Reklama

Reklama

V dôsledku globálneho otepľovania sa roztopili polárne ľadovce a všetky kontinenty sa ocitli pod vodou. Samotársky Námorník (Kevin Costner) je jedným z tých, ktorý sa adaptoval – za ušami mu narástli žiabre. Odhalili ho ako mutanta a uväznili. Plávajúcu plošinu, akési „vodné mesto“, však napadnú a jemu sa podarí ujsť s Helen (Jeanne Tripplehornová) a jej nevlastnou dcérkou Enolou (Tina Majorinoová). Na chrbte Enoly je vytetované zvláštne znamenie – medzi ľuďmi, čo prežili, totiž koluje legenda o pevnej zemi a znamenie by ich k nej mohlo doviesť. Novodobí vodní piráti pod vedením neľútostného Deacona (Dennis Hopper), ich však napadnú a Enolu unesú... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (643)

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 5.6/10] | me: DIvočina o postapokalyptickom vodnom svete s Kevinom, jeho žiabrami a všadeprítonou vodou. Aj keď na prvý pohľad strašne nepredstaviteľne a zvláštne, v celkovom dojme nie až tak zlé. Možno trošku ubrať na nereálnosti a príkladnej delenosti postáv na zlých a dobrého a bol by to fajn futuristický epos a tom čo potom. Ale nie,... takže nadobúda črty rozprávky a stráca na hĺbke a takej serióznosti výpravneho filmu. 3 *** presne. Ani zlé, ani extra dobré. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Beriem aj tie police.“ Vodný svet je v poradí štvrtým (a po vzájomných nezhodách na veľmi dlhú dobu aj posledným) spoločným projektom dvoch namyslených Kevinov, Reynoldsa a Costnera (po Fandango, Robinovi Hoodovi a Rapa Nui). Má povesť jedného z najväčších prepadákov v dejinách. Pri pohľade na fajnovú celosvetovú tržbu 264 miliónov sa tomu ťažko verí, problém je v tom, že vinou neskutočnej série ohromných katastrof rozpočet nabobtnal až na neskutočných 235 miliónov, takže používať pri tomto filme slovo prepadák naozaj nie je od veci. Aj keď skutočným prúserom, a tentokrát už aj mizerným filmom, bol až Kevinov o 2 roky mladší (a taktiež post-apokalyptický) Posol budúcnosti, ktorý stál 80 a celosvetovo zarobil 17 (!). OK, dosť čísel, aký je Vodný svet? Prekvapivo dobrý, hoc dlhý. Ďalšími zápormi sú nesympatický Dennis Hopper, čudný mix drsných a komediálnych scén, nepresvedčivý románik medzi drsňákom a kráskou a viacero nudných scén, kedy sa čas vlečie a vlečie, proste sa nevie dovliecť. Pozitívne vnímam (až na Hoppera) fajn kasting (okrem permanentne podráždeného Costnera je OK i Jeanne Tripplehorn, Michael Jeter alebo Tina Majorino), parádnu morskú výpravu, skvelé dekorácie (realisticky, uveriteľne pozliepané z toho, čo zostalo zo sveta "predtým") a monštruózne dominanty ako umelý atol a tanker. Bizarné je, že v oboch Costnerových apokalypsách je vedľajšími postavami žiadaný o darovanie jeho "dokonalého ejakulátu". Tomu poviem meganarcizmus, Kevin, bravo. Absurdné je, že pôvodne mal záporáka hrať Laurence Fishburne (!), ale napokon to nedopadlo a rolu stvárnil spomínaný Hooper. Laurence zo situácie nebol nadšený, keďže kvôli Vodnému svetu odmietol rolu v Smrtonosnej pasci 3 a práve to bol napokon dôvod, prečo ju po boku Brucea Willis a získal Samuel L.  Jackson. Kino Považan NMnV 1995 ()

Reklama

kinej 

všetky recenzie používateľa

Sakra, tak tomuhle říkám něco podělat. Co chybělo k tomu, aby mohl být Vodní svět dobrým filmem? Téma samotné je hlubokou studnicí inspirace, ze které se také myslím daří tvůrcům čerpat. Lodě, města, kostýmy, ale i různé maličksoti, jako například interirér podpaulbí, jsou geniální. Vize budoucnosti je osobitá a v tomto ohledu to snad ani lepší být nemohlo. Ale co ty akční scény? Film by měl na nich stát, ale oni ho naopak srážejí. A co ten scénář a nevěrohodná hlavní postava? To jak nereálně je zde napsán jeho přerod od nenávisti až k citu k malé holčičce je pěkně zfušované. Nebo to to jak Enola o IschioCostnerovi Čmoudům vypráví, jak si pro všechny přijde a vyvraždí je? Kde to jsme? Scénář na úrovni akčního béčka s Chuckem Norrisem. A finále na vybuchujícím tankeru? Tohle má být vysokorozopočtový akční film? A proč se tam museli na konci srazit ty tři skůtry? Proč to trapné bungee? Proč? Tahle scéna téměř zabolela. To režisér ztratil soudnost? Vodní svět mohl být mnohem mnohem lepší, jak můžeme například vidět ve scéně ponoru do zatopeného města. Žel není. Vize by byla, ale realizace je pěkně zpackaná. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Sice chápu že po oznámení, že se jedná o jeden z nejdržších filmů všech dob byla velká očekávání, ale tak velkou kritiku si to nezaslouží. Já se na to vždycy rád kouknu a nebýt toho, že to bylo tak drahý, tak se z toho určitě stal nadprůměrný originální snímek, plný výborný akce s neméně výborným Kevinem Costnerem, jediný co se tomuhle filmu dá vytknout je, že z hlavního záporáka dennise Hoppera byla udělána až příliš usměvná postavička, pro mě to sice bylo příjemný odlehčení a něco na zasmání, ale do velkofilmu, který se Costner snažil natočit se takový typ záporáka moc nehodí, ale mě to rozhodně na zážitku z filmu neubralo a od začátku do konce jsem se výborně bavil ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

Costner se rozhodnul natočit svou vlastní variaci na Šíleného Maxe, jen písek vyměnil za vodu a do hlavní role obsadil koho jiného než sebe. A povedlo se to asi stejně jako Max dvojka. Čmoudi nejsou o nic míň "komixoví" než záporáci tam, Costner není o nic menší frajer než Gibson (a navíc má cool žábra) a atmosféra tísnivého postapokalyptického světa "všechno je v prdeli, všude kolem je jenom písek/voda" funguje dokonale (a ke všemu obsahuje silné ekologický podtext). Vodní svět je zkrátka hodně dobrý a silně nedoceněný postapokalyptický akčňák, za který se Kevin rozhodně nemusí stydět. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (36)

  • Natáčení bylo třikrát přerušeno z důvodu hrozícího hurikánu. (Cheeker)

Súvisiace novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (viac)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (viac)

Reklama

Reklama