Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po rozchode Cailtin a Sama sa nalomia aj zvyšné vzťahy v partii. Sam nakoniec skončí v náručí Britney a Caitlin je vyčítané, že trávila až príliš veľa času s Fraserom. (Arsenal83)

Recenzie (2)

castor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Přístup režiséra Lucy Guadagnina ke queer látkám se dá určitě označit za novátorský, své scény obvykle komponuje do vícero plánů, dává si záležet na vzájemné interakci postav. Chtě nechtě ovšem místy dochází tolerance, od diváka vyžaduje hodně velkorysosti, a to nepíšu pouze o spoustě přebytečných záběrů. Jsme jací jsme, nebo spíš všichni můžeme všechno, co si umaneme? Z Caitlin a Frasera jsou (najednou) přátelé, blíží se každoroční slavnost, na které se odehraje – vlastně nic. Fraser se od začátku projevuje komplikovaným chováním, což musí být pro jeho okolí vyčerpávající (ovšem i v jeho matce je těžké se vyznat). ()

Radko 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z Frasera a Caitlin sa stávajú kamoši. Ona začne zanedbávať poriadok na lodi i rodinné rituály, čo popudí upätého tatu, v ktorom rastie vnútorná tenzia. No napätie rastie aj v jej bráchovi. Začína inklinovať k arabčine a moslimskej viere, ako symbolom odporu voči životu na základni, ktorý úprimne nenávidí. Lesbická láska Fraserových mám nahlodáva vzťahová trhlina. Spočíva v tom, že každá z mám si nachádza iný objekt záujmu. Na rozdiel od druhej časti sú v tretej prítomné ďalšie umelecko-kultúrne prepojenia, čo vždy poteší. Fraser zarecituje pre Cate zopár veršov z básnickej zbierky Nočné nebo s výstupnými ranami (Night Sky with Exit Wounds), od vietnamsko-amerického básnika Oceana Vuonga. Zbierka bola ocenená v Londýne cenou T.S. Eliota (20 000 libier). Spomína sa tu aj jeho rozpísaný román On Earth We're Briefly Gorgeous (Na Zemi sme krátko nádherný), ktorý prvý raz vyšiel v júni 2019. Zaujme aj nástenný plagát filmu Posledné tango v Paríži (Ultimo tango a Parigi, r, Bernardo Bertolucci, I/F 1972) vo Fraserovej izbe. ()

Reklama

Galéria (2)

Reklama

Reklama