Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Animovaný

Recenzie (129)

plagát

Durrellovci (2016) (seriál) 

Príjemný, pokojný, nevšedne všedný // všedne nevšedný seriál z krásneho prostredia s priam až zvláštne harmonickou atmosférou. Ach to Grécko!

plagát

matka! (2017) 

Tak to bolo teda extrémne abstraktné!

plagát

Skylines (2020) 

Nečakal som, že tá suchá jednotka bude mať taký úspech, aby sme sa dostali až k trojke s relatívne zaujímavo vypracovaným pozadím celej problematiky a vykreslením pomerne širokého podkladu pre komplexný a úzko nadväzujúci príbeh. Síce to má strašne veľa doslova sprostých záberov a scén, ale v konečnom dôsledku to bolo vcelku pozerateľné.

plagát

Spider-Man: Návrat domov (2017) 

Ďalší nesympatický remake, teraz ešte aj s Iron Manom nasilu dokombinovaná a došpekulovaná marvelovka. Iritujúci spider man sa rád predvádza, je nemožný, nezodpovedný a aj napriek tomu, že hrá múdreho a vtipného, tak je súčasne spoločenským vyvrheľom, čo absolútne k sebe nejde. Hlavný hrdina hrá, že je skromný a pokorný, ale zároveň tam týchto vlastností nemá ani trochu. Najsympatickejšou a najautentickejšou postavou je tam asi Zendaya. Svet Marvelu mám veľmi rád, ale nie za každú cenu.

plagát

Dharma a Greg (1997) (seriál) 

Pár tvorený dvomi veľmi rozdielnymi povahami pochádzajúcimi z absolútne kontrastných podmienok. On je syn z bohatej rodiny a má hrozne snobských rodičov, ona je dcéra z chudobných pomerov, ktorej rodičia sú bláznivý konšpirátor a ezoterická proenvironmentálna aktivistka. Síce trochu klišé, ale humor je podľa mňa veľmi príjemný, nenásilný a mnoho situácií je skutočne vtipných už len v samotnom kontexte bez nejakého vnucovania.

plagát

Kde bolo, tam bolo (2011) (seriál) 

Skvelý seriál plný prvkov fantasy, dobrodružstva, akcie, romantiky a dokonca aj humoru. Seriál je nápaditý, dynamický, neustále prekvapujúci a perfektne premyslený. Postavy sú veľmi sympatické, prostredie je zaujímavé, dejové línie sú najprv zdanlivo nesúvisiace, no nakoniec krásne poprepletané a všetko je veľmi pekne vymyslené. Aj napriek tomu, že začiatok siedmej série pôsobí odrádzajúco, netreba sa nechať znechutiť pár iritujúcimi epizódami, pretože eventuálne je všetko naozaj perfektne zmáknuté, premyslené, prepletené a stojí to za dopozeranie.

plagát

Kde bolo, tam bolo - Season 7 (2017) (séria) 

Áno, pripúšťam, že posledná séria bola zo začiatku o dosť slabšia, než predchádzajúce, ale eventuálne rozhodne stojí za pozretie. Prvých pár epizód bolo hrozných, to vážne ani mňa asi po štvrtú časť nebavili vôbec, pretože zoznamovačka s novými postavami a zdanlivo novým príbehom boli sklamaním z odchodu už obľúbených hrdinov. Noví mi boli sprvu nesympatickí a dejová línia pôsobila veľmi scestne a cudzo v napojení na predchádzajúci príbeh, avšak od určitej epizódy to bolo čím ďalej, tým zaujímavejšie a v konečnom dôsledku som si povedal, že to bolo prepojené a premyslené naozaj neuveriteľne dobre! Dokonca obdivujem, že sa takto šibalsky a vynaliezavo scenáristi popasovali s odchodom predchádzajúcich hlavných postáv, čo muselo byť určite náročné. Ukončenie seriálu bolo bravúrne a naozaj, aj napriek prvotnej nezaujímavosti, sa z tejto série vykľuje niečo perfektné! Treba doslova len vydržať tých prvých pár častí, potom sa to rozbehne a opäť to diváka riadne vtiahne do deja. Bohužiaľ za ten iritujúci začiatok tú jednu hviezdičku strhávam, to však neublíži hodnoteniu seriálu celkovo.

plagát

Honba za Klenotom Nílu (1985) 

Často krát mám pocit, že ľudia sú doslova len hejtermi filmových pokračovaní a proste za každú cenu vždy nejaký sequel, poprípade prequel, zhodia a znevážia. Presne ten istý prípad vidím aj tu. Podľa mňa má tento kúsok rovnakú kvalitu ako ten predchádzajúci, dokonca myslm, že pri tomto som sa zasmial viac než predtým. Jednotka mala samozrejme tú výhodu, že divák sa s hlavnými hrdinami spoznával a to je vždy jeden z najzaujímavejších aspektov filmu, tu už to nebolo nič veľavýznamné pretože hlavná trojica predsa len známa bola, ale dobrodružstvo, výprava, námet, akcia a humor boli všadeprítomné a dej neustále dynamický. DeVitova postava bola v tomto filme podľa mňa ešte ironickejšia a smiešnejšia, čo mi bolo veľmi sympatické a aj napriek tomu, že hral zdanlivého minoritného záporáka, tak som si ho koniec koncov aj tak obľúbil.

plagát

Kde bolo, tam bolo - Season 5 (2015) (séria) 

Nerozumiem v čom to tu ľuďom prišlo menej kvalitné, mne sa piata séria páčila rovnako ako predchádzajúce, mnoho nových postáv, ktoré mali charakter veľmi dobre vypracovaný a elegantne zapracovaný do zápletky. V podstate bola celá séria rozdelená opäť do kvázi dvoch rôznych a tak to ani nenudilo pretože sa celkom rýchlo obracal dej, príbehy postáv sa ďalej prehlbovali novými udalosťami a vyhli sa obohranosti. Síce by som si pár nových postáv vedel predstaviť v príbehovo dlhšom spracovaní, ale hold, rozprávok je toľko, že niektorým to asi nevyšlo, tak to netrápi zas až toľko, keďže ostatné sú aj tak bravúrne. Až na Henryho, mám pocit, že čím viac herec rastie, tým menej hereckého talentu má a moc mi tam už nesedí.

plagát

Pork Pie (2017) 

Skutočne road trápne movie, ako to tu už bolo spomenuté.