Reklama

Reklama

Dharma a Greg

(seriál)
USA, (1997–2002), 59 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrajú:

Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitchell Ryan, Susan Sullivan, Chris Durand, Ed Quinn, Hallee Hirsh, Yeardley Smith (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(119)

Obsahy(1)

Dharma a Greg sú manželia, ale tak tiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregový rodičia sú zase konzervatívny snoby, ktorý neznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia. (ethos)

(viac)

Recenzie (64)

Uesbe 

všetky recenzie používateľa

je to ohromne láskavý, super vtipný, len jemne provokatívny seriál z doby, kedy sa yuppies a hippies neškodne doťahovali, ale inak žili vedľa seba v San Francisku v harmónií protikladov v dobe, kedy za extrémne alternatívny zdravý životný štýl boli považované joga a vegetariánstvo, kedy pes mal svojho psa a z Mony Lízy bol korálikový záves ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

1. seria je vynikajuca, kvalitativna hranica jednotlivych dielov je na velmi vysokej urovni, situacno konverzacny humor zucastnenych postav je perfektne funkcny a chemia medzi nimi rovnako.-4,5/5* 2. seria zacina o uroven nizsie ako koncila ta prva a len s pribudajucimi dielmi sa priblizujeme do kvalitativnych vod serie prvej. 3,5/5* ()

Reklama

VUCAKO 

všetky recenzie používateľa

Tak tady pro mne Chuck Lorre a Bill Prady poprvé zabodovali. Sitcom založený na tak jednoduché (neoriginální) myšlence = sociálním kontrastu, a co z toho dokázali vyždímat. Ždímali teda dost sezón, ta poslední, pátá, už byla slabší. Kouzelná Jenna Elfman se tu poprvé ukázala ve významné roli, od té doby ji začali obsazovat i do "leads". Kdykoli se můžu podívat celkem na jakoukoli episodu a potěší mě to. A poprvé jsem tu viděl psa, který má vlastního psa. Co chtít víc? ()

dudo0606 

všetky recenzie používateľa

Pár tvorený dvomi veľmi rozdielnymi povahami pochádzajúcimi z absolútne kontrastných podmienok. On je syn z bohatej rodiny a má hrozne snobských rodičov, ona je dcéra z chudobných pomerov, ktorej rodičia sú bláznivý konšpirátor a ezoterická proenvironmentálna aktivistka. Síce trochu klišé, ale humor je podľa mňa veľmi príjemný, nenásilný a mnoho situácií je skutočne vtipných už len v samotnom kontexte bez nejakého vnucovania. ()

Mahoney. 

všetky recenzie používateľa

Ona ma rodinu hipisákov, jeho rodina sú nafúkaní snobi. Recept na trapasy ktoré vyvolajú smiech. Jenna Elfman je úžasná seriálová herečka, či už v Dharme a Gregovi, Dva a pol chlapa alebo v Hovorme o sexe. Thomas Gibson je moja srdcová záležitosť. Bola som na ňho zvyknutá len v Myšlienkach vraha a preto bolo pre mňa prekvapením vidieť ho usmiatého v komediálnom žánri. :) Veľmi sympatické hlášky, najmä Mitchella Ryana (teda okrem iného). Takže šup-šup 5* :) ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (11)

  • 15. díl čtvrté řady je celým svým dějem parodií na jihoamerické telenovely, které byly na přelomu tisíciletí v USA a vůbec na celém světě populární. (Roby)
  • Jenna Elfman a Thomas Gibson se jako seriálové postavy Dharma a Greg objevili v 1. epizodě 9. série seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003). (beyli)

Reklama

Reklama