Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (163)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rybárskej komunite film možno niečo povie, ale ja k tomu vzťah nemám. Takže mi je jedno, či ide na ryby Pitt alebo Redford, prípadne jeden pri tom režíruje druhého so záplavou patetických rečičiek. Udalosti dvojhodinového filmu sú kompletne zhrnuté v osemriadkovom obsahu a tak je film už len stratou času. Pozerateľná bola len úvodná časť s pár akčnými scénami a splavom vodopádu. Zdá sa mi, že Redford hral v oveľa lepších filmoch, ako sám režíruje. ()

vince 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa ako muškára celým srdcom je tento film nezapomenuteľný. Tento film zachytáva normálne môj život. Tiež mám brata a tiež bol rybár. Brad Pitt mi tu pripomína mňa (okrem pitia a hazardu), lebo nadovšetko milujem rodný kraj a nikdy by som odtiaľto neodišiel a taktiež odmala som trávil život takmer iba pri vode, švihal , hľadal a zdokonaľoval techniku lovu a tiež môžem povedať že muškárina nieje rýbárčenie ale umenie, proste nádhera. Vynikajúca hudba, krásna príroda a tie scény na rieke sú nezabudnuteľné, a hlavné tá keď Brad ide s velkým pstruhom dole riekou cez veľké prúdu a pod hladinou. (môj brat do dokonca neraz napodobňoval keď nechtiac spadol do vody.) ()

Reklama

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Řeka ovíjející příběh jako stužka dárek a ta největší ryba na háčku coby symbol a smysl života, ale Ota Pavel to není? Brad Pitt uprostřed velkolepých scenérií, ale Legenda o vášni to není? Konflikt dvou rozdílných bratrů v lůně středostavovské rodiny, ale Na východ od ráje to není, jasný pane - co je to? Je to Redfordova tiše plynoucí řeka s poklidnou hladinou střídanou peřejemi a skrývající záludné spodní proudy, plná bystrých pstruhů i dravých štik, moudrá, divoká řeka, která je vždycky svědkem, ale nikdy soudcem těch, kteří žijí a umírají na jejích březích. Řeka, jakých je možná dost, ale neztrácejí tím svou krásu a působivost. A i kdyby Redford-režisér do konce života vstupoval stále do stejné řeky, nevadilo by mi to. Je sice potřeba filmů objevných, šokujících, neortodoxních, ale já osobně budu vždycky potřebovat ty krásné. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Když Brad začínal, část kritiky do něj byla zamilovaná jako do nastupujícího Redforda a tahle jejich raná spolupráce byla přesně tím, co je dokázalo uspokojit. Nádherný příběh ostatně neměl a dodnes nemá žádné trhliny. V přepisu částečně autobiografických povídek Normana Macleana je muškaření překrásným rámem dramatu jedné seveřanské rodiny z let 1919-1937. Mladý Pitt zde exceluje jako mladší bratr Paul a strhává veškerou pozornost na sebe. Ale samozřejmě je zde ještě Norman, ten starší, v podání Craig Sheffera, a jejich dominantní otec, reveren Maclean (Tom Skerritt). ()

Markussis 

všetky recenzie používateľa

Příjemný, upřímný, naturalistický snímek. Redford je velký romantik a jeho kamera je zde silně zaměřena na přírodní panoramata. Těmito místy neteče jen řeka, ale zde se odehrává i životní příběh jedné rodiny. Film pouze tento příběh ukazuje, nesnaží se v něm interpretovat nějaké moudro. Jde pouze jen o znázornění krásy přítomného okamžiku. Velmi hezký film. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • Pstruhy, ktoré „hrali“  vo filme, pochádzali z jednej z fariem v Montane. Boli držané v špeciálnej chladenej a prevzdušňovanej nádrži až do „veľkej“ chvíle, keď sa objavili pred kamerami. Neboli použité žiadne háčiky - na spodnú čeľusť pstruha bol priviazaný vlasec, a to pod drobnohľadom predstaviteľov Montana Humane Society. (Arsenal83)
  • Žádný z herců před natáčením nikdy tímto způsobem nechytal ryby. (Tygrys)

Reklama

Reklama