Reklama

Reklama

Kyborg

  • Česko Cyborg (viac)
Trailer

Príbeh sa odohráva v bližšie neurčenej a nehostinnej budúcnosti. Po globálnej katastrofe sa civilizácia zrútila, zvyšky ľudstva prežívajú v neuveriteľne biednych podmienkach, jediným uznávaným právom je právo silnejšieho a navyše sa rozšírila smrtiaca choroba, ktorá postupne ničí aj tých posledných ľudí, ktorí prežili predchádzajúcu apokalypsu. A predsa existuje nádej. V troskách Atlanty žije skupina vedcov, ktorí majú znalosti aj vybavenie a pokúšajú sa nájsť liek na smrtiacu chorobu. Aby ho mohli vyvinúť, potrebujú informácie uložené v New Yorku. Ale ako ich dostať? Prestroja a upravia istú ženu do podoby kyborga, ktorý ich má získať a bezpečne doručiť. V New Yorku však vládne a bezohľadne vraždí Fenderova tlupa krvilačných zabijakov. Vyslaný kyborg s menom Pearl Prophet (Dayle Haddon), ktorý nemá žiadne bojové funkcie ani schopnosti, preto potrebuje ochrancu. Napokon sa ním stane neohrozený bojovník Gibson Rickenbacker (Jean-Claude Van Damme), ktorý skvelo ovláda bojové umenia, dokáže prežiť akékoľvek nebezpečenstvo a navyše má s Fenderovým gangom nevybavené účty. Na druhej strane však stojí Fender Tremolo, pripravený kyborga zničiť, pretože jeho cieľom nie je obnovenie poriadku, ale anarchie, ktorá by mu umožnila ovládnuť svet. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (285)

Sabrewulf 

všetky recenzie používateľa

Van Damme, Sly i Arnie mají jak áčkové (nebo alespoň áčkově vypadající) filmy, tak béčkové braky (viz komenty Cobra, Running man...). Tohle už není ani to céčko. Hodně filmů v mých dětských očích vypadalo dobře a já procitnul až v dospělosti, ale Cyborg je příklad filmu, kdy i jako děcko jsem poznal, jak amatérsky je to celé natočené a sestříhané. Záběry během akce kolikrát na sebe vůbec nenavazují. Hudba je nejspíš braná z 8mi bitové konzole Sega Master System, ty samply už jsou fakt hodně low cost a z neustálého "dummmm luuu-luuuuu, dummm luuu-luuuuu, dumluululululuuuu...." už po čase skoro bolí hlava. Nevyrovnanost ratingu je až zvrácená, na jednu stranu máme na záběru mrtvolu ukřižované nahé ženy s pekáčem, hnedka vedle mrtvolu ukřižovaného nahého chlapa i s pytlíkem, ale podříznutí lidí je mimo záběr, jakoby to bylo cenzurováno na skopčáckých programech Pro7 či RTL. Jedna hvězda za Ralf Moellera, který s tou trvalou vypadá jako zpěvák z Rhapsody a za celkem stylového záporáka, ze kterého mělo jistě nejedno děcko noční můry. ()

ImNotThere 

všetky recenzie používateľa

Prototyp béčka, o které jsem náhodou zavadila, když jsem nešťastně zakopla o ovladač. Lituji toho, ale přepnout se nedalo. Ta trapnost na mě měla hypnotizující dopad. Ráda bych si jen tak pro legraci přečetla scénář, pokud někdo nějaký sesmolil. Těžko se to pozná, když za něco málo přes hodinu sledování slyšíte něco jako: 'Aaaaaaaaaaaa! Pohyb! Aaaaaaaaaaa! Sejměte ho!' ..... **motherfucker** ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Prvý krát som belgického majstra bojových umení Jeana-Claude Van Dammeho zaregistroval niekedy koncom osemdesiatých rokov vo filme "Karate Tiger". I keď tam nehral hlavnú postavu, upútal moju pozornosť skvelým stvárnením charizmatického ruského záporáka Ivana Kraschinskyho. Druhým filmom, kde som ho potom videl bol "Cyborg". Tam už sa ocitol v hlavnej úlohe. Je to béčkový postapokaliptický sci-fi thriller. Po rokoch som si tento titul pozrel znova a musím uznať, že to nie je žiaden klenot, ale vďaka nostalgii mu tie tri hviezdičky dám. *** ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Můj první pokus podívat se s dospělým mozkem na Van Dammův film nedopadl nejlíp. Kyborg není Jean Claude, jak by se mohlo zdát, ale žena která má úkol dopravit lék na smrtící epidemii z New Yorku do Atlanty. Brání jí v tom ale parta nabouchaných debílků, v čele se svým namachrovaným bossem. To je celá zápletka, s tím že se do toho přimotá Van Damme, jako muž co se jde pomstít tomu hlavnímu záporákovi. Za co, toho jsme svědky formou flashbacků během putování. Dobový akční film už je dneska směšný, což nemusí být na škodu když má jinak co do sebe. Tohle je ale průměr - Van Damme skoro nemluví protože neumí anglicky, některý pasáže jsou omylem trapný, hlavní záporák vypadá až do finální bitky nezajímavě (pak se z něj ale vyklube celkem démonický týpek), často zmizí veškerá logika, no a souboje taky mohly být lepší. Van Damme sice kope o sto šest, ale taky pak máte dojem, že to bylo všechno co předvedl. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jean-Claude Van Damme v najlepšej forme, ale ešte zatiaľ prakticky neznámy spojil svoje sily s asi najbrakovejším režisérom, akého poznám, Albertom Pyunom a podľa toho to aj dopadlo. Postapokalyptické filmy a kľudne aj tie béčkovejšie z osemdesiatych rokov mám rád, ale Cyborg pôsobí skutočne až moc brakovo. Už zápletka neznie práve najatraktívnejšie, pričom by to veľmi potrebovalo lepšie vykresliť motivácie postáv, tu dve postavy, ktoré spolu nemajú nič spoločné spoja svoje sily, aby zachránili opäť len neznámeho cyborga v zajatí skupiny brutálnych vrahov a aj napriek tomu, že hlavný hrdina sa s týmito zabijakmi pozná už z minulosti, tak tento potenciálny motív pomsty je tu absolútne nevyužitý, akoby mu bolo jedno, že mu tak ublížili a už si rieši len súčasný problém. A ten dej už skutočne ani priamočiarejší byť nemohol, je to až zúfalo nenápadité a tak to musia zachraňovať aspoň flashbacky, ktoré inak v takomto množstve nemusím, ale tu ma bavili a celkovo to osviežia, lebo inak by to dejovo nestálo absolútne za nič. A aj tak je to hlavne v prvej polovici celkom nuda, až potom sa to trochu rozbehne. Moc tomu nepomôžu ani postavy, Van Damme je sympaťák, ktorý v akcii má čo ponúknuť, ale inak ma táto jeho postava zase tak moc nebavila, jeho spoločníčka nestojí za nič, rovnako ako samotný cyborg a záporáci by nemuseli byť zlí, keby stále nevydávali také trápne zvuky a grimasy. Ale aj tak ten hlavný je celkom démonický a po jeho boku je už známejší len Ralf Moeller. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je bezpochyby hlavným kladom filmu. Van Damme má samozrejme na svojom konte aj lepšie súboje a akčné scény, ale ani toto vôbec nie je zlé. Tých klasických dlhých súbojov tu zase tak moc nie je, väčšinou sú o zneškodnení skupiny protivníkov a na to sa tu pozerá viac, než dobre. Karate tu vyzerá efektne, rovnako ako vo všetkých jeho starších filmoch, ale tu je akcia navyše aj dostatočne drsná, často sa používajú nože, občas poteší aj nejaká tá zlomenina a Van Damme tu zabije takmer každého protivníka, na ktorého narazí a toto vždy poteší. Najlepšia je asi záchrana ženy v polorozpadnutej budove, akcia v továrni a spomenúť musím aj štýlovú smrť spomínaného Ralfa Moellera. Režijne je to očakáane bieda, Albert Pyun je skutočne jedným z najhorších režisérov, akých poznám, nezvláda takmer nič a to isté sa dá povedať aj o technickej stránke, apokalyptická doba je tu zobrazená len hroznými kostýmami a všadeprítomnými rozpadnutými budovami, takže tu nie je o čo stáť. A aj tá výrazná hudba skôr ruší. Takže Cyborg je film, ktorý po väčšine stránok za moc nestojí, či už dej, väčšina hereckého obsadenia, ale aj réžia a technická stránka, ale na ten priemer ho povyšuje Jean-Claude Van Damme v skvelej forme a množstvo akcie v jeho podaní. Takže tento film ako celok ma vôbec nezaujíma, ale kvôli tým slušným likvidačným akciám, ktorých našťastie vôbec nie je málo si ho rád občas pozriem. Takže len vďaka Van Dammovi Pyun natočil svoj najlepší film. 58% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (17)

  • Zbraň, kterou pužívá Gibson Rickenbacker (Jean-Claude Van Damme), je ve skutečnosti paintballová pistole Tipman SMG-60. (Chatterer)
  • V úvodních titulcích se objevuje špatně uvedené jméno, herec Ralf Moeller je v nich uveden jako „Rolf“. (korbitch22)
  • Poslední počin filmového studia Cannon Records. (Chatterer)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (viac)

Reklama

Reklama