Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď Harry stretol Sally, neboli si navzájom vôbec sympatickí. Sally vadili predovšetkým Harryho úvahy o sexe. Pri ďalšom náhodnom stretnutí sa spriatelili a keď sa Sally rozišla so svojim priateľom, Harry ju utešoval. Čoskoro však začali cítiť, že je medzi nimi niečo viac ako priateľstvo, zároveň sa však obávali, že by prípadným ľúbostným vzplanutím mohli svoj pekný vzťah zničiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (357)

mm13 

všetky recenzie používateľa

!!! ---- SPOILER ---- !!! Najviac ma potešila Carry Fisher, skvelé dialógy, Meg Ryanovej a Billovi Crystalovi to sadlo... ale preboha prečo ten koniec? Tu ma to vytáča ešte viac než pri Dirty Dancing, pretože až do posledných minút je Harry a Sally nie len o zábave, väčšinu času máme čo dočinenia s veľmi inteligentným snímkom - chvíľu s hrdinami sympatizujete, chvíľu im nerozumiete, potom vás naštvú, skrátka nádhera, ako zo života. A potom bác, AMERIKA!! ()

lesumir 

všetky recenzie používateľa

To byly časy. Meg Ryan kopala první ligu, Billy Cristal dostával role, Rob Reiner měl formu a romantické filmy se netočily pouze ze zjištných důvodů, ale s citem a odhodláním. Film je to dobrý, oba dva protagonisté jsou sympatičtí, příběh hezky plyne, dialogy jsou vytříbené a celkově to působí příjemně, ale... ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keď Harry stretol Sally.....tak ten jej toho chuderke toľko natáral v tom aute, že musela mať z toho bordel a psychické problémy presne do doby, keď sa ako v správne šablónovitej romantickej komédii dajú dokopy. No povedzte, chlap sa stretáva so ženami iba preto, že sa s nimi chce vyspať a to aj dokonca vtedy, ak sú škaredé! Interpohlavné priateľstvo je vylúčené! A to jej hovorí, ešte keď je mladá a stretáva sa s mnohými kamarátmi. Zabiť ho je málo. Skoro ma ukecal na stovku. Ešte si to raz niekedy dám, možno sa mu to podarí. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Jak se obecně ví a říká "Z přátelství může být láska, ale z lásky nemůže být přátelství". Když Harry potkal Sally je pohodová romantická komedie, která na mě působila tak civilně a autenticky, že mi ani nepřišlo, že sleduji smyšlený film. Čím více se snímek blížil ke konci, tím více jsem prožíval osud ústřední dvojice. Jediné, co mi vadilo, byly prostřihy na staré páry. To mě otravovalo. Jinak chválím hlavní herecké duo. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Každý potřebuje tu svou Sally. A každá určitě někdy potká svého Harryho. Scénář sice postupně přestává být úplně věrohodný a divák se ptá, proč spolu sakra ještě nejsou, ale provedení je natolik vkusné, vtipné a místy skutečně originální (splitscreen u telefonních hovorů) a vyznění tak nakažlivé, že tomu filmu nejde nepodlehnout. Těším se na další setkání.. 85% ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (43)

  • Harry je založen na Robu Reinerovi, který miluje být v depresi. Sally je založena na Noře Ephron. Nora je optimistka, věčně nadšená, miluje mít kontrolu a je ten typ osoby, který je se vším spokojený. (HellFire)
  • Film se mohl jmenovat „Just Friends“, „Playing Melancholy Baby“, „Boy Meets Girl“, „Blue Moon“, „Words of Love“, „It Had To Be You“, „Harry, This Is Sally“ nebo „How They Met.“ (HellFire)
  • Věta „dám si to co ona“ byla Americkým filmovým institutem zvolena jako 33. nejlepší filmová hláška (ze 100). (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (viac)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (viac)

Reklama

Reklama