Reklama

Reklama

Šokujúce odhalenie

  • Česko Šokující odhalení (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Stanica Fox News je jednou z najväčších spravodajských televíznych staníc v USA. Práca v nej otvára dvere k veľkej novinárskej kariére a rovnako veľkým peniazom. Aby ste ju získali a udržali si ju a potom stúpali po kariérnom rebríčku, musíte sa zapáčiť jej zakladateľovi a despotickému šéfovi Rogerovi Ailesovi (John Lithgow). V prípade žien pracujúcich v tejto stanici má slovo "vyhovieť" veľmi doslovný význam. Začína sa to sexistickými vtipmi, narážkami a končí erotickými návrhmi, ktoré sa nedajú odmietnuť. Tento stav trvá roky a novinárky stanice prežívajú nočnú moru. Odmietnutím kontaktu s Ailesom riskujú nielen zastavenie svojej kariéry, ale aj výpoveď a stopku na celom trhu. Tri ženy, ktoré sú na rôznych priečkach mediálneho rebríčka, nájdu silu konečne povedať DOSŤ. Ailes sa však nemieni vzdať bez boja. Disponuje veľkou mocou, majetkom a kontaktmi na politické špičky. Nikto by nepredpokladal, že táto konfrontácia rozhodne o osude miliónov žien na celom svete. (TV Markíza)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (136)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film, kde sa to len hemží blondýnkami a to na obálke nie je ešte Alice Eve, ktorá hrá dokonca ako blondína právničku. Aká to pocta, že nemusí byť každá stereotypne znázorňovaná ako hlúpa hus a zlatokopka! Film je však natočený zrejme skôr pre ženy ako mužov. Znázornenie sexuálneho obťažovania alebo toho, čo niektoré ženy považujú za harašment. Už je to tak prehnané, až sa pomaly muži budú báť povedať kompliment, otvoriť ženám dvere, pomôcť s ťažkým nákupom, proste správať sa ako gentlemani. Keď o to ide tým feministkám, tak klobúk dole, úspešne sa im darí šíriť lesbizmus ako nevyhnutný dôsledok presadzovania názoru, že všetci muži sú predátori a prasatá. No a samozrejme všade musí byť Trump, ľavicový Hollywood za nezaprie. Inak ale výkon Theronovej výborný, možno hodný aj nominácie na Oscara a jej podoba s Megyn Kelly je takmer neuveriteľná. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Bombshell" v jadre chce povedať príbeh a nerieši, či to nebude prifarbené. Dokonca nám to film povie už na svojom začiatku. Preto nejdem riešiť do akej miery je toto autentický príbeh. Myslím si, že keby sme chceli film podať na 100% autenticky, asi by sme sa z toho ako diváci zbláznili. Plus nechcem hovoriť o sebe, že do niečoho vidím viac ako tvorcovia a autori. Takže čo urobím je to, že budem hodnotiť film sám o sebe. Ako keby sa len inšpiroval skutočnými udalosťami, ktoré spracovali ako film. Myslím si, že je to fér. Takže v prvom rade poviem, že Charlize Theron je vynikajúca. Úplne som ju cítil ponorený do svojej role a dávala tomu maximum, čo mohla. Margot Robbie je rovnako super. Hoci si myslím, že by si zaslúžila trošku viac priestoru, tak čo predvedie je super. Myslím si, že najlepšiu momentku má práve keď sa stretnú všetky naše 3 protagonistky vo výťahu. A keď sledujem jej tvár, tak len skrz svoju mimiku dokáže ukázať, čo sa v jej hlave odohráva. A je to pre ňu dosť ťažké. Je to skvelá scénka. No nejde len o ňu. Všetky 3 sú v tom výťahu skvelé. John Lithgow je tiež super. A myslím si, že vynikajúco stvárnil Rogera Ailesa. Skvele zachytil to sexistické prasa, ktoré sa v ňom skrýva a miestami je z toho človeku skutočne na zvracanie. Problémy filmu sú trošku v tom, že jeho celkový príbeh je trošku rozutekaný. Chvíľu mu trvá, aby si ujasnil priority a sústredil sa na svoju hlavnú tému. Viem, že je podstatné vidieť do funkcie štúdia, no reálne som nemal pocit, že to niečo pridáva. Charlize Theron nám v úvode urobí vysvetlenie a prednášku čo a ako funguje. Lenže potom sa už nikde viac tento štýl podávania príbehu neobjaví a rozprávanie sa stane lineárnejšie. Takže neviem prečo s tým vôbec začínali. Myslím si, že film musí prísť do určitého bodu, aby začal byť zaujímavejší, no potom ma už držal. A mal aj dosť dobrý spád a vyzerá to skvele natočené. Za pozornosť to podľa mňa stojí, no myslím si, že ak tvorcovia hovoria, že bol film trošku viac zdramatizovaný pre účely filmu, tak nie je ho asi treba brať úplne doslovne. Niektoré scénky pôsobia viac filmovo. A myslím si, že ich sami uvidíte. Ale nakoľko sa tu film tvoril, nevadí mi to. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Komu šokujúce odhalenie, komu nie. To, že šéfovia (hocijakí, čohokoľvek) si veľmi často za svoje podriadené vyberajú atraktívne dámy, je dlhodobo známa vec. A rovnako je známa vec, že vzťah medzi šéfom a jeho atraktívnou podriadenou veľmi často skĺzne do istej formy sexuálneho vzťahu. Niekedy tomu predchádza nepríjemné obťažovanie, neustále narážky, či vynucovanie si sexuálnych služieb pre iných (sprievod pre známych, návštevy). Nezriedka je sex so šéfom alebo ním určenými osobami kompenzovaný zvýšením platu. Inokedy profesným postupom, či inými pracovno-právnymi bonusmi. Korporátna sex norma vo vzťahu boss-slúžka/podriadená. Nevravím, že je to správne, naopak, je to typické zneužívanie moci. Najmä v súkromných firmách sa to deje zhusta. A nie každá žena sa dokáže ubrániť. Nie každá sa chce ubrániť. Zvlášť, ak ide o prácu snov, zvlášť ak to všetko pôsobí na jeden zo základných ľudských pudov. John Lithgow nepôsobí v úlohe zvrhlíka, napriek snahe nejako extra démonicky. Pretože sa vie zavďačiť, vie, prečo ženy z jeho tímu zväčša neodchádzajú (vysoké platy, snaha sa zastať sa ich, iné benefity). Zároveň má sociálne cítenie. Ale všetko je to predovšetkým systémová chyba korporácií ako takých, nie diskriminácie žien. Až po odstránení kapitalizmu sa dá dôstojne riešiť údajná diskriminácia a aj hnutie metoo. Pretože, ak sa aj z čela firiem odstránia odpudzujúci predátori, zároveň v nich odídu organizátorsky i riadiaco schopní a výkonní muži, čo si sem-tam radi šuchli bokom. Nič sa nezmení. Buď ich nahradia revolučnou zlobou naladené ženy, ktoré podriadených budú jebať bez ohľadu na sociálne benefity v mene čo najefektívnejšieho chodu firmy, nepripúšťajúceho kreatívne oddychové chvíľky. Alebo  na ich miesta dosadia "progresívnych manažérov" s empatiou limitne blízkou nule, bez vyjadrenia emócií, ktorí spôsobia, že z firiem sa stanú emočne strnulé mŕtve schránky. Orientované na výkon, a na nič iné než výkon. Metoo zvíťazí, ľudskosť odumrie. Nie vďaka hlúpemu hnutiu, ono vôbec nie je márne. No vďaka systému. Preto sa film síce tvári bombasticky, ale napráva len zlomenú bočnú halúzku v kompletne rakovinou postihnutom mohutnom strome zastaraného patriarchálno buržoázno kapitalistického modelu. Ale aby som len nehanil, výkon ženského tria bol skvelý, rovnako tak Lithgowa ako aj Malcolma McDowella v úlohe hlavného mediálneho  guru a vládcu - Ruperta Murdocha. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Od filmu, který se věnuje ženským, kterým není proti makeupu někomu přeblafnout dýmku nebo sednout na vrták, aby dostaly svoje dementní místo v práci snů, práci si užívají a najednou si po několika dekádách prachatý kariéry vzpomenou, že se to stalo, protože teď už na ně nikdo koukat nechce a zaměstnavatel už je dále nechce tak vysoko odměňovat, jsem žádný zázrak nečekal. Jak lze poznat z úvodního souvětí, takové příběhy jsou mi putna. Byl jsem ale zvědavý na ústřední topení tří hereček a božsky zařízeného Trinityho. Ty tři mi ale hned v úvodu zkazil režisér cockRoach, který si myslel, že vysvětlování od pipky bude mít stejnou váhu, jako když nám SLJ u Tarantina vysvětluje, proč je filmový pás hořlavý. A když je mi tedy nesympatický příběh i hlavní postavy, nikdo se nemůže divit mému hodnocení. Hvězda za toho Lithgowa. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"TO GET AHEAD YOU HAVE TO GIVE A LITTLE HEAD." ----------- Stále je to bez debaty do neba volajúci odpad, sám som si však nasral do kapusty, lebo som si myslel, že to bude miliónkrát horšie, že to bude až tak zlé, že teraz, po zhliadnutí, proste odpad dať nemôžem. Po filmárskej stránke sa, prirodzene, nejedná o najhoršiu robotu, o tom žiadna. Lithgow hrajúci Ailesa je fenomenálny, blonďavé trio taktiež ide slušné bomby, pričom pri Theron sa môžeme baviť o výkone roka, Margotka vynikajúca. K "posolstvu" filmu sa vyjadrovať nebudem, lebo je také sprosté a naivné, až si nevidí za horizont svojho žihadla a topí sa vo vlastnom pokrytectve a autentickejší doják vie lepšie urobiť aj Inga Lindström. A pre tých, ktorých by náhodou zaujímal tento stokársky, zbytočný príbeh viac, odporučím radšej Gibneyho doku Divide and Conquer. ()

Galéria (272)

Zaujímavosti (16)

  • Scéna reálnej postavy Rogera Ailesa (John Lithgow), ktorá žiada fiktívnu postavu Kayly Pospisil (Margot Robbie), aby si zdvihla sukňu, bola natočená viacerými kamerami, ktoré zachytávali všetky uhly naraz. Jay Roach nechcel, aby Robbie musel hrať túto scénu na viac ako jeden záber. (Arsenal83)

Reklama

Reklama