Reklama

Reklama

VOD (1)

John (Sean Patrick Flanery) má mladšieho mentálne postihnutého brata, ktorému jedného dňa podaruje obrovské zrkadlo v ľudskej veľkosti. John však netuší, že Dennisa (Frederick Koehler) od detstva prenasledujú nočné mory, ktorých súčasťou je práve totožne vyzerajúce zrkadlo. To je "odrazom" jeho druhého, temného "ja" - pomaly, ale isto meniaceho jeho osobnosť v krutú bytosť, neustále túžiacu po nových obetiach ... (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (44)

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Pohľad do duše mentálne postihnutého, schyzofrenického človeka s brutálnymi nočnými morami. Koehler to zahral geniálne. Práve jeho výkon ťahá inak priemerný film o level vyššie. A popri ňom aj niektoré slušne hororové scény, pri ktorých mi nebolo dvakrát príjmne. Koniec mi tak, ako som si ho vysvetlil, dával zmysel, čo ma príjemne potešilo. Určite spokojnosť... 60 %!! ()

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdy za Koehlera který toho mentálně postiženýho týpka hrál opravdu znamenitě. Film sám o sobě nemá špatnou myšlenku, ale natočený je to strašlivě nezajímavě a nezachrání to ani již zmíněný Koehler ani Berryman. Drtivou část filmu jsem se nudil natolik, že jsem měl chuť si jít taky radši pokecat sám se sebou před zrcadlo, bavilo by mě to víc. ()

Reklama

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Ten surrealistický začátek je naprosto úžasný a hlavně fakt děsivý. Opravdu nápaditý film, plný skvělých záběrů a scén. V nejpozitivnějším smyslu slova divný. Hlavní hrdina je fakt divný a strašidelný. Až mi z něj běhal mráz po zádech. z Michaela Berrymana ještě nešla taková hrůza. Plus stále krásná Dina jako bonus. Tohle bylo fakt milé a nečekané překvapení. Jsem rád, že někdo takovéhle kousky ještě točí. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Divný horor, ale v tom pozitívnom zmysle slova. Mentálne retardovaný hlavný hrdina rozprávajúci sa so svojím odrazom v zrkadle (ktorý ho núti robiť neplechu) nás zavedie do svojho podivného sveta plného všelijakých pekných monštier a výjavov. Najprv sú to len nočné mory, potom je toho omnoho viac. Snová fantasmagória s fajnovými maskami, sem tam nejakým gore, plus parádne vyvrcholenie. Snahu je cítiť, a aj keď je to jeden z tých lacnejších hororov, určite si zaslúži aspoň malú pozornosť. Menšia trpezlivosť je ale aj tu nutná - ten magor so svojimi monológmi je miestami poriadne otravný, stopáž to veľmi neuľahčuje a úplne zbytočne sa to naťahuje. Za mňa medzi 3 a 4, ale Berryman je presvedčivý, a už dlho nič zaujímavé nemal, tak doprajme. A aj režisérovi, ktorý nám už veľa talentu neukáže. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Mě by se ta forma do určité míry i líbila, ale nesměla by být tolik nadužívaná. V některých chvílích mi snaha být za každou cenu divný lezla dost na nervy a momenty, ke kterým naopak podivnost seděla, tak ztrácely na působivosti. Sice se těmhle soudům obyčejně bráním, ale tady byla podle mě víc než kde jinde vidět režisérova náchylnost k drogám. Do průměru tak film tahá předevší Koehler, který je tu famózní a baví i zbytek povedeného castingu. 50% ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (4)

  • Andrew Getty sa pre príbeh nechal inšpirovať vlastnými nočnými morami. (Aiden)
  • Produkcia filmu sa začala v roku 2002, ale bola vystavená mnohým oneskoreniam, vrátane finančných problémov, konfliktov s obsadením a súdneho sporu od asistenta štúdia. Po mnohých zastávkach a začiatkoch výroby sa natáčanie skončilo v roku 2008. (Aiden)
  • Andrew Getty sa i napriek absencii akýchkoľvek skúseností s filmovaním, rozhodol ho dokončiť sám vo vlastnom dome, kde mal postavené štúdio. Lenže zomiera dva roky pred jeho vydaním na následky užívania pervitínu, po tom čo mu praskne žalúdočný vred. Producent Michael Luceri, ktorý tiež pomáhal s editáciou, film dokončí za neho. (Aiden)

Reklama

Reklama