Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot

(seriál)
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
Veľká Británia, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Predloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (poviedka)

Hrajú:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (viac)
(ďalšie profesie)

Série(13) / Epizódy(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(viac)

Recenzie používateľa unclejack k tomuto seriálu (6)

Neuveriteľná krádež (1989) (S01E08) 

Pomerne nezaujímavý diel, taký pseudošpiónsky. Nie, toto Poirotovi príliš nesvedčí. ()

Detektív Poirot: Dom na myse (1990) (S02E01) 

Dom na myse začína ako nenápadný film, ale jedinečné rozuzlenie nakoniec mení dojem k lepšiemu. Okrem toho je pekné vidieť celú squadru Poirot-Hastings-Japp-Lemonová aj vo filme. ()

Detektív Poirot: Tmavý Cyprus (2003) (S09E02) 

Rozhodne jeden z tých slabších dielov. Zaujímavý pohľad na tri hlavné postavy, ale inak pomalé tempo, ktoré sa zlomí až v závere. ()

Slony majú pamäť (2013) (S13E01) 

Vtiera sa napísať, že zápletka knihy Slony majú pamäť a jej postupné uvoľňovanie je jednou z tých najmenej podarených. Vcelku je to tak - tam, kde si režiséri nevystačili s príbehom, vtisli filmu neopakovateľnú atmosféru - napr. Videla som vraždu - danú najmä samotnou predlohou. Až na samom záveri je to stará dobrá Christie. Treba však upozorniť diváka, že ostatné filmy z najnovšej série na tom so zápletkami nebudú zrejme o nič lepšie - Veľká štvorka v štýle špionážnych eskapád, nezáživné Herkulovské úlohy... Istú nádej ponúkajú Dead Man s Folly a záverečná Opona - ani jednu z týchto dvoch som nečítal, aj tak však tvrdím, že v tomto ohľade je perspektívnejšia séria Marple - Karibské tajomstvo a Nekonečná noc by mali stáť za to. Stricklandove Slony ovplývajú podareným vizuálom - kameraman nezostal svojmu šéfovi ničoho dlužen - a stavia na príbehu okolo dvoch silných hereckých osobností poirotovskej ságy - Zoe Wanamaker v úvode nahrádza Poirota, postupne sa však nenápadne deje opak. V úvode nás teda sprevádza istá strnulosť, súvisiaca s dvomi rôznymi zápletkami - čím viac sa jednotlivé dejové línie zbližujú, tým lepšie, príbeh dostáva hlbšie kontúry a herecké umenie Davida Sucheta graduje. Keby bolo podobne zaujímavo spracované napr. Tretie dievča, naváhal by som so štvorkou a možno by ma aj svrbel prst na plné hodnotenie. Takto ide o lepší priemer. ()

Reklama

Reklama