech 1991 a 1992. Z 22 natočených dílů byla odvysílána jen polovina. Příběh se točil okolo tří sester. Tvůrci už dříve spolupracovali na The Tracey Ullman Show (od r. 1987). (NinadeL)

Reklama

Reklama