Reklama

Reklama

Démon zatratenia

  • Česko Démon zatracení (viac)
Trailer 1

Z lesa sa medzi ľudí priplazilo starobylé zlo, čerstvé kvety v záhonoch vädnú a umierajú, namiesto dieťaťa nájde matka v postieľke niekoľko zviazaných suchých vetiev. Tisíc rokov stará čarodejnica vyliezla zo svojej skrýše v koreňoch stromu a má hlad. Ťažko ju spoznáte, môže totiž žiť v koži niekoho iného. A živí sa výhradne deťmi. Vzdorovitého tínedžera Bena pošle mama na prázdniny do malého mesta k jeho otcovi. Ben si nájde brigádu, nudí sa, a tak má čas pozorovať dianie okolo seba. Všimne si menšieho chlapca zo susedstva a neujde mu ani, keď tento chlapec zrazu zmizne a nikto ho nehľadá. Všimne si, že úplne čerstvé kvety v okolí záhadne zoschnú a neujde mu, že mama malého chlapca sa správa veľmi zvláštne. Ešte zvláštnejšie je, že chlapcov otec sa tvári, ako keby nikdy žiadneho syna nemal. Vyzerá to tak, že Ben je jediný, kto si chlapca od susedov pamätá, preto sa rozhodne prísť celej veci na koreň. To však ešte netuší, do čoho sa púšťa – tisícročná čarodejnica, mýtický démon zabudnutia a zatratenia, je totiž strašný protivník. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (166)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Minimálně první polovina se strašně vlekla, ale pak už se to rozjelo a stal se z toho celkem ucházející horor s jedním překvapivým zvratem. Po hodině to dokonce začne být i napínavé, akorát tu úplně poslední scénu, která to celé zakončí tím otravným klasickým hororovým klišé, si mohli bratři Piercové odpustit. Jinak to ale za zhlédnutí stojí, i když na víc jak jedno to není. Stejně nejlepší na celém filmu jsou herecké výkony a kamera. 3* ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Kluk jede na výlet za svým otcem tam zjistí, že jeho sousedka je čarodějnice a snaží se ji odhalit. Zhruba 20 minut se zde nic nestane jen uvidíme vyvrhnutého jelena nebo co to bylo a celkově je film v hodně pomalém tempu ke konci to začíná navíc připomínat Disturbii v čarodějnické verzi . Závěr mě přijde jako blbost a nedává moc smysl a ani ten oslavovaný twist to moc nezachrání . Normálně je to za 40 procent 20 procent přihodím za téma navíc je to po delší době horor kde není hlavní hrdinkou ženská. ()

Reklama

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Stupidní teenagerská sračka, s dementním dějem a hnusnými herci. Nic tam nedává smysl a všichni se tam chovají jako kreténi. Nulová strašidelnost a samá ohraná klišé. Tohle se z hlavy vykouří hodně rychle. Navíc mi přišlo, že to vykrádá Noc hrůzy a nejspíš i hromadu dalších filmů. ()

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Mám witchcraft jako hororovej subžánr moc rád a tady mi legenda kolem čarodějnice celkem sedla, jak podáním, chováním, převtělením, schopností a hlavně není cimprlich když večeří batolata. Mělo to i silnější nádech Disturbie (resp. Okno do dvora) a ne všichni tam byli otravní. Potud hezký 4*. Scénář ale trpěl mnoha neduhy, hlavně typický berličky, jak to ukončit a jak se z toho dostat. Přišlo mi, že tvůrce má vizi a dobrou, ale ke konci mu to začalo haprovat, logikou brzdit, až se to ve finále nabouralo. Což je škoda, mohl z toho být solidní flák zlé čarodějnické flákoty. Takhle je to jen slušnej film s dobrým námětem ale špatným provedením. Konec byl zmatenější s blbou kličkou, kterou kdyby vynechali, tak udělají líp. Finále ve sračkách pod stromem špatnej nebyl, ale všechno šlo ráz naráz a potenciál byl fuck. 3* až 4*, ale dám 4, lepších witchcraftů se teď moc nevidí. 4* a.k.a 60% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočená tuctová hororová historka. Máme tu opäť nejakú tú starú mytológiu spojenú s istým druhom nadprirodzena a ak sa chceme dozvedieť viac, tak si stačí zadať len nejaké heslo do googlu a všetko je jasné, ako urobil aj hlavný hrdina. Našťastie sa ale film nespolieha na lacné ľakačky spojené s nepríjemným hlasným zvukom, práve naopak, atmosféra je skôr plíživá a dominuje hra s mizanscénou, tieňmi a diegetickým zvukom. Takže je škoda, že sa pred nami neodohráva niečo originálnejšie, takto si spočiatku spomeniete možno na Znamenia, v priebehu deja na Disturbiu a od polovice na Inváziu lupičov tiel. Poteší aj fakt, že máme pred sebou iba neznáme tváre. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (5)

  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)

Reklama

Reklama