Reklama

Reklama

The Clash - I Fought the Law

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Hudobný
Veľká Británia, 1979, 3 min

Recenzie (5)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Londýnska hudobná skupina The Clash patrí medzi najvýraznejšie a najkultovejšie punk rockové kapely. Sformovali sa v roku 1976 a aktívne hrali desať rokov. Boli to priekopníci klasického britského punku. V roku 1986 ukončili svoju činnosť. Vydali za tú dobu šesť oficiálnych albumov a natočili desiatky video klipov. Jednym z nich je i veľmi podarený old schoolový klip z roku 1979 ku skladbe "I Fought the Law". **** ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Boj skupiny The Clash se zákonem bych zařadil do sborníku Naše slavné prohry. Sice mám raději vítězství, ale tahle forma mi taky celkem vyhovuje. Horší je to s klipem, protože to je poněkud nesmyslný mix koncertu, policie, Nicaraguy, animáků a pobíhání po městě, ale já jsem na tomhle nadšeně vyrůstal, takže pod čtyři hvězdy jít nemůžu. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že so zákonom bojujeme celý život, ale len z toho dôvodu, že sa prikláňa viac k horným 10 000tisícom, ako k ľuďom, ktorý tie peniažky vyrobia. A čo na to The Konflikt? Vo svojom videoklipe to podali skvelo. Ale... ()

tomala4 

všetky recenzie používateľa

Prvú verziu piesne "I Fought the Law" napísal v r. 1958 Sonny Curtis (člen skupiny The Crickets, kde pôsobil aj Buddy Holly) a v r. 1959 ju táto skupina nahrala. https://www.youtube.com/watch?v=C4Z9wq8d0lk V r. 1966 ju spopularizovali The Bobby Fuller Four. https://www.youtube.com/watch?v=Zg24G3x0oQQ Neskôr sa táto rokenrolovka dočkala viacerých prerábok v rôznych štýloch ako country, folk, a aj punk.. A z punkových verzií doporučujem okrem The Clash https://www.youtube.com/watch?v=AL8chWFuM-s ešte verziu od Dead Kennedys https://www.youtube.com/watch?v=Fq-pVNQcaLQ ()

Reklama

Reklama