Reklama

Reklama

Káčerovo

(seriál)
  • Česko My z Kačerova (viac)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrajú:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(100)

Príbehy strýka Držgroša a jeho mladých synovcov, ktoré zažívajú na cestách po celom svete. (BoncheR)

Recenzie (610)

slovan1 

všetky recenzie používateľa

Snad není nikdo, kdo by tohle neznal. Klasika mezi kreslenými seriály. Dnes si rád pospím, ale kdysi, když Kačeři běželi v tv, tak jsem shchválně brzo vstával aby mi neušel ani jeden díl. Všechny postavy zkultovněly a měly dostatek prostoru. Různorodost příběhu a klasická koupel Skrblíka v penězích... Je v tom kus mého dětství. ()

bouchy 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle snad ani nejde nedat 100%. Už se mi kolikrát vymstilo, že když jsem se podíval na něco, co jsem žral v dětství, byl jsem dost zklamaný (prostě taková ztráta ideálů...), ale konkrétně Kachny jsem si nedávno stáhl, v rámci odpočinkového odpoledne 4 díly pustil a... je to nářez :)). Nedá se nic dělat, tohle je láska na zbytek života. Akorát jsem si nikdy nezvykl na to, že v pozdějších dílech místo Mirko Musila daboval Skrblíka takovej divnej kvákal a ztratilo to trochu z toho kouzla... RIP ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Jedním z nejpříjemnějších důsledků Sametové revoluce bylo to, že mě a moje vrstevníky tenhle seriál při své české premiéře zastihl ještě jako malé děti, které seděly v neděli večer doma u často ještě černobílých televizí a slintaly nad každým dalším dílem kačerů. Dokonalé, dokonce natolik, že jsem chtěla mít růžové šatičky a růžovou mašli ve vlasech. Jediné růžové oblečení, které jsem kdy chtěla, Kačko. Že se jedna ze zastávek pražského metra jmenuje Kačerov považuji za poklonu všem z Kačerova. ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Nostalgia Forever. Na tento seriál mám hrozne veľké spomienky, ktoré sú nesmrteľné. Na tomto som vyrastal, nesmrtelný animovaný seriál 80. rokov minulého storočia. Stríček Skrblík a jeho traja synovci ma parádne zabávali, na toto som každé ráno pozeral a dnes už len nádherne spomienam, ale ak by to začali opakovať, určite na to juknu, neviem, či by ma to tak chytlo ako v detstve. Vtedy, v tých dobách, by to bolo za 5*, dnes už musím ísť o hviezdičku dole. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Káčerovo ma zastihlo až v staršom veku (10/11 rokov), keď som už bol oddaný fanúšik egmonťáckeho časopisu Káčer Donald. Aj preto ma seriál nikdy až tak nechytil. Seriálu chýba skoro všetko, čo bolo tak geniálne na komiksoch. Hlavným záporom je akčný dej, kde hlavné postavy lietajú po celom svete a čakajú ich rôzne nástrahy. V podstate je to viac Indiana Jones (nuž, rok vzniku...) ako univerzum Káčera Donalda. Na komiksoch som miloval tú úžasnú ničím nerušenú atmosféru fiktívneho sveta s vlastnými pravidlami a absolútnu voľnosť príbehov, ktoré raz boli o tom a inokedy o niečom úplne inom (a stále boli originálne a vtipné - veď aj Inception vykráda jeden komiks Káčera Donalda). To všetko seriálu chýba - je až príliš spätý s našim svetom a je až príliš zameraný na akčnú dejovú líniu. Nehovoriac o tom, že charaktery postáv (obzvlášť Strýko Držgroš) sú značne posunuté. No stále sú to káčatá z Káčerova... ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (27)

  • Skrblík (v originále Scrooge) je pojmenován podle lakomého Ebenezera Scrooge (česky Vydřigroš), hlavní postavy povídky „Vánoční koleda“ (1843) anglického spisovatele Charlese Dickense. (Hans.)
  • V původním komiksu Carla Barkse jsou skoro všechny peníze v trezoru strýčka Skrblíka stříbrné a měděné, téměř žádné nejsou zlaté. (HappySmile)

Súvisiace novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (viac)

Reklama

Reklama