Reklama

Reklama

Nákaza z hlbín

  • Česko Mořská horečka (viac)
Trailer 1

Študentka morskej biológie Siobhán (Hermione Corfield) musí opustiť pohodlie vedeckého laboratória a v rámci štúdia sa spolu s poverčivou posádkou vydať na týždennú plavbu rybárskou loďou, kde má zdokumentovať podmorský život. Prvá takáto príležitosť sa naskytne, keď ich loď uviazne uprostred oceánu a u členov posádky sa začnú objavovať príznaky neznámej infekcie. Siobhán tak musí využiť všetky svoje vedomosti a aj za cenu ľudských životov zabrániť rozšíreniu nákazy na pevninu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (63)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Tohle už tu dlouho nebylo Irsko/Americko/Anglicko/Švédsko/Belgický horor a takový bídný výsledek. Mořská bioložka se nalodí na loď s lovci ryb po cestě narazí na cosi co vypadá jak pijavice křížená s medúzou a chobotnicí a to jich napadne. Teď si možná řeknete paráda a nyní se to rozjede , ale chyba lávky v celém filmu už uvidíte pouze jedny prasklé oční bulvy a nic víc. Chybí zde atmosféra hororové scény a kromě té bioložky i sympatické postavy (ta babka mě srala už od začátku) navíc zde máme i imigrační politiku máme tu asi Pákistánce , Syřana na černouška a Asiata se bohužel opět nedostalo. 40 procent za toho tvora pokud se nepletu nic takového ještě v hororech nebylo a za konec , který překvapil s tím kdo to přežil. Herečka z Rust Creek a Slaughterhouse Rulez herečka z Wonder Woman herec z Vatikan Tapes ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Nenechte se mýlit hodnocením idiotů, kteří v recenzích uvádějí kupříkladu že loď (uprostřed otevřeného oceánu!) "uvízne na mělčině". Film má velmi dobrou atmosféru, kvalitní dramaturgii a gradaci a v neposlední řadě zajímavé postavy s věrohodnou psychologií. Pro příznivce originálních, osobitých hororů, nikoliv konzumních prefabrikátů určených masovému publiku a blbovi s nejhorším vkusem na CSFD, jasná volba. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Pôvodne som chcel napísať „Vec na vode“, ale ono to nakoniec s Carpenterovým slávnym sci-fi hororom v skutočnosti nemá až tak veľa spoločného. Dokonca netuším, či to môžem s čistým svedomím označiť za stopercentný horor. Niektoré scény k tomu bez debaty zvádzajú, ale v konečnom efekte fakt neviem. Herci sú typovo slušne vybratí, ale žiadny z nich nepredvádza zázrak, niektoré scény sú nepríjemne realistické a teda nepríjemné a atmosféra na lodi uprostred mora sa robí sama. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Na film jsem narazil úplnou náhodou a vůbec jsem netušil do čeho jdu. O to větší mě pak čekalo překvapení. Je sice evidentní, že film nedisponoval vysokým rozpočtem ale i tak je z toho nakonec napínavý hororový Sci-Fíčko. S větším rozpočtem by se z toho dalo vyždímat daleko víc  ale i přesto převládá spokojenost. A vzhledem k tomu, že je to Hardimanova prvotina bez váhání uděluji 4hvězdy. ()

gumolit 

všetky recenzie používateľa

U írskeho filmu Morská horúčka sa mi páčilo nasadenie tvorcov na ničom nešetriť a ísť do toho s plným nasadením. Tam kde sa to dalo sú efekty a scény pojaté tak ako to len najlepšie šlo. Problém je že aj keď je technická stránka kvalitná, herci slušní, príbeh je len ďalšia vykrádačka Votrelca či a jeho klonov tipu Vec a naposledy snímok Pod vodou. Na rozdiel ale od neho sa dej odohráva na morskej hladine na rybárskej lodi. Posádka sa potrebuje vrátiť s úlovkom a tak ich kapitán vezme do zakázanej oblasti. Tam však narazia na podivného podmorského tvora a nešťastie je na svete skôr než poviete Ripleyová. Ako som už spomínal, baví ma tá snaha pri ktorej tvorcovia hľadali nové polohy a varianty toho čo sme už videli viackrát. Bohužiaľ to skoro vôbec nefunguje. O nejakom obrovskom napätí či atmosfére strachu sa vôbec nedá rozprávať. Na film sa síce dobre pozerá ale zážitok z neho je veľmi nevýrazný. Akurát mi miestami tí ľudia v tomto filme pripomenuli momentálnu situáciu vo svete. Tiež sa niektorí správali sebecky a nezodpovedne a nepozerali na druhých len na seba a takéto správanie vedie len ku katastrofálnym následkom čo potvrdzuje aj tento snímok i napriek tomu že je vymyslený. ()

Galéria (83)

Reklama

Reklama