Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva

  • Česko Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (viac)
Trailer 3

Vo filme Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva MCU odomyká multiverzum a posúva jeho hranice ďalej ako kedykoľvek predtým. Vydajte sa na cestu do neznáma s Doctorom Strangeom, ktorý s pomocou mystických spojencov starých aj nových prechádza mysľou a nebezpečnými alternatívnymi realitami Mnohovesmíru, aby sa postavil tajomnému novému protivníkovi. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (835)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Sklamanie. Nuda a šeď. Fanúšikovia od filmu očakávajú naozaj veľa, ale ako sa postupne začína ukazovať, Marvel Studios si týmto na seba pletie bič. A snáď prvýkrát názov filmu predznamenáva viac jeho výsledok ako samotné udalosti v ňom. Väčšina z prvkov, ktoré sú bežne základnými kameňmi dobrého filmu (silný príbeh, zaujímavé postavy) sú tu veľmi zhustené do seba, aby sa čo najrýchlejšie ponáhľalo k akcii. Málokedy tvrdím, aby mal film viac minút, než má, ale tu by 10-20 minút mohlo prospieť udržať na uzde skratkovité rozprávanie. Dôjde na cestovanie medzi vesmírmi, príšermi aj Iluminátmi predstavených v traileroch. Lenže stačí to na vybudovanie silného príbehu a prekreslenie postáv? Nestačí. (27.6.2022) ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No nebylo to spatny, ale ani zadnej zazrak, Marvel uz zacina drobet nudit. V Spider-manovi ty jiny dimenze jeste davaly jakz takz smysl, tady je to jen zmatena slatanina bez nejakyho vetsiho smyslu, v podstate jen takova zaminka pro digitalni bordel, kdy i tady bohuzel pokracuje trend nic moc triku a ve vysledku v podstate ten multiverse ani neni moc vyuzitej. Aspon, ze je film narvanej spoustou akce, par fajnovejma scenama (Iluminati, zombie Strange), celkove fajn, lehce horovou atmosferou a ty dve hodiny slusne odsejpaj. Herci jsou tradicne fajn, kamera je super, ale precejen by to chtelo neco vic, nez dalsi zamenitelnej dil dalsi faze MCU. Slabsi 4*. ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Jak byla jednička osobitá ve vykreslení toho, co svět Doctora Strange obnáší, dvojka na podobné laskominy v podstatě rezignuje. Až na vzácné momenty je to nečekaně zaměnitelná marvelovka (celý úvodní souboj v chrámu je hrozná zívačka), která kdyby neměla Raimiho na režijní stoličce, tak nemá vůbec nic. Jestli je chvílemi tahle generická epizoda MCU něčím zajímavá, je to Raimiho filmařským rukopisem (divoké kamerové nájezdy, hororové ladění scén). Vinou slabého scénáře, který se v konceptu alternativních vesmírů dokope akorát k "jinde se za jídlo neplatí", to ale nestačí na víc než na průměrný díl nekonečného komiksového seriálu. 50 % ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Príjemná crazy jazda s rukopisom Sama Raimiho. Trochu hororové, jemne temné a na pomery Marvelu aj drsné a krvavé. Viaceré scény s Wandou mi ale prišli nadbytočné a i keď mám Elizabeth Olsen rád, neviem sa rozhodnúť, ako vnímať jej postavu záporáčky. Miestami som ju žral, no v niektorých polohách (hlavne materinských) na mňa nepôsobila autenticky. Celkovo som ale spokojný a som rád, že to filmári s alternatívnymi realitami na môj vkus príliš neprekombinovali. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (139)

  • Sekera, kterou Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) použije při souboji s Gargantem, je odkazem na Angarruumusovu sekyru, jež se objevila v komiksech „Doctor Strange“ z roku 2015. (Kubaaa97)
  • Toto je piaty film MCU v rade, ktorému bolo zamietnuté vydanie v Číne. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

Reklama

Reklama