Reklama

Reklama

Thor: Láska a hrom

  • Česko Thor: Láska jako hrom (viac)
Trailer 4
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

V novom príbehu Thor odchádza na zaslúžený odpočinok a pokúša sa nájsť vnútorný pokoj, ale nakoniec sa opäť  musí vrátiť do akcie a naverbovať Valkýru (Thompson), Korga (Waititi) a Jane Fosterovú (Portman) – ktorá je teraz mocným Thorom – aby zabránili Gorrovi the God Butcher (Christian Bale), zlikvidovať všetkých bohov. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (981)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Ďalší autorský úlet v rámci MCU a podobne ako pri Eternals alebo druhom Strangovi ma to dosť baví (a drtivú väčšinu divákov nebude :) ). Dosť často šialený, občas až nepríčetný guláš, kde je možné čokoľvek. Rozprávačsky je to možno až príliš rýchle, sem tam až zbrklé, no tá hromada nápadov a debilného humoru sa postarala, nech to drží moju pozornosť aj level zábavnosti. Využitie Gun´s and Roses parádne, Giachino je v absolútnej forme, herci si to užívajú, aj tie emócie sa derú na povrch. Celý čas som sa ale nevedel zbaviť dojmu, že to mohlo byť ešte lepšie (akčné scény sú dosť bordel, tie nálady sa striedajú predsa len príliš rýchlo) a ten moment prekvapenia z Ragnaroku je proste neopakovateľný. Odvážny film, ale bojím sa, že pre cieľovku až príliš osobitý.  7/10 ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Humor na mňa na rozdiel od Ragnarok veľmi nefungoval, ale Christian Bale je úplne fenomenálny a jeho záporák Gorr je taký parádny, že mu človek fandí. Okrem toho je tu solídna dávka eye candy záberov (najmä v čiernobielom svete), Guns N Roses (i keď mohol Taika prepašovať viac piesní ako najväčšie hity), Dio počas záverečných titulkov, prvotriedny casting (Natalie Portman!) a hlavne záver to u mňa zlomil, a tak dávam s čistým svedomím štyri hviezdy, ale zároveň dodávam, že scenár je pekný bordel plný MacGuffinov a samoúčelných zvratov. James Gunn je, zdá sa, len jeden. ()

Reklama

Lima 

všetky recenzie používateľa

Zbytečná hysterie kolem tohoto filmu. Nepřišlo mi to o nic horší, než předchozí Waititiho zářez. Je to až kacířsky neuctivé ke komiksovému žánru, nebere se to vůbec vážně a to mě, jako člověka, kterého k smrti nudí většina marvelovek a celou 4.fázi považuje za degradaci všeho, na čem celé Marvel universum stojí, vlastně potěšilo. Nikdo tu nesere samou vážností mramor, nikdo tu nepronáší patetické proslovy, a když už, cítíte v tom Waititiho ironii, Gun´n´Roses tomu dávají správně rebelskou šťávu a ty mečící otravné kozy, na které si tu spousta lidí stěžuje, zabírají jenom minimální stopáž. Baleův Gorr je super, má uvěřitelný dramatický oblouk a Russel Crowe a jeho sádlem nakynutá postava konečně dostala smysluplné využití, jeho Zeus mě hodně bavil. Normálně bych dal 3*, ale fandím ulítlým praštěncům jako je Taika, takovýhle lidi kinematografie potřebuje. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Marvel nikdy nevyhrotil svoj humor tak ako v tomto filme. Thorove vtipy mám síce rád, ale tu prekračujú rozumnú mieru, až začnú byť otravné. Nový Thor je uletený v zlom slova zmysle a čajový záver s deťmi a prehnanou citlivosťou ma utvrdil v tom, že viac ako 3* hviezdy dať nemôžem. I keď úprimne priznávam, niektoré pasáže ma fakt pobavili, no film ako celok nestál za veľa. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Komedie o lásce a otcovství. Bavil jsem se, i když má tenhle Thor vyloženě parametry pokračování Prince a pruďase. Možná to bylo díky těm vřeštícím kozám, ale ve chvíli, kdy se o slovo přihlásil Zeus, se mi dost zasteklo po vážnější notě, na kterou hrál Kenneth Branagh. Thor by si po těch dvou Taikových ústřelech zasloužil zase nějaký ten uctivější pohled. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (93)

  • Ve scéně, kdy Miek (Carly Rees) kreslí na tabuli, nakreslí celou zápletku filmu. (KGBelik)
  • Během tréninku má na sobě Thor (Chris Hemsworth) čepici s upraveným nápisem z prvního sešitu Avengers z roku 1963. Na čepici si můžeme všimnout čtyř jmen – Thor, Ant-Man, Hulk a Iron Man. Jediné Thorovo jméno není přepsáno slovem „strongest“. Celý nápis zní: „Thor! strongest Avenger,“ a jedná se zároveň o referenci na scénu z quinjetu ve filmu Thor: Ragnarok (2017). (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (viac)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (viac)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (viac)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (viac)

Reklama

Reklama