Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tretia časť šesťdielneho televízneho filmu na motívy rovnomenného historického románu Hany Zelinovej. Dej 3. časti sa odohráva v revolučnom roku 1848. Aurel Fabici vyrastá spolu so synom nebohého šafára Vavrom Beličkom. Sú priatelia. Poddanstvo je zrušené, urbár takisto, ľudia si zvykajú na slobodu. Aurelovi vyberú za ženu Žofiu Rakovskú, o päť rokov staršiu. Sobáš dohovára Júliin brat Adam Thomka. Aurel sa však zaľúbi do Alžbety Lilgovej, Júlia musí Aurela oboznámiť s Mathiasovým kódexom. Júlia s Adamom požiadajú Lilgovcov, aby Alžbetu poslali nazad do Prešporku, pravdaže, nechcú to zadarmo. Aurel napokon ide k oltáru so Žofiou, odtiaľ ju odvlečie do maštale, kde ju takmer znásilní, potom cvála zúrivo Dubinou, kde vrazí hlavou do konára a na mieste sa zabije. (STV)

(viac)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Začiatok epizódy sa podobá na folklórne pásmo, keď už sa tam objavil Marek Ťapák, a predpokladám, že to bol jeho nápad. Pokračuje to politikou a revolučnými rokmi okolo 1848, a tak dôjde aj na ďalšie tragické osudy rodín od Alžbetinho dvora. Intrigy sú o to horšie, ak prichádzajú od tých najbližších. Nevynechá sa aj jedno chutné úplné odhalenie, tentokrát v podaní Petry Vančíkovej. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úpadok zemianstva je nevyhnutný. Jak by to mělo jinak dopadnout, když se chlapi mezi sebou stále zabíjejí a  matky vychovávají syny samy. Postava rozmaznaného fracka Aurela výborně obsazena! BTW, už se Rišo odstěhoval ze Slovače? Proč se tento díl, který popisuje chaotické události roku 1848 jmenuje Fata Morgána? Lidé se radovali, že byly zrušeny urbáře. Naivové. To ještě nevěděli, jaké berně čekají jejich potomky v dobách pozdějších. ()

Reklama

Reklama