Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život čtrnáctileté Grace tragicky poznamenala dopravní nehoda, při které byl vážně zraněn také její milovaný kůň Pilgrim. Osud dívky a zvířete jakoby byly nerozborně spojeny a pokud chce zoufalá matka Annie (Kristin Scott Thomas) vrátit štěstí své dceři, musí nejprve najít způsob, jak uzdravit koně. To prý dokáže jen muž s výjimečným darem tišit bolest zjitřených ran na těle i na duši, zkušený zaříkávač koní Tom Booker (Robert Redford). Annie se proto s Grace a Pilgrimem vypraví do vzdálené Montany na Tomovu farmu a požádá ho pomoc. Děsivá kletba nehody pomalu mizí a mezi gentlemanským zaříkávačem koní a temperamentní vydavatelkou Annie vzniká křehké milostné pouto... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (313)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na takomto banálnom príbehu by som povedal, že sa ani nedá natočiť kvalitný film, a to už vôbec nie so stopážou 170minút. Veľmi pekne vyzretý poc citovej, hudobne aj režisérskej stránke. Síce trošku rozvlečený, no zase na druhej strane, keby bol o hodinu kratší, nemalo by to zmysel. Redford si svoju rolu zreteľne užíval a vtedy ešte len vychádzajúca hviezdička Scarlett bola skvelá. Bál som sa, že bude len ďalšou detskou tváričkou do filmu, no vyzrela z nej slečna herečka. 80%. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Úžasný film. Nepatrím medzi ľudí, čo majú radi kone, dlhé filmy musia byť pre mňa výnimočné, inak ma otrávia a neobsedím, Kristin Scott Thomas nie je najkrajšia herečka, Scarlett Johansson nie je najkrajšie dievčatko, jej postava nie je najznesiteľnejšia, no tento film je kúzelný. Má síce skoro tri hodiny, no vyžaduje od vás, aby ste boli v pohode a nechali sa unášať a užívali si ho. Robert Redford je príjemný chlapík a postavou, ktorú hral mi zabrnkal po duši. Nech si myslíte, že je to presladené, nech si o tom myslíte čokoľvek, ja som si to užil a to prostredie a kamera, no fantázia. Film pre mňa gradoval, kresťanské posolstvo v sebe tiež nesie, vzťah k zvieratám, to bolo tiež úžasné, hudba tiež, no proste jeden z filmov roku 1998. Aj keď nemám rád smutné konce, bol správny, škoda želal som si, aby sa stalo niečo a boli všetci šťastní, no je to skôr realistický film, ale aj tak je to romantická lahôdka, snáď pravé šťastie a šťastný bude pre ľudí v realite, keď už nie tu. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Je to príbeh o koňoch,je to príbeh o spolupatričnosti,je to o pocite,že jeden okamžik nám može zmeniť celý život.Začiatočná scéna kôň-kamión bola veľmi vzrušujúco drsná ale hlavne dobre znázornená.Herecké prejavy tiež vynikajúce a má to silnú emocionálnu hĺbku.Je točený pomalou a kludnou formou ale vobec to nevadilo,práve naopak do príbehu to bravúrne zapadalo. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že je zaklínač koní tak dlhý. Vždy si divák rozmyslí, či sa pustí do takéhoto dlhého filmu, ak nie je priamo ohúrený jeho témou. Ale zafungovalo meno režiséra a film bol veľmi úspešný. Mne sa celkom páčil, asi onou poetickou romantikou či naopak, ktorú práve jeho dĺžka ešte umocnila. Pekný film pre romantické ženské duše, ktorý neurazí ani chlapov, ale asi ich ani nerozplače. Raz stačilo. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Najväčším kladom tohoto filmu je Robert Redford, ktorý mal už v dobe natáčania čo to skúseností či už s herectvom alebo réžiou. Práve on je tým čo tento film robí pozerateľný aj napriek holmarkovskému príbehu. Pomalá kamera aj pomalé rozvíjanie charakterov nám ozrejmuje celkovú situáciu a celkovo nás vťahuje pomaly do deja, čo sa vyplatí hlavne ku koncu lenže zásadným problémom tohoto filmu je tá romantická línia. Nech je film akokoľvek krásny a aj napriek téme nezachádza do núteného sentimentu práve romantická línia podkopáva filmu nohy. Ale nie preto že by snáď thomasová alebo Redford boli zlý len to skrátka narúša celkový dej a ochudobňuje nás o citovo vyhrotený a bezpochyby úžasný film s triom - kôň, scarlett a Redford. Veľajšie postavy sú vybraté skvelo a hlavne je to dokázané pri Wiestovej a Cooperovi. Inak úplne v pohode film pri ktorom mi ani tá vražedná stopáž nejako nevadila. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (25)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v USA, predovšetkým v Montane, New Yorku, Kalifornii či Connecticute. Natáčalo sa od 7. apríla 1997 do 19. septembra 1997. (MikaelSVK)
  • Knižní předloha byla inspirována autobiografií Monty Robertse „Muž, který naslouchá koním“, i když sám Monty prohlásil, že se „zaříkáváním“ nemá film nic společného, zejména ta násilná scéna v kruhové ohradě. (Nalien)

Reklama

Reklama