Reklama

Reklama

Do mestečka Redemption prichádza tajomná Ellen, aby sa pomstila mužovi, ktorý kedysi zničil jej život. Je ním pištoľník Herod, ktorý mestu vládne a každý rok organizuje súťaž v streľbe. Vždy vyhrá a zároveň zlikviduje svojich potenciálnych protivníkov. Tentokrát sa ale do súťaže prihlásila Ellen... (STV)

Recenzie (414)

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Sice se Stoneová do svojí role moc nehodí a ani jí moc nezvládá, alespoň je ale fakt sexy. Ostatní postavy jsou již ale zahrány dokonale. Hackmanovi skutečně sedí westernoví záporáci. K tomu přidejte nádhernou hudbu a opravdu odvázaný a divoký příběh a dostanete skvělé, odlehčené westernové překvapení. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Podľa tunajších komentárov je tento western absolútne nepochopený ... bodajby nie keď ide o divokú paródiu žánru, nabitú hviezdami v netradičných úlohách. Na pôdoryse "neľútostnej" streleckej súťaže sa Raimi naposledy (samozrejme limitovaný štúdiom) "vyřádil" aby navždy (?) upadol do odpadových vôd mainstreamu a pochoval tak svoj osobitý vizuálny štýl. Aj pre Sharon (mimochodom najnevýraznejšia postava celého filmu) to bola labutia pieseň, naopak zaskveli sa Gene Hackman, Russell Crowe, Lance Henriksen, dokonca i Leonardo. Apropo, Raimi film venoval legende žánru (už vidím ako užívatelia ČSFD "kulia" oči :-)) menom Woody Strode. (5.5.2005) ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Vcelku rýchly westerník, len škoda toho scenára s podtitulom "Ako som vyhral turnaj". Strielačka určená skôr mladšiemu publiku, ktoré netuší, že western je aj o inom ako o napínavých dueloch a ktoré si nepamätá, čo dokáže napríklad taká obyčajná harmonika... A tí starší si aspoň nostalgicky zaspomínaju na časy, keď sa točili filmy za hrsť dolárov... ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Western určenej hlavně na zábavu, kterej se nesmí brát moc vážně, aby člověku některý scény nepřišly trapně směšný, mimochodem aspirantů na ně je tady celkem dostatek, ale zároveň se to nesmí brát zase moc zlehka, aby to bylo aspoň trochu napínavý, což se mě osobně podařilo a já se tak celkem dobře bavil, i když Sharon sem tu pistolnici moc nežral, ale to zase vyvážil perfektní Hackman ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

V zásade dobrá žánrovka. Natočená efektne a štýlovo. Vidno, že Raimi vo svojom mladíckom veku mal ako režisér dravé tempo a bavilo ho experimentovať s formou. Osobnejšie mám ale radšej Raimiho ( až na Evil Dead) kedy dáva dôraz na emócie postáv a na tom necháva vystavať príbeh. V tom mi viacej lahodia filmy ako Simple plan a vyššie až po druhého Spider-mana. Westerny mám rád a téma je v tomto prípade zaujímavá. Dokonca aj finále. Ale čakal som väčšie emócie medzi postavami. Momenty, kedy mi ich bude trochu viac ľúto, alebo im budem držať trochu viac prsty. Rozhodne to nie je zlý film a určite ho neprepnem keď ho dakedy uvidím v telke Ale Raimi aj Silvestri majú na konte lepšie veci. That´s all. ()

Galéria (161)

Zaujímavosti (23)

  • Po skončení natáčení koupila Sharon Stone koně Magic se slovy: „Jezdím celý svůj život, ale nikdy ne na tak skvělém koni jako je tento.“ (TaNya_)

Súvisiace novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (viac)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (viac)

Reklama

Reklama