Reklama

Reklama

Univerzálny vojak: Návrat

  • Slovensko Univerzálny vojak: Späť v akcii (viac)
Trailer

VOD (1)

Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) je súčasťou projektu Univerzálny vojak, v ktorom armáda vyrába z tiel zabitých mužov dokonalých, poslušných a takmer nezničiteľných vojakov. On bol tiež jedným z nich po tom, čo ho zabili počas vojny vo Vietname. Chybou programu si však na rozdiel od iných zachoval spomienky na predošlý život a po dramatických udalostiach sa vďaka vedúcemu vedeckého tímu vrátil medzi živých. Teraz sám pracuje na výskumnom programe Univoj - Univerzálny Vojak - a po smrti svojej ženy sa stará o malú dcérku Hillary (Karis Paige Bryant). Všetko sa zdá byť v poriadku - no len do chvíle, keď sa jedného dňa hlavný počítač programu S.E.T.H. dozvie, že vláda chce obmedziť projekt a on by mohol byť vyradený z činnosti. Rozhodne sa totiž postaviť proti ľuďom! Vzbúri sa, v noci zobudí podchladených Univojov, ktorí pod jeho vedením obsadia výskumný ústav. Pomocou bývalého programátora projektu Squida (Brent Hinkley) získa špeciálne upravené ľudské telo (Michael Jai White), do ktorého mimoriadnou operáciou prenesie svoju unikátnu pamäťovú matricu. K absolútnej slobode potrebuje už len jediné - do desiatich hodín získať špeciálny kód, ktorým by zabránil svojmu samovoľnému vzplanutiu. A keďže Luc Deveraux je jediným mužom, ktorý tento kód pozná, stáva sa práve on hlavným cieľom útoku - spolu so svojou dcérou Hillary, ktorú S.E.T.H. unesie z nemocnice a chce z nej urobiť špeciálny typ Univoja... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Scénář je opravdu velmi podprůměrný a dává si pozor, aby náhodou nepřišel s něčím původním, o jeho (ne)návaznosti na jedničku ani nemluvě. Obsazení (s pár čestnými výjimkami) vypadá, že bylo vybíráno s ohledem na to, aby Van Damme byl nejlepším hercem ve filmu. Přestřelka byla stříhaná docela chaoticky a u akčních scén zněla hudba nesmyslně potichu (alespoň ti Megadeth při závěrečných titulcích byli slyšet). Ale ani navzdory tomu všemu netvrdím, že je film tak špatný, jak si zjevně myslí ostatní. ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Univerzálny vojak č.1 bola poctivá akčná sci-fi zábava a po komerčnom úspechu len málokoho dokázala prekvapiť výroba druhého dielu. Pokračovanie, z veľkej časti pod drobnohľadom samotného Van Damma a nadopované slušným rozpočtom, si prevažne stavia na akcii, dejová stránka sa filmu nezúčastní. Postava JCVD je tentokrát "už len“ človekom a tým na seba berie ťarchu herectva. Veľmi nešťastný smer, akým sa séria chcela vydať. Film ďalej postráda hlášky, nadhľad, zaujímavého protivníka, akým bol v jednotke Lundgren. Výslednému dojmu nepridáva ani rutinná akcia bez akéhokoľvek nápadu a tak Univerzálny vojak 2 zostáva už len smutným pokusom o veľkolepý sequel, aký v kinách spravodlivo prepadol. ()

Reklama

GOREGASM odpad!

všetky recenzie používateľa

Ukrutná blbost a velmi strmý kvalitativní sešup od prvního dílu, který sice nebyl taky žádný zázrak, ale natočil ho Emmerich. Pro dabléra Mela Gibsona, Mica Rodgers šlo o režijní premiéru a derniéru at the same time a naprosto oprávněně. Akce, na které by to mělo stát, je více než tragická od střihu po kreativní nasnímání. Ve stejné bažině se brodí taky celé herecké komando, kterému tentokrát svým neumětelstvím nekraluje Velký Žán (ale nasmějete se taky dosyta, hlavně jeho jako vždy nefungujícímu humoru), ale člověk s kapustou místo hlavy (no offense, neznám ho osobně ;-), Bill Goldberg, kterého je třeba vidět, abyste pochopili můj zaujatý postoj. Tohle ani s třemi promile. 0% ()

Danoboss 

všetky recenzie používateľa

Väčšinou sa trápim tým, že vymenujem chyby, ale v tomto filme by to bolo skutočne príliš náročné, pretože nelogické je tam asi úplne všetko. Skutočne ako príbeh je to odpad. Hlavný záporák (či už černoch Seth alebo Romeo) ani zďaleka nemajú na Dolpha Lundgrena. Čo sa ale filmu vytknúť nedá je dostatok podľa mňa slušne natočených súbojov a výbuchov plus slušná bojová choreografia - skrátka mladší si prídu na svoje, kedysi by som to asi žral, skrátka oveľa horšie ako jednička ale napriek tomu ako oddychovka neurazí, nie je na tom zlé úplne všetko. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Souhlasně pokyvuji hlavou se všemi, kteří křičí do světa, že tohle je hrozná hovadina. Jenže na druhou stranu mám poněkud úchylné pochopení pro toporný humor mistra JCVD (*), podivnou slabost pro něhu akčních kulturistek (*) a tu třetí hvězdu rozsvěcuji pouze z přesvědčení, že je tady odpadem příliš zasviněno. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (10)

  • Film se natáčel ve Waxahachie, Caddo Lake a Dallasu (Texas), v Los Angeles (Kalifornie) a v kanadském Georgetownu. (rafix)

Reklama

Reklama