Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Více akční, méně atmosférické a hůře zrežírované. Navíc občas scénář nabídne díry, aspoň že akční scény jsou solidní. Skvělej fight v bytě za doprovodu písně "I wanna be your dog", nějakej ten parkour a střelba.. vadilo mi, že zde bylo více střihů a horší kamera, navíc vizuální stránka je skutečně odpudivá... postavy jsou taky slabší. Niemans si pořídil konečně psa, jde z něj respekt, jeho kolega Reda zejména v akci odevzdává stoprocentní výkon, i když parťák z jedničky, kterého hrál Cassel mě bavil o dost víc. Zbytek mě skoro vůbec nezaujal, prý zde byl Cyril Raffaelli, bohužel jsem ho nikde nepostřehl. Film je i víc brutálnější, jinak mě to však nebavilo tolik, jako prvotina - potěšila i zmíňka na Alpy. Chybí tomu atmosféra a dvě vynikající postavy se solidní akcí je prostě málo, hudba, režie, scénář za moc nestojí. 7/10 DODATEK - Českej dabing taky slabší, naštěstí mi netrhal uši a neměl jsem s nim problém. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

byvalí hitlerovský oficier, coby kulturny ataše kupi stary klaštor nadopuje svojich mníchov anfetamínom a pátra v útrobach Maginotovej línie po starom biblickom poklade, samozrejme zanechava za sebou mrtvoly a tak upachtený Reno aj s mladším este upachtenejším kolegom sa snaží všetko vyriešiť. Fil sprevadzala celkom fajn hudba a kamera najmä v prvej polovici pomahala a zvyšovať napätie a a dramatičnosť. Za prvú polovicu by som aj pridal hviezdičku, ale druha polovica a zaver celu uroven filmu zvrhla dole na uroveň "komerčnych "kasovych trhakov" súkromných televízií u nás a vo svete. ()

Reklama

Brouk 

všetky recenzie používateľa

Crimson Rivers number zwei. po Alsasku co na to říct – na jedné straně oblíbenci: Luc Besson, Jean Reno na druhé straně scénárista Luc Besson a co s tím? Nic, pouštím to z řepy (to jako z hlavy) a nechám se unášet dějem. Áha, scénaristicky to „skřípe“, jinak oproti jedničce je to tajemnější, drsnější, dynamičtější leč jinačí viz. druhá strana náhledu Ovšem je nutno podotknout, že jsem Frankofil a i při troše dobré vůle je scénáristická Bessonovina koukatelná a vstřebatelná Aspoň já to tak chci vidět ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ono to v podstate možno nie je úplná tragédia, ale oproti perfektnej jednotke je. Scenáristicky je to strašný bordel. Jednotka bola presný opak, až na finále, kde sa to trochu pokazilo. V dvojke je to pokazené od začiatku do konca. Nemám enormné požiadavky na scenár, ale ak má byť iba nesúvislo zlepenou sériou viac a menej navzájom (ne)súvisiacich akčných/hororových scén, tak to fakt nie je dobre. Purpurové rieky 2 sú také sprasené dielo, že ho nedokáže zachrániť ani za bežných okolností skvelý Reno. Toto ale nie sú bežné okolnosti. Producenti môjho obľúbeného ponurého hitu si 4 roky po jeho premiére povedali, že urobia z „purpurových riek“ sériu. Vznikne jeden príbeh dajme tomu každé 3 roky, zakaždým bude samotár Reno vyšetrovať iný mysteriózny prípad a vždy mu bude kryť chrbát nová začínajúca francúzska hviezda, ktorej postava sa bude zaškoľovať u polície a ktorej herecký predstaviteľ sa bude zaškoľovať pre potreby budúcnosti európskej kinematografie. Bohužiaľ, Purpurové rieky 2 sa kvôli strašnému scenáru tak značne nevydarili, že trojka už nevznikla (vznikol síce seriál, ale nikto ho nevidel a nehral v ňom Reno). Neubehne ani 20 minút a už stihnú tvorcovia vyvolať u zbedačeného diváka chaos mixom striedavo hlúpych a striedavo pologeniálnych nápadov (krvácajúci krucifix, mŕtvola zamurovaná v stene, ukrižovanie šéfa letiskovej bezpečnosti). Je to krvavé, je to drsné, je to audiovizuálne prehnané. Ale nie je to dobré. Benoít Magimel (Pianistka) nie je taký živočíšny, ako bol v jednotke výborný Cassel. Miestami je snaha tvorcov „zasiať semeno pre celú sériu“ až úsmevná (násilné rozšírenie univerza o nové postavy z Niemansovej policajnej stanice pripomínajú Kobru 11), Christopher Lee je známy tým, že pre lásku k hororu rád účinkuje vo všetkom, ale najsmutnejšie je, že sa stratila atmosféra originálu, elektrizujúca chémia medzi buddy dvojkou. ()

themic 

všetky recenzie používateľa

O proti jedničce je to jen slabý odvar. Dvojka Purpurových řek, postrádá více napětí a atmosféru neznáma, které bylo u jedničky na rozdávání. Chybí tu pořádný nápad, který by se dostal a rovnal aspoň hodnotám jedničky, žel tohle se u pokračování často stává. Mé očekávání byla značně vyšší a nenaplnilo se, možná to bylo tak trochu naivní. Je dobré, že i ve dvojce zůstal a hrál Jean Reno, který to krapet povznesl. Zápletka není poutavá, nápad čudný, takže 3*, což je 50% ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)

Reklama

Reklama