Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) má pred sebou tri dôležité úlohy - správu o stave Únie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločine. A ešte ho čaká aj stretnutie so Sydney Ellen Wadeovou (Annette Beningová), ktorá má presadiť prísnejšiu verziu zákona o energii. Výsledok ich stretnutia je však prekvapením pre všetkých - prezident a vdovec, žijúci s 12-ročnou dcérou Lucy, sa totiž do energickej ženy zaľúbi. Jeho dvorenie Sydney značne komplikuje život nielen jemu, ale aj rozpačitému štábu, a jednoznačne nahráva jeho protivníkom. Najmä republikánsky senátor Rumson (Richard Dreyfuss), ktorý chce kandidovať na jeho funkciu, si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby nevyberavo nezaútočil. Zatiaľ čo zamilovaný prezident pozýva Sydney na večere, posiela jej kvety a dvorí sa jej, jeho štáb má plné ruky práce s klesajúcim počtom hlasov a udržaním prezidentovej podpory. Navyše FBI zistí, že Sydney pred trinástimi rokmi na demonštrácii pálila americkú zástavu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (159)

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Aaron Sorkin vo svojich scenároch často prezentuje svet nie taký, aký v skutočnosti je, ale taký, aký by ho on rád videl. Tento idealizmus je niekedy vhodný a vznikne z neho vynikajúce dielo (seriál Studio 60 on the Sunset Strip) a inokedy vyznie až naivne a celok je nepresvedčivý. To je bohužiaľ prípad tohto filmu. Iste by sme boli všetci veľmi radi, keby skutočný americký prezident bol takýto nenapraviteľný (a zásadový) "klaďas", obzvlášť teraz, keď Oválnu pracovňu okupuje onen idiotský Texasan, a ostatné postavy sú vo filme takisto veľmi sympatické (samozrejme okrem republikánskeho prezidentského kandidáta, ktorý mi inak výzorovo dosť pripomína Johna McCaina, zvláštne) a väčšinou aj dobre a "civilne" zahrané. Napriek tomu som sa nemohol zbaviť pocitu, že pozerám len tuctový romantický film, šmrncnutý propagandou americkej Demokratickej strany. Neurazí to, ale ani príliš neosloví. Dvojicu Reiner-Sorkin si budem ceniť hlavne kvôli Pár správnym chlapom a nie Americkému prezidentovi. 6 / 10 ()

Riddick77 

všetky recenzie používateľa

Typicky příjemný "feel-good" Reiner, u něhož je (opětovně) třeba kašlat na reálie (v tomto případě strašidelný odklon od politické reality a praxe) a naopak upřít pozornost na romanticko-dramatickou dimenzi, která je - jako obvykle - velice výživná a zábavná. Annette Bening v bílé košili je extrémně sexy! 8/10! ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zvláštne. V roku 1995 natočia film o skvelom americkom prezidentovi, ktorý hľadá lásku a Clinton povolí natáčanie aj v jeho priestoroch. A v tom istom roku za začal vzťah medzi Clintonom a Lewinskou, ktorý prepukol v roku 1997 a celý tento film pochoval. Až taká romantická realita veru nebola. Ani v realite, ani v tomto filme. Mne pani Benningová nejak s charizmou zmoknutého škrečka do tejto roly nepasovala. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Uvítal bych, kdyby se ubralo na politikaření a řešila se hlavně samotná problematika novýho vztahu prezidenta v očích veřejnosti (dramatická linka) a zároveň se víc pracovalo s námětem, že chce prezident dělat spoustu věcí jako každej normální člověk - viz objednávání kytek apod. (komediální linka). Dojem ještě občas kazil silně patriotickej podtext (vlajka na každym rohu nebo patetický typicky americký velkohubý prohlášení) a nezlobil bych se ani za bohatší výpravu (interiérový scény Bílýho domu byly postupem času už trochu ubíjející). Originální námět a našláplý herecký obsazení (Michael Douglas s Annette Bening byly hodně pěkná dvojice) však přece jenom dělaj z Americkýho prezidenta slušnou romantickou komedii, byť jen na jednu projekci. ()

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Celkem příjemný film, který ale nebudu mít potřebu si pustit víckrát. Michael Douglas je jako zamilovaný prezident sympatický a uvěřitelný, s Annette Bening jsem se moc neuměla sžít a to nejspíš jen z jednoho marnivýho důvodu - ty vlasy!, i když to tenkrát bylo třeba módní, byly prostě příšerný!! :D ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)
  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)

Reklama

Reklama