Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pátrací a záchranný tím vykonáva cvičenia v divočine neďaleko Petrohradu, ktoré zaznamenáva reportérka Christina Arrifeva. Potom, ako dostanú hovor, že sa v oblasti stratilo dieťa, vydajú sa na záchrannú akciu. Namiesto strateného dieťaťa však nájdu starú ženu Zoyu v traumatizovanom stave a vydajú sa s ňou do bezpečia. V noci však cestou zablúdia v lese a ich dodávka následne havaruje. Zoya im vysvetľuje, že lesy obýva duch vdovy, ktorú miestni obvinili z vraždy jej manžela a vyhnali ju z mesta, zlomili jej nohy, vyzliekli šaty a hodili ju zomrieť do jamy. Tá teraz nenechá nikoho len tak odísť a pomstí sa všetkým, ktorých vlákala do lesa. (figliar)

(viac)

Recenzie (23)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Lesné kúsky mám v láske, takže na toto som sa vlastne tešil od júla, a Rusi si teda dali na čas. Napokon žiadny zázrak, hoci zlé to nie je. Skupinka filmárov sa tu vydáva do lesov hľadať strateného fagana (známeho z kvalitného "Yaga"), no v lesoch žije striga, ktorá unáša ľudí, takže hlavní hrdinovia začnú postupne umierať alebo miznúť. Prvá hodina je viac menej len také motkanie po nočnom lese, zvyšok skôr pobehovanie po nočnom lese, ale kto čaká, že sa nám tá "Vdova" aspoň v záverečných minútach poriadne predvedie, ostane sklamaný, mierne sklamanie som tu cítil aj ja. Atmosférické prostredie či tajomné zvuky žiaľ musia stačiť. Aj samotný záver mi prišiel akosi odfláknutý (Podgajevskij v úlohe jedného zo scenáristov najskôr nedostal veľký priestor). Celkovo - neškodná priemerná verzia Blair Witch, pri ktorej sa dá vydržať, ale nič viac. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Od současných ruských hororů nikdy nic nečekám, protože v podstatě nikdy nic nedostanu. Vdova je v tomhle ohledu výjimka, jako variace na Záhadu Blair Witch mi to přišlo obstojné. Holt strašidelnej les na mě působí asi víc než jakýkoli jiný hororový prostředí, takže dejte skupině herců kameru do rukou a nechejte je pobíhat v noci po hvozdech a máte dost velkou šanci, že budu v hodnocení smířlivej. Nicméně, postavy a příběh nestojí za řeč, a finále tak nějak vyšumělo do ztracena bez pořádné gradace. Na druhou stranu plusovej bod, že tu tvůrci neposlali atmosféru do kytek skrz nějaký ohavný digitální triky, jak maj Rusáci často ve zvyku. Cekově žádnej zázrak, ale v mých očích rozhodně sympatičtější a hororově funkčnější věc než všechny ty Rusalky, Nevesty a Pikové dámy od Svjatoslava Podgajevského. ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Záchranářský tým je vyslaný do lesa hledat 2 kluky co se tam ztratily v lese, ale řádí chromá vdova, která je nechce nechat odejít. Bohužel většinu filmu je to nuda kdy sledujeme zhruba 6 lidí buď chodit lesem nebo jezdit autem vdova sama se objeví zhruba až 30 minut před koncem. Sama sejme 3 lidi přičemž ani jedna smrt za nic nestojí atmosféru to sice má na druhou stranu pokud nechám ve tmě v lese několik herců utvořím atmosféru z čehokoliv. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Má to 80 minút a tak by si jeden myslel, že to bude včasnejšie vo výraznejšom tempe, pričom v rámci žánru mu to ponúkne atmosféru, s ktorou sa pozitívne vysporiada aspoň na jeden večer. Lenže Rusov momentálne omnoho viac trápi Krim na Ukrajine, a tak to má dopad aj na ich hororovú tvorbu. No dobre, to je pičovina, ale hodilo sa mi to :D Proste táto stará “Vdova” sa všemožne snaží upútať atmosférou, no bez výraznejších duchárskych prvkov to asi príliš veľký úspech nedosiahne, pričom ako už uviedol “hororový tatko”, skutočne to mierne pripomína “BlairWitch”, akurát že celkový výsledok nedosahuje tak výraznú hodnotu. Kto však nemá príliš veľké očakávania, čiastočne bude spokojný, ostatní si môžu “pohonkávať” či špárať v nose. Medzi dva-3. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Můj postoj k ruským hororům je poněkud dost opatrný až skeptický, protože vždycky jde o příběhy na jedno brdo, většinou inspirované nějakým tím národním folklorem. Naštěstí, Vdova je výjimkou, co potvrzuje pravidlo a straší se tu docela kvalitní formou bez hnusného CGI, starou dobrou lesní atmosférou, mnohdy z dálky připomínající variaci na Blair Witch. Z hororové stránky je to tudíž docela fajn průměrná záležitost, ale její průměrnost určuje bohužel dost nesympaticky vyhlížející herecký ansámbl, který ztvárnil postavy, se kterými není možno soucítit. Děj je pak taky bohužel prvoplánová předvídatelná nuda, takže v tomto ohledu nic nového pod sluncem. Režijně a řemeslně má ale Ivan Minin se svým debutem slušně nakročeno. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama