Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký kardiochirurg Richard Walker (Harrison Ford) prichádza so svojou ženou Sondrou (Betty Buckley) na lekársky kongres do Paríža. V hoteli, kde sa ubytujú, jeho manželka záhadne zmizne. Snaží sa ju nájsť, ale márne. Ocitne sa v situácii pripomínajúcej nočnú moru. Je sám v cudzej zemi, nevie po francúzsky, nikoho nepozná a už vôbec nechápe, prečo mu nikto nechce pomôcť. Kamkoľvek sa obráti, naráža na stenu ľahostajnosti maskovanú zdvorilými úsmevmi. Walker však neverí, že by jeho žena odišla za milencom, ako sa mu snaží nahovoriť riaditeľ hotela (Jacques Ciron) i detektívi. Dostáva sa do sveta nočných podnikov, kde sa zoznámi s vyzývavou Michelle (Emmanuelle Seigner), ktorá sa stane jeho nedobrovoľnou sprievodkyňou. Príčinou všetkého je zámena kufrov a to, čo je ukryté v jednom z nich - replika sochy Slobody, v ktorej je ukrytá rozbuška nukleárnej strely... O tú bojujú dve teroristické organizácie. Kým Walkerovi ide o záchranu ženy, dievča sa snaží získať odmenu za nebezpečnú prácu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (261)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Skvělý thriller s obyčejným člověkem, kterému unesou ženu. Právě to že postava Harrisona Forda není žádnej bejvalej agent nebo tak něco se mi na tom filmu líbilo nejvíc. Jak si prostě normální chlápek poradí?... Docela dobře. Film má velice dobrou atmosféru a hodně tomu pomáhají přiměřené herecké výkony a Polanského režie. Akorát tu holku co Fordovi pomáhala bych musel na místě odstřelit, protože někdo tak blbej snad ani nemůže existovat. ()

nash. 

všetky recenzie používateľa

Hlavními klady je tu Paříž a Harrison Ford, který je ve své roli naprosto přirozený a věrohodný. Jeho příběh se výborným způsobem rozjíždí a vyvolává skutečně silné emoce, postupně však upadá do žánrového standardu, který má sice občas nějakou silnou scénu, ale vyčnívá z něj především Fordovo ztvrárnění role obyčejného lékaře, ve kterém nečekaná krizová situace probouzí neobyčejnou zaputilost a odhodlání. Tu si ostatně o pár let později zopakoval také ve skvělém Uprchlíkovi. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tri slabé hviezdičky pre film, ktorý som už kedysi videl a nezaujal ma ani vtedy, ani teraz. Nie je to množstvom názvov, pod ktorými sa premieta, ale krkolomným málo uveriteľným príbehom a správaním sa osôb. Pričom rozbehnuté to je celkom dobre, ale neskôr som cítil rozpaky scenáristu v tom, ako pokračovať a ako to ukončiť. Harrison Ford nemohol takýto film utiahnuť sám a ostatní mu príliš nepomohli. Aj keď som nebol vyslovene naštvaný, trochu som ľutoval, že som dal prednosť tomuto filmu pred spánkom. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Polanski je maestro atmosféry a práve atmosféra a napätie bolo to čo som najviac očakával. Bol som spokojný, ale od môjho TOP5 režiséra som predsa len čakal viac. Po tom ako v iných filmoch geniálne zobrazil paranoiu, schizofréniu, tak tentokrát prišlo na rad zobrazenie čistej frustrácie cudzinca v Paríži. Prvá polka excelentno-hitchockovská, v tej druhej som čakal väčší tlak na diváka a jeho nervy a bohužiaľ opak sa dostavil. Polanski nerezignoval ani na svoj ironický humor, čo len poteší. Enniova hudba je v celku nevýrazná, asi najslabší soundtrack čo som od tohto hudobného barda počul. Ten záver je trošku diskutabilný, ale aj tak sa jedná v mojich očiach o nadštandartný triler s vynikajúcim (!) Harrisonom Fordom. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

  • Pařížské střechy byly postaveny ve studiu Boulogne. (marcel5)
  • Nebezpečné scény na pařížských střechách byly ve skutečnosti točeny ve studiu, kde byla v dekoraci postavena celá cesta útěku hlavních hrdinů. (sator)

Reklama

Reklama