Reklama

Reklama

Propast mezi námi

  • Veľká Británia Hope Gap (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Intimní a silné milostné drama Propast mezi námi sleduje život Grace (Annette Beningová), která po 29 letech manželství s šokem přijímá zprávu, že ji její manžel (Bill Nighy) opouští kvůli jiné ženě. Rozpad manželství rodičů velmi těžce nese i jejich jediný dospělý syn (Josh O'Connor). Zhroucená Grace, která si v rodném městečku na pobřeží náhle připadá jako vyhnanec, nakonec znovu získá pevnou půdu pod nohama a nové, vlivné postavení. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (15)

Kinison 

všetky recenzie používateľa

Komorní drama, které se točí jen kolem rodičů a syna a toho jak se s touto situací vyrovnávají. Jiný příběh než v Manželské historii, ale dotýkající se podobného tématu. Komornější se zbytečně častými záběry krás anglického venkova, ale přesto zaujalo, protože jejich vztah mi připomněl některé vztahy, které jsou mi blízké, a donutil o nich přemýšlet jinak a stále ve mě rezonuje. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Anglie je ikonická buď běloskvoucími útesy a nebo osobitým mrtvolně bledým venkovem, kde oboje z těchto případů ve mně vyvolává pozitivní náběh melancholie, kvůli kterému podobné filmy dost vyhledávám. Propast mezi námi má jasné téma a jasné herecké hvězdy – Bill Nighy a Annette Bening. Zatímco Bill ale v sobě kulminuje smutek, tak Annette ho drtí do morku kosti. Téma bylo na pohodu, prostředí krásné, ale jako chlap nemůžu hodnotit jinak, než třemi hvězdami. Annette byla mega odporná a uvědomila si to dost pozdě. ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Ťažká téma, obraz vzťahu, v ktorom prevláda už "len" stereotyp, nuda, zvyk. Nesympatická, ale plastická postava ženy, trpiacej opustením, ublížením, ponížením, v zdánlivo hysterickom podaní Annette Bening, ktorej, podľa mňa, škodí snaha trafiť čo najlepší britský akcent. Bill Nighy submisívny intelektuál, majúci už plné zuby života s dominantnou partnerkou. A Josh OC, postava na prvé videnie málo zaujímavá, ale opakovaným pozretím vlastne najzaujímavejšia. Trpiaca najviac okolnosťami rozpadu vzťahu rodičov, akejsi istoty v hľadaní seba samého a vlastne nachádzajúci cez ich neschopnosť komunikovať cestu vysporiadať sa sám lepšie so svojim neistotami. Chuť pozrieť si film znova a predstaviť si ako by šlo príbeh preniesť na divadelné dosky, nech sú komplimentom smerom k autorovi....a za bieleho dňa snívať, nebiješ ma, nepohladkáš, tak málo lásky mi dávaš. Nenaprávam chyby, čo sa stalo bolo treba....." ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Začína sa príbeh intelektuálneho seniorského páru, cholerickej Grace a Edwarda, profesora na strednej, kde všetko začína domácimi filozofickými prestrelkami. Toto predurčuje otrepanú nudu, až do nejakého nezáživného záveru. Lenže, zdanie klame. V momente, keď oznámi Edward po 29 rokoch súžitia s Grace, že ju opúšťa, dej naberá úplne iný rozmer. Začína sa analyzovanie vzťahu a márna snaha Grace niečo napraviť a zmeniť. Keď už nepomáhalo nič, tak nech je aspoň domáci psík – Edward. Pre tých skôr narodených je to veľká výzva, či sa nikto z nich neocitol v podobnej situácii, kedy sa vždy hovorí o domácom násilí zo strany manžela. Či to nemôže byť aj tak, ako rozpráva tento pôsobivo reálny príbeh, veľmi dobre zahraný hlavnými aktérmi. Je to veľká výzva, keď sa oplatí, aj v takom veku vzoprieť osudu a dožičiť si na sklonku života trochu pokoja a šťastia. Presne, ako vyslovená idea tohto príbehu. Radšej dvaja šťastní a jeden nešťastný, ako traja nešťastní. Je to veľká výzva pre každého, kto sa ocitol v podobnej situácii a rozhodol sa inak. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V sedemdesiatich rokoch sa zrazu prebudiť a uvedomiť si, že vaše manželstvo je mŕtve je podľa mňa už neskoro, ale podľa tohto snímku nie. A Bill Nighty nech je akokoľvek schopný herec, nevyzerá dôveryhodne, že by sa mohol ešte hodnotne zblížiť s novou ženou. Film je ako názov predpovedá o tej priepasti, o citovom odlúčení sa po dlhých rokoch a hľadaní niečoho nového aj v neskorej jeseni života. Silná hudobné motívy miestami umocňujú zážitok a diváka vtiahnu do pocitov Annette Benning, škoda len, že sa tak stane možno dva, trikrát, viac je to postavené na konverzáciách. Pretože tento príbeh by mal byť hlavne o nej. Keď vás v takom veku opustí manžel, to je naozajstné zúfalstvo z hroziacej samoty až do smrti. Otázky o Bohu sú celkom zaujímavo filozoficky ladené, ale do tohto príbehu nemuseli byť zakomponované. Namiesto dramatického vyvrcholenia dostávame poetický záver, čiže výsledný efekt je neutrálny pocit z filmového zážitku za sprievodu dokonalej hudby. ()

Galéria (44)

Reklama

Reklama