Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózny detektív a zároveň hlavný inšpektor Lee (Jackie Chan) je pýchou hongkongskej polície. Je tvrdým a húževnatým policajtom, ktorý prejaví svoju  perfektnú znalosť bojových umení až v momente, keď jeho protivníka delí od stretu so zemou iba pár sekúnd. Vyniká dokonalým zmyslom pre disciplínu, vlastnosťou, ktorú na ňom nemôže vystáť jeho kolega,  detektív z Los Angeles James Carter (Chris Tucker). Napriek svojim nesporným profesionálnym kvalitám je Carter pre nadriadených nočnou morou. Takú kombináciu ľahkomyseľnosti a arogancie zatiaľ nedokázal vydržať žiaden z jeho partnerov. Na americkej ambasáde dochádza k explózii bomby a tá vezme so sebou do ničoty dvoch amerických agentov, vyšetrujúcich finančné machinácie. Všetko nasvedčuje tomu, že za celým atentátom stojí Ricky Tan (John Lone), elegantný a nemilosrdný šéf miestnych triád Fu-Cang-Long a naši hrdinovia  s ním budú mať  plné ruky práce... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (223)

tommy187 

všetky recenzie používateľa

Tak toto som fakt nečakal. Že po vydarenej jednotke príde fakt super dvojka. Aj keď to nie je jednotka je to brilantné pokračovanie, Jackie a Chris sú stále vo forme :-). Bitky boli skvelé aj hudba vystihovala dej. Réžiu oceňujem zvlášť a herecké výkony ... Vôbec nesklamali. Musím uznať, že hlavne čo sa týka tržieb mimoriadne vydarený film. ()

Googlak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi podarené akčné pokračovanie tejto podarenej dvojice, ... ešte by som povedal, že o trochu zábavnejšie ,ale zase užž to nemá taký dej ako predošlá časť, ... Duo Chan&Tucker šľape ako hodinky + dostali ma hlavne podarené hlášky Tuckera :-) (Tentokrát tě už nebudu šetřit jenom proto, že jsi ženská. Budu si představovat, že jsi chlap. Nádhernej chlap, s dokonalou figurou, se kterým bych šel do kina):-) ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Naprosto stejný formát jako jednička. Jde hlavně o to, že Chris Tucker je uřvané pako, které dělá problémy jen tím, že řve, Jackie Chan je pak celkem čestný borec, který se také snaží o komedii. Zápletka nudná, nepřekvapivá, i když si o sobě myslí opak. Podruhé už to prostě není taková sranda, obviňování z rasismu je pořádná nuda. Film je mnohem křečovitější a vyčpělejší, než aby se to sneslo naprosto s klidem. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Rush Hour 2 je minimálně stejně skvělý film jako jednička, což u nejrůznějších dvojek vůbec nebývá pravidlem. Je v něm taková spousta skvělých momentů, že se musí vidět několikrát, aby ho divák celý důkladně vstřebal. Několik nezapomenutelných vedlejších postav (jako třeba negročínský kung-fu restauratér nebo oděvní homoprodavač) korunuje má oblíbená čínská diblice a ďáblice Zhang Ziyi. Tenhle film považuju za poslední velký majstrštyk Chanova vrcholného období. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je vypravnejsia akcnejsia a zabavnejsia, ale napriek tomu nie je lepsia. Zapletka je chatrnejsia. Tvori ju len krehka nit na ktoru navesali mnozstvo akcnych a komedialnych scen a len akotak dava zmysel. Tentokrat film uplne postrada napätie a ani na chvilu sa o hlavnych hrdinov nebojite. Cely cas citite, ze to v pohode zvladnu. Bitiek je tentokrat ovela viac, ale uz nie su take tvrde ako v jednotke a viac su zamerane na humor. Nastastie su stale v kvalitnom HK style, takze som s nimi spokojny. Tentokrat sa dockame aj nejakeho pôsobiveho kaskaderskeho kusku, ale ocividne v nom vystupuju uz len kaskaderi a Jackie a Chris sa nasledne predvadzaju len pred zelenym pozadim. Hlavne pri jednom Jackieho pade cez okno z prveho poschodia na zem mi bolo luto, ze to namiesto Jackieho predvadzal kaskader. Holt vek nezastavis a Jackie sa uz takych sialenosti ako volakedy nepusta. Hlavnou devizou filmu je ale humor. Film ma cely cas neskutocne pohodovu naladu, ktoru dokaze preniest aj na divaka. Miestami ma udivovalo mnozstvo rasistickych vtipov, ktore by dnes uz pravdepodobne nepresli. Asi je v poriadku pokial sa postuchuje cernoch s aziatom. Holt ale my bieli musime drzat hubu. Z cameo vystupov ma prekvapil kung-fu cernoch Don Cheadle, ktoreho som si uz nepamätal. Vysledkom je stale dostatocne kvalitne pokracovanie, ktore sa oplati vidiet. Az mi je luto, ze ma tak kratku stopaz. 7/10. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (33)

  • Světová premiéra filmu se konala na palubě letadla, letícího z Los Angeles do Hong Kongu. (POMO)
  • Ke scéně, v níž Jackie Chan (Lee) a Chris Tucker (Carter) běží nazí po ulici, režiséra Bretta Ratnera inspirovala podobná scéna z filmu Agent z Hongkongu (2001), který Jackie natočil těsně před Křižovatkou smrti 2. Scéna byla natočena “naostro” a bez komparzu, filmaři totiž neměli povolení zablokovat provoz na ulici. (SG-1)

Reklama

Reklama