Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Zaujímavosti (2)

  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)
  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)

Súvisiace novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama