Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký kardiochirurg Richard Walker (Harrison Ford) prichádza so svojou ženou Sondrou (Betty Buckley) na lekársky kongres do Paríža. V hoteli, kde sa ubytujú, jeho manželka záhadne zmizne. Snaží sa ju nájsť, ale márne. Ocitne sa v situácii pripomínajúcej nočnú moru. Je sám v cudzej zemi, nevie po francúzsky, nikoho nepozná a už vôbec nechápe, prečo mu nikto nechce pomôcť. Kamkoľvek sa obráti, naráža na stenu ľahostajnosti maskovanú zdvorilými úsmevmi. Walker však neverí, že by jeho žena odišla za milencom, ako sa mu snaží nahovoriť riaditeľ hotela (Jacques Ciron) i detektívi. Dostáva sa do sveta nočných podnikov, kde sa zoznámi s vyzývavou Michelle (Emmanuelle Seigner), ktorá sa stane jeho nedobrovoľnou sprievodkyňou. Príčinou všetkého je zámena kufrov a to, čo je ukryté v jednom z nich - replika sochy Slobody, v ktorej je ukrytá rozbuška nukleárnej strely... O tú bojujú dve teroristické organizácie. Kým Walkerovi ide o záchranu ženy, dievča sa snaží získať odmenu za nebezpečnú prácu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (261)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Myslel jsem si, že to bude lepší. Kór, když na režisérské stolici vidíte Polanského a v hlavní roli Harrisona Forda. Téma je totiž klasické. Líbánky, náhlý únos ženy a stopovačka. Jenže ta stopovačka tady byla hrozně divná. Vlastně dost nezajímavá a taková jako když vlastně ani stopovačkou není. Harrison se tady tak nějak prolítal k finále, ani nevím jak, a těch 48 hodin pekla ukončil tak nějak frk frk a nic z toho. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Najkomerčnejší Polanského film, ktorý si točil asi iba tak pre radosť z čistej filmárčiny. Frantic je príjemná kriminálna dráma, ktorá sa dá pozrieť aj viac krát a nikdy nebude nudiť. Na to boli všetci zúčastnení veľkí profesionáli. Hodnotenie je v tomto prípade spojené s menom režiséra, ktorý má na svojom konte výrazne ambicióznejšie kúsky a ktoré som hodnotil v priemere 80%, takže v kontexte jeho tvorby idem trochu nižšie. Ak by film natočil presne takto isto niekto iný, menej slávny, niečo by som určite prihodil. ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Skvělý thriller s obyčejným člověkem, kterému unesou ženu. Právě to že postava Harrisona Forda není žádnej bejvalej agent nebo tak něco se mi na tom filmu líbilo nejvíc. Jak si prostě normální chlápek poradí?... Docela dobře. Film má velice dobrou atmosféru a hodně tomu pomáhají přiměřené herecké výkony a Polanského režie. Akorát tu holku co Fordovi pomáhala bych musel na místě odstřelit, protože někdo tak blbej snad ani nemůže existovat. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

klasická záležitosť v žánri detektívny thriller s celkom presvedčivým harrisonom fordom, ktorý vezme na pátranie po svojej manželke do vlastných rúk a krásnou Emmanuelle Seigner síce nie je najlepším Polanskeho dielom, ale rozhodne si tu pán režisér opäť raz precvičil a vycibril to, v čom je dobrý a tak môžeme sledovať pomalé no nie nudné naopak napínavé rozmotávanie kĺbka za ktorým sa skrýva ako inak veľký zločin, ktorý skoro až nechtiac túžbe po manželke rozrieši americký turista v paríži (a ako inak zabráni aj medzinárodnej katastrofe). ale napriek mierne ironickému záveru môjho hodnotenia, ktoré som si nemohol odpustiť, sa mi film fakt páčil. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Buldog (mimochodom, fakt blbý názov) ma nikdy nebavil. Divák by ho mal rád už za sústredeného Harrisona Forda, atmosférický Paríž, nepríjemnú scénu na streche alebo za rafinovaný hitchcockovský prístup (McGuffin, hrdinom proti svojej vôli). Lenže to by sa v tom skvelý Roman Polański nesmel tak zamotávať. Z pôsobivej zápletky o mužovi, hľadajúcim vlastnú manželku, sa razom stáva ohratá (pseudo)napínavá báchorka. Priemerný triler. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Nebezpečné scény na pařížských střechách byly ve skutečnosti točeny ve studiu, kde byla v dekoraci postavena celá cesta útěku hlavních hrdinů. (sator)
  • Pařížské střechy byly postaveny ve studiu Boulogne. (marcel5)
  • Ve scéně, kdy se Doktoru Walkerovi (Harrison Ford) na střeše nešťastně otevře kufr a věci z něj padají dolů, je možné si všimnout, že malá Soška Svobody padá ze střechy. V dalším záběru je však pro potřeby filmu vidět, jak leží na menším přístřešku. (Čulo)

Reklama

Reklama