Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

tron 

všetky recenzie používateľa

Ono to v podstate možno nie je úplná tragédia, ale oproti perfektnej jednotke je. Scenáristicky je to strašný bordel. Jednotka bola presný opak, až na finále, kde sa to trochu pokazilo. V dvojke je to pokazené od začiatku do konca. Nemám enormné požiadavky na scenár, ale ak má byť iba nesúvislo zlepenou sériou viac a menej navzájom (ne)súvisiacich akčných/hororových scén, tak to fakt nie je dobre. Purpurové rieky 2 sú také sprasené dielo, že ho nedokáže zachrániť ani za bežných okolností skvelý Reno. Toto ale nie sú bežné okolnosti. Producenti môjho obľúbeného ponurého hitu si 4 roky po jeho premiére povedali, že urobia z „purpurových riek“ sériu. Vznikne jeden príbeh dajme tomu každé 3 roky, zakaždým bude samotár Reno vyšetrovať iný mysteriózny prípad a vždy mu bude kryť chrbát nová začínajúca francúzska hviezda, ktorej postava sa bude zaškoľovať u polície a ktorej herecký predstaviteľ sa bude zaškoľovať pre potreby budúcnosti európskej kinematografie. Bohužiaľ, Purpurové rieky 2 sa kvôli strašnému scenáru tak značne nevydarili, že trojka už nevznikla (vznikol síce seriál, ale nikto ho nevidel a nehral v ňom Reno). Neubehne ani 20 minút a už stihnú tvorcovia vyvolať u zbedačeného diváka chaos mixom striedavo hlúpych a striedavo pologeniálnych nápadov (krvácajúci krucifix, mŕtvola zamurovaná v stene, ukrižovanie šéfa letiskovej bezpečnosti). Je to krvavé, je to drsné, je to audiovizuálne prehnané. Ale nie je to dobré. Benoít Magimel (Pianistka) nie je taký živočíšny, ako bol v jednotke výborný Cassel. Miestami je snaha tvorcov „zasiať semeno pre celú sériu“ až úsmevná (násilné rozšírenie univerza o nové postavy z Niemansovej policajnej stanice pripomínajú Kobru 11), Christopher Lee je známy tým, že pre lásku k hororu rád účinkuje vo všetkom, ale najsmutnejšie je, že sa stratila atmosféra originálu, elektrizujúca chémia medzi buddy dvojkou. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Technicky je to celkem v pořádku, ale přiznám se, že jsem to moc nepochopil. Počínaje vší tou omáčkou kolem Apokalypsy a konče zjištěním, že je film inspirován knihou (podle které byl natočen už první díl, co to, co to...?) od Jeana Christopha Grangé, četl jsem ji celou, ale na nic takového si nevzpomínám. Celkově je to opravdu dost vyblitý mišmaš. Ale pořád docela zábavnej :-) ()

Reklama

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Purpurové řeky 2 stojí na dvou aspektech. Na Jeanu Renovi a tajemných mniších v kápích bez tváře. Charismatický Francouz opět v postavě se slušivou bundou a zbraní ruce, která stojí na straně zákona, na honbě za nepolapitelnými "Nazguly," kteří svými akrobatickými dovednostmi možná spoustu z Vás kromě obdivu přivedou k myšlence, že v Purpurových řekách je skryto něco velmi mysteriózního:) Nenechte se však mýlit, vysvětlení je mnohem prostší. Pro ty, co chtějí přijít o jakékoliv iluze o téměř nadpřirozených schopnostech mnichů, nechť čtou dále:) SPOILER Za všechno může vojenský amfetamin, který jim dodal nadlidskou sílu hodnou Hollywoodských akčních hrdinů a neschopnost cítit bolest:) To však nevysvětluje, proč jsme jim nemohli pohlédnout do tváře:) KONEC SPOILERU. Stačilo by trochu zapracovat na scénáři a toto pokračování se klidně mohlo kvalitou vyrovnat prvnímu dílu. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy“ nejsou adekvátním pokračováním prvního filmu, protože jsem celou dobu měl pocit, že si tvůrci navlékli boty těch, kdo natočili první film, ale nedošlo jim, že jsou na ně přece jen příliš velké. Není to úplně špatný film, jsou zde momenty, které vás dovedou strhnout, ale jsou to jen momenty, nikoli film jako celek, což j v případě kriminálního thrilleru rozhodně škoda. ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Více akční, méně atmosférické a hůře zrežírované. Navíc občas scénář nabídne díry, aspoň že akční scény jsou solidní. Skvělej fight v bytě za doprovodu písně "I wanna be your dog", nějakej ten parkour a střelba.. vadilo mi, že zde bylo více střihů a horší kamera, navíc vizuální stránka je skutečně odpudivá... postavy jsou taky slabší. Niemans si pořídil konečně psa, jde z něj respekt, jeho kolega Reda zejména v akci odevzdává stoprocentní výkon, i když parťák z jedničky, kterého hrál Cassel mě bavil o dost víc. Zbytek mě skoro vůbec nezaujal, prý zde byl Cyril Raffaelli, bohužel jsem ho nikde nepostřehl. Film je i víc brutálnější, jinak mě to však nebavilo tolik, jako prvotina - potěšila i zmíňka na Alpy. Chybí tomu atmosféra a dvě vynikající postavy se solidní akcí je prostě málo, hudba, režie, scénář za moc nestojí. 7/10 DODATEK - Českej dabing taky slabší, naštěstí mi netrhal uši a neměl jsem s nim problém. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)
  • Benoît Magimel sa na rolu Reda pripravoval 2 mesiace aj tým, že sa zúčastnil niekoľkých policajných hliadok po Paríži. Chcel sa totiž vcítiť do roly kapitána a zároveň sa zlepšiť fyzicky. (Arsenal83)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama