Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (76)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

The Hobbit má jednu nespornú výhodu, totiž že si dokázal uchovať ducha predlohy. Keď má byť infantilný, tak je (Hobbit je ostatne detská knižka), keď má byť temný, tak sa mu to tiež uspokojivo darí. Zhustenie do hodiny a štvrť mi v takomto animovanom kabáte vôbec nevadí, príbeh aspoň rýchlo odsýpa. Doporučujem ako návnadu na Jacksonovu verziu, určite si pri sledovaní tohoto filmu budete predstavovať, aká veľkolepá bude bitka piatich armád v jeho podaní. Dúfam, že už bez tých pesničiek:). Hodnotím s prihliadnutím k veku filmu a jeho televíznemu pôvodu. ()

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Ve skutečnosti mnohem lepší záležitost, než se může na první dobrou znát, verze je to spíše pohádková, plná zpěvů a popěvků, ale to upřímně docela sedí, navíc vlastní velmi fajnou animaci, která má v sobě kus magičnosti a zároveň není příůiš podobná klasickému cartoonu ala Disney (což je pro mě plus jako prasopes) a třebas takoví lesní elfové jsou dokonale žabo-indiánští, že i Glum je proti nim bytost krásná a plyšákoidní. A co napsat k ději? No, moc toho není, prostě je to slušná Hobití pohádka, která se ani dneska neztratí, jen ty písničky by mohli být víc fantasijní a finále napínavější. ()

Reklama

Melios 

všetky recenzie používateľa

Nebudem si nič nahovárať má to od dokonalosti ďaleko. No štyri hviezdy som sa tomu rozhodol udeliť hlavne kvôli odvahe. Je to televízny film pre deti natočený v dobe, kedy boli myšlienky pána Tolkiena pre filmový priemysel nesfilmovateľné. Rozhodne to má bližšie k rozprávkovému podaniu originálnej knihy, než verzia Petera Jacksona, kde som mal miestami pocit, že sa to až násilím snažia spojiť s LotRom. Je mi jasné, že do 70tich minút sfilmovať tak obsiahly román bez rozsiahleho škrtania skrátka nezvládnete, no výsledok si myslím, že je viac než len pozerateľný. Stručne prerozprávaný príbeh s animáciou, ktorá nemusí pristať všetkým, ale mne práve tieto bizarnosti typu Gollum vyzerajúci ako kríženec žaby a potratu mi najviac vyčarili úsmev na tvári. Z dnešného pohľadu, to ale nie je žiaden zázrak. No na dobu, kedy to vzniklo si tvorcovia za svoju snahu určite zaslúžia odmenu. Film, by som skôr odporučil klasickým "Tolkienobíjcov", ale nečakajte od toho nejakú bombu. Tvorcovia boli proste dosť odvážni a vyskúšali spraviť na svoju dobu nemožné. A za to si ich cením. A hlavne to odporúčam neporovnávať s Jacksonovými filmami. Je to neporovnateľné! ()

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Báječné zpracování mého srdcového příběhu s krásnými písněmi, které určitě neruší toto nádherné dobrodružství. Musím se trochu pousmát, že je věrnější a střízlivější než Peterův výpravný, avšak rozpustilý epos. Trochu škoda, že film postrádá některé dějové scény. Spolu s Pánem prstenů (1978) jde o další neznámé, ale zajímavé dílko z Tolkienovy tvorby. ()

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Animace postav je příšerná, oblud jakbysmet. Zarostlý fosforeskující Elrond, lesní elfové jsou zelení skřeti a Šmak má pivní panděro. Písničky ála "labour songs" odněkud z Mississipppi mixlé s country taky k fantasy zrovna moc nesedí, zvlášť když je zpívají i elfové v Roklince. Navíc děj je značně okleštěný a to, co zbylo cituje naprosto otrocky knihu, bohužel jen zvukem a ne obrazem. Jak píše monolog - moc keců a žádná akce. Jediným kladem snad může být animace prostředí, která víc než silně těží z obrázků samotného Tolkiena, ale protože jsem na ně zvyklá, líbí se mi a přesně odpovídají popisům v knížce, tak se na ně docela dobře dívalo a bavila jsem se tím, že jsem to srovnávala s notoricky známými ilustracemi z knihy. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama