Reklama

Reklama

Kyborg

  • Česko Cyborg (viac)
Trailer

Príbeh sa odohráva v bližšie neurčenej a nehostinnej budúcnosti. Po globálnej katastrofe sa civilizácia zrútila, zvyšky ľudstva prežívajú v neuveriteľne biednych podmienkach, jediným uznávaným právom je právo silnejšieho a navyše sa rozšírila smrtiaca choroba, ktorá postupne ničí aj tých posledných ľudí, ktorí prežili predchádzajúcu apokalypsu. A predsa existuje nádej. V troskách Atlanty žije skupina vedcov, ktorí majú znalosti aj vybavenie a pokúšajú sa nájsť liek na smrtiacu chorobu. Aby ho mohli vyvinúť, potrebujú informácie uložené v New Yorku. Ale ako ich dostať? Prestroja a upravia istú ženu do podoby kyborga, ktorý ich má získať a bezpečne doručiť. V New Yorku však vládne a bezohľadne vraždí Fenderova tlupa krvilačných zabijakov. Vyslaný kyborg s menom Pearl Prophet (Dayle Haddon), ktorý nemá žiadne bojové funkcie ani schopnosti, preto potrebuje ochrancu. Napokon sa ním stane neohrozený bojovník Gibson Rickenbacker (Jean-Claude Van Damme), ktorý skvelo ovláda bojové umenia, dokáže prežiť akékoľvek nebezpečenstvo a navyše má s Fenderovým gangom nevybavené účty. Na druhej strane však stojí Fender Tremolo, pripravený kyborga zničiť, pretože jeho cieľom nie je obnovenie poriadku, ale anarchie, ktorá by mu umožnila ovládnuť svet. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (285)

tron 

všetky recenzie používateľa

Hm, tak čo dáme? 2* za (ne)kvalitu, alebo 4* za úžasnú nostalgiu? Kyborga som zjíždel na videu a dodnes si živo spomínam na to, ako som ho pozeral aj s rodičmi na chalupe. V dedine, kde sme chalupu mali, žil chlapík vlastniaci videorekordér, čo v tých dobách bolo čosi neuveriteľné i v meste, nieto na vidieku. A tak som vždy v piatok nabehol do požičovne, schmatol pár peciek ako Terminátor, Kriteri 4 alebo Maniac Cop 2 a o pár hodín sme už prepájali káble videa a čierno-bieleho televízora. Lenže krásne spomienky nerobia  béčko lepším. Robia ho len nostalgickejším. Napriek tomu by som na Kyborga nebol zbytočne prísny. Jasné, je to béčko, ale keď sa naňho pozrieme objektívne, možno nás samých prekvapí, že v rámci žánru (a možností) to vlastne vôbec nie je zlé. Kasting je perfektný. Nielen Van Damme (ktorý síce mal pár slušných zárezov už vtedy, ale hviezdou sa naplno stal až po Kyborgovi) a ústredný kyborg, ale i pestrá galéria svíň, ktoré ich chcú dostať v čele s brutálne charizmatickým morským pirátom (!). Takisto vizuálnu stránku hodnotím kladne. Pyun dostal k dispozícii mizerný rozpočet, čo je u sci-fi problém, ale u posta-apokalyptického je to vlastne skôr plus. Motivuje vás to nájsť čo najodpornejšie, najzdevastovanejšie lokality, čo ej vždy lepšie, ako ich vytvárať pomocou trikov. Zaujímavé je, že hoci sa koncom 80. rokov nikto v akčných sci-fi zbytočne nebabral v rukavičkách, je Kyborgova akcia pomerne drastická aj na vtedajšie pomery, mne pripadala miestami až samoúčelné jatková. Dvojka s Angelinou Jolie (!) je stokrát slabšia, takže tie 3* si jednotka asi určite zaslúži. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

U Van Dammea na csfd hodnoceni moc nedam a na film jsem se tesil, ale tentokrat me tech 47% melo varovat. Jasne, je to becko jak svine, to jsem ostatne cekal. Pribeh jednoduchouckej o tom, jak JC nekam jde, aby nekoho serezal, ale pro becko naprostej standard. Spousta bitek, jak se postupne JC propracovava k hlavnimu sracovi. Potud by bylo vse v poradku, jenze je tu par zasadnich problemu. Jednak naprosto hrozna hudba, ktera se k filmu jednak nehodi a pak je dost uspavaci. Druhej problem je rezie, nevadi, ze to vypada lacine, ale proc je to tak zoufale nezajimavy a nenapinavy, to uz nechapu. Ruku v ruce s tim jde fakt, ze pokud JC zrovna nekoho nerube, tak vzpomina na svoji rodinku a to je naprosta stokrat se opakujici traparna. Nastesi JC rube dost, ale ani ty souboje proste i pres roznozky, otocky, kopy a pouzivani vsech moznejch zbrani nemaj stavu. No a hlavni zaporak, vypada jak opice, neustale musi vyrvavat a je docela nabouchanej, to by bylo v pohode. Proc ma ale proboha ty vylesteny oci, to si asi scenaristi rekli, ze to bude vypadat spravne hruzostrasne. Na zaver jen muzu dodat, ze jsem cekal, ze ten cyborg bude JC, ale to je ve vysledku naprosto fuk. Pro me zklamani. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Díl 4 : apokalyptické sci-fi. Produkce Cannon Group. Tato bájná společnost nám roznášela v 80. letech spoustu zážitků a radosti. Cyborg je Céčko jako řemen. Je to blbé, je to stupidní, ale hraje v tom Van Damme a ten na začátku 90. let prostě frčel ať už se objevil v čemkoliv. Optikou dneška je to na hraně koukatelnosti, ale postapokalyptická atmosféra tam cítit prostě je. Nikdy nezapomenu na kanálovou scénu a parádní Jeanovu roznožku, při které to bohužel Ralf Moeller schytá. Tahle scéna zachraňuje jinak dost bídnou VanDammovku. Nostalgie jako prase a jako hlavní záporák věčně napumpovaný a zatnutý Vincent Klyn, který toho kromě démonických očí moc nepřináší. 40% ()

Vampireman 

všetky recenzie používateľa

Kyborg sliboval, že bude další straight-to-action film. Bohužel, většinu času dělá Van Damme smutné psí oči a flešbekuje do doby, když měl ještě nesmyslně dlouhý háro. Když už náhodou vletí do akce, tak se jeho čtyřpuška zasekne a čepel v botě mu ulomí. Schopněji si počíná jeho sidekick, která kope piráty do koulí. Van Damme se k ní stejně chová hnusně, odmítá jí brát s sebou a souložit s ní a radši emařsky čumí. Potom tu hraje jeho nevlastní dcera, která mu naopak vůbec nepomůže, a kyborgyně, která má místo mozku flešdisk s lékem proti nákaze. Nejlepší je ovšem záporák, který nosí obří sluneční brýle. Vrstva prachu a písku kolem těchto skel upomíná, jak valí stopáž. K tomu má osmipušku a kroužkový brnění, ale na boss-fight si všechno sundá a jenom řve a řve a pak vstane z mrtvých! ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Dalo by se to smáznout jako levná sračka s mizerným scénářem, dialogy i hereckými výkony, kterou si van Damme mohl klidně odpustit. Ale něco do sebe to má -  Pyunovi se povedlo pár pěkných obrázků,  postapokalyptická výprava (obzvlášť v úvodní scéně), taky akce není úplně marná, přičemž si Pyun tradičně vypomáhá četnými zpomalovačkami, sadistický záporák je správně odpudivý a je to i (ne)příjemně brutální (ostnatý drát v rukou malé holčičky - připomněl ten flashback jenom mně flashback z Tenkrát na Západě?). Plus ukřižovaný van Damme. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (17)

  • V úvodních titulcích se objevuje špatně uvedené jméno, herec Ralf Moeller je v nich uveden jako „Rolf“. (korbitch22)
  • Slovo Kyborg, které bylo poprvé použito v roce 1960, vzniklo sloučením slov kybernetický organismus. Představuje tak syntézu organických a mechanických částí. „Klasičtí“ kyborgové, u nichž elektronické či mechanické součástky tvoří jejich významnou část, se vyskytují pouze ve sci-fi, nicméně technicky je kyborgem i člověk s endoprotézou, naslouchátkem nebo srdečním stimulátorem. (Martrix)
  • Albert Pyun plánoval obsadiť do hlavnej úlohy Chucka Norrisa, ale štúdio Cannon presadilo Jean-Claude Van Damma, v tom čase ešte úplne neznámeho herca. (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (viac)

Reklama

Reklama