Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Česko Robin Hood (viac)
Veľká Británia, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Tvorcovia:

Richard Carpenter

Hudba:

Clannad

Hrajú:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(viac)

Recenzie (231)

choze 

všetky recenzie používateľa

"CO TEDY MÁM DĚLAT?" - "JEDNAT. JEDNAT BEZ VÁHÁNÍ." Hraný zahraniční seriál číslo jedna mých dětských let (SANDOKAN mě tehdy nějak minul). A asi moje první výrazné setkání s akčním žánrem. Ty Robinovy bleskové guerillové přepadovky Gisborneových a šerifových vojáků v Sherwodu jsem miloval a jásal pokaždé, když se vystřelený šíp zabodl skrz kroužkovou zbroj. K tomu mystika a romantika mocně podporované snivou i strašidelnou hudbou. A sympatické obsazení - Ray Winstone (Will Scarlet) měl charizmatu na rozdávání už za mlada. ()

gumolit 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa nezabudnuteľný seriál z detstva vtedy to hádam každý žral!!Skvelá hudba a album LEGEND od skupiny Clannad,herci na dobrej úrovni no a tie ponižovania a robenia si srandy šerifa z Nottunghamu na Gisbourna to sa nedá zabudnúť:-)A príbeh??samí čarodejníci a čarodejnice,pán lesa lovec Hernne, trochu fantasy a hlavne Michael Praed ako Robin.Škoda tej dalšej série kde ho vystrieda Jason Connery to už pomaly upadalo ale i napriek tomu je a bude to stále najlepšie spracovanie príbehov Robina Hooda aké vzniklo! ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 8.11.1988, réžia českého znenia = ZDENĚK HRUŠKA (ČST Praha) - Naše TV tento seriál už od revolúcie ignorujú a ak sa sem tam aj objaví na obrazovke, tak len v nejakej podivne zostrihanej verzii. Ale jeho fanúšikovia nespia a pripravili DVDripy s pôvodným dabingom ČST. Čakal som pri súčasnom zhliadnutí nudu a pocit nostalgickej hanby, ale mýlil som sa. Táto legenda rokmi nič nestratila zo svojho lesku. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Ak rozdelíme pilotnú epizódu a epizódu WAYLANDOVE MEČE na dve časti (tak ako sa pred rokom 1989 vysielali u nás), vychádza konečný počet epizód (aj s epizódami s Connerym) na číslo 26. Pri porovnaní nadabovaných "samodělov" na nete som ale zistil, že v nich chýbajú dve epizódy s Praedom a dve s Connerym. Mrzuté. Žeby sa nadšencom nepodarilo zohnať českú zvukovú stopu ? Alebo ich snáď komančovia neodvysielali ? Ktovie ... (13.9.2009) ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Názorný příklad toho, jak mohou být vzpomínky z mládí zkreslené. Z velkého hrdiny z Magionu (nebo kde to tenkrát šlo) se vyklubal hezounek z lučíkem a velkého příběhu o zbojníkovi jakási selanka o boji druidů proti Církvi svaté. Tempo vražedně pomalé nehledě k bezradnosti dialogů a vůbec všeho. Dal jsem dva a půl dílu. 40% ()

kebom 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrá záležitosť, ktorá vo mne zanechala hlboké dojmy aj keď som to videl asi pred 15 rokmi. Najlepšie sú nadčasové hlášky šerifa voči Gisburnovi... Pamätám si veľké sklamanie, keď som zhliadol Robina Hooda s "kosťom". Mimochodom v roku 2003 zomrel vo veku 43 rokov na rakovinu pľúc Robert Addie - predstaviteľa nezabudnutuľného zlosyna - Sir Guy of Gisburn. Jediná výčitka, ktorú voči seriálu mám? Hádam "druhý" predstaviteľ "Robina" - synátor Jamesa Bonda ma vždy iritoval, snaha u neho bola vždy väčšia než talent a nepochopil som, ako môže byť niekto s tak hrozným predskusom herec... ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (13)

  • V epizodě The Swords of Wayland se objevil v jedné z vedlejších rolí Nick Brimble. Ten samý herec si potom zahrál postavu Malého Johna ve filmu Robin Hood: Král zbojníků. (Gwilwen)
  • Ray Winstone při koncipování své role Willa Scarletta vycházel z fotbalového chuligána. (Zdroj: Robin of Sherwood - Making of) (PhillM.)
  • V plánu byla i poslední 4. série, ale z důvodu finančních problémů se nenatočila. (Marpe)

Reklama

Reklama