Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Česko Robin Hood (viac)
Veľká Británia, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Tvorcovia:

Richard Carpenter

Hudba:

Clannad

Hrajú:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(viac)

Recenzie (231)

Wallis3 

všetky recenzie používateľa

Nostalgie jak sviň. Magie a kouzlo seriálu funguje i po těch letech!!! V utloučkém věku, kdy jsem viděl Praeda umřít tou nejepičtější smrtí, kde poprvé zjevil svou sílu Albion! Kde byly síly světla a tmy s námi... Nezapomenutelná hudba... ,,Muž v kápi přijde do lesa, setká se s lovcem Hernem a stane se jeho synem... " Tohle si v mé hercně našlo místo nafurt! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Podľa môjho názoru tento legendárny a veľmi kultový seriál až tak nezostarol, ako by sa mohlo na prvý pohľad na nevkusné Praedove vlasy, ako vystrihnuté z osemdesiatok, javiť. Kvalitne napísané scenáre, kedy má projekt jasnú silnú dejovú niť, pričom každá časť ponúka ucelený dejový oblúk. Vďaka nostalgii odpustíme aj niekoľko výraznejších nedostatkov. Tým najvätším je naivita súbojov v každom dieli, šerifovi muži sa porúčajú k zemi, ako by ich za svojho pána ani nebavilo bojovať a radšej chcú umrieť Robinovým šípom alebo legendárnym Albionom. Sherwood má svoju atmosféru, ale prostredníctvom pohybu postáv nezískavame priestorovú orientáciu a ťažko sa chápe, prečo má šerif taký problém s dolapením skupiny. Lenže to sú veci, ktoré by sme vyčítali skôr GoT, ako vyše 30 rokov starému seriálu. Po dvoch sériách skutočne nemám odvahu pustiť sa do tretej s novým, podstatne menej charizmatickým predstaviteľom, chce to oddych... ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 8.11.1988, réžia českého znenia = ZDENĚK HRUŠKA (ČST Praha) - Naše TV tento seriál už od revolúcie ignorujú a ak sa sem tam aj objaví na obrazovke, tak len v nejakej podivne zostrihanej verzii. Ale jeho fanúšikovia nespia a pripravili DVDripy s pôvodným dabingom ČST. Čakal som pri súčasnom zhliadnutí nudu a pocit nostalgickej hanby, ale mýlil som sa. Táto legenda rokmi nič nestratila zo svojho lesku. TECHNICKÁ POZNÁMKA: Ak rozdelíme pilotnú epizódu a epizódu WAYLANDOVE MEČE na dve časti (tak ako sa pred rokom 1989 vysielali u nás), vychádza konečný počet epizód (aj s epizódami s Connerym) na číslo 26. Pri porovnaní nadabovaných "samodělov" na nete som ale zistil, že v nich chýbajú dve epizódy s Praedom a dve s Connerym. Mrzuté. Žeby sa nadšencom nepodarilo zohnať českú zvukovú stopu ? Alebo ich snáď komančovia neodvysielali ? Ktovie ... (13.9.2009) ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Nejskvělejší, nejmýtičtější a ve mně osobně nejhlubší dojem zanechavší zpracování legendy o sherwoodském zbojníkovi. Viděl jsem to jednou, bylo mi asi osm, a nikdy jsem na to nezapomněl. Pryč s Xenou, pryč s Herkulem, pryč i s tím Černým Rytířem, dejte nám starého dobrého Robina. Nový seriál opravdu za moc nestál.... ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Seriál mého mládí. Ja vspomínám na jednú časť kedy bola Robinova partia prekliatá a všetci mali biele oči. Vtety som sa v posteli bál otočiť či tam náhodou nebudú. Matne si pamätám, že tento seriál bežal vo verejnoprávne niekoľko krát obrok. Bolo by fajn, keby sa znova objavil, aby fanúšikovia Xeny, Herkulesa a podobných patvarov videli ako vyzerá kvalitný fantasy seriál. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (13)

  • Skupina Clannad nikdy nekomponovala hudbu přímo pro seriál. Namísto toho jezdíval producent Paul Knight jednou ročně za skupinou do Dublinu, kde získal přibližně hodinovou nahrávku skvělé hudby a tu potom použil v seriálu. (Gwilwen)
  • V plánu byla i poslední 4. série, ale z důvodu finančních problémů se nenatočila. (Marpe)
  • Seriál byl inspirací pro vytvoření videohry s názvem „Robin Hood: Legenda Sherwoodu“. (Marpe)

Reklama

Reklama