Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při výročním baseballovém utkání Homer probudí svým vystoupením ospalé publikum a domácí zvítězí. Zahájí tak krátkou kariéru maskota. Po debaklu v hlavním městě však o popularitu nepřichází: tu si zajišťuje vyprávění o nezdaru v místní hospodě... (Česká televize)

Zaujímavosti (15)

  • Mnoho nových postáv predstavených v tejto epizóde dostalo mená podľa priateľov Kena Levinea z jeho kariéry komentátora. Komentátor miestnej ligy v epizóde, ktorého hlas poskytol Levine, sa volal Dan Hoard podľa jeho kolegu v Syracuse, New York. Komentátor v najvyššej lige dostal meno Dave Glass podľa Levineho partnera v Norfolk, Virginia, a majiteľ tímu Capital City Capitals, ktorý prepustí Homera, sa volal Dave Rosenfield podľa generálneho manažéra tímu Tidewater Tides. (Pat.Ko)
  • Štadión, na ktorom hráva bejzbalový tím Capital City Capitals, je navrhnutý podľa Houston Astrodome, ktorý bol pri svojom otvorení v roku 1965 kedysi považovaný za „8. div sveta“. (Pat.Ko)
  • Keď pán Burns začne posmievať hráčov baseballu a Homer prejaví obdiv k Burnsovej zručnosti, Burns prezradí, že kedysi používal rovnaké výsmešky na Connieho Macka na Shibe Park. Tento park bol otvorený v roku 1909 v Philadelphii a v roku 1956 bol premenovaný na "Connie Mack Stadium" (Štadión Connieho Macka). (Mack bol chytač a manažér s najdlhšou kariérou v histórii MLB.) Park (Štadión) bol zbúraný v roku 1976. (Pat.Ko)
  • Homerov prejav sa podobá rozlúčkovému prejavu Lou Gehriga, v ktorom sa Gehrig taktiež nazýva najšťastnejším človekom na Zemi. (Pat.Ko)
  • Scenárista David Isaacs bol komentátorom v baseballovej lige, čo je povolanie, ktoré sa hodilo pre túto konkrétnu epizódu. (Pat.Ko)
  • Nápad na záberové časti v Moe's Tavern na začiatku a na konci epizódy vymyslel James L. Brooks. Bolo to pridané, pretože scenáristi nevedeli, ako ukončiť epizódu. (Pat.Ko)
  • Výrok komentátora na konci baseballového zápasu: "The Isotopes vyhrajú zápas," sa trikrát opakuje ako pocta slávnemu výroku Russa Hodgesa pri "strele počutej po celom svete," výherným homerunom Bobbyho Thomsona 3. októbra 1951: "Giants vyhrajú titul," čo bolo tiež trikrát zopakované. (Pat.Ko)
  • Ron Taylor si mal zopakovať svoju rolu Bleeding Gums Murphyho, ktorú stvárnil v epizóde Moaning Lisa (1990), ale nemohol nahrať túto časť. Jeho miesto zaujal Daryl Coley. (Pat.Ko)
  • Homerove povzbudzovacie pokriky a jeho prezývka "Dancin' Homer" sú odkazy na amerického fanúšika baseballu Wilda Billa Hagyho, ktorý v 70. rokoch získal prezývku "The Roar from Thirty-Four" za svoje pokriky v sekcii tridsaťštyri na štadióne Memorial v Baltimore. Homer vyjadruje názov písmenom po písmene Springfield rovnako, ako to robil Hagy O-R-I-O-L-E-S s rukami. (Pat.Ko)
  • Jeden z nápisov na stene pozdĺž ihriska na štadióne v Springfielde je reklama na Royal Majesty. Royal Majesty je názov obchodu s oblečením, do ktorého Homera odviedol jeho asistent Karl na nový oblek v epizóde Simpson and Delilah (1990). (Pat.Ko)
  • V scéne, kde Capitol City Goofball hovorí s Homerom v šatni, je na skrini za Goofballom prilepená fotografia, ktorú Bart zachytil, ako Homer tancuje s Princeznou Kashmir v epizóde Homer's Night Out (1990). (Pat.Ko)
  • Toto je prvá epizóda v seriáli, v ktorej hosťujúca hviezda hrá seba samého, v tomto prípade je to Tony Bennett. (Pat.Ko)
  • Táto epizóda predstavuje prvú zmienku o Shelbyville. (Pat.Ko)
  • V epizóde zaznela veta: "Považujem sa za najšťastnejšieho maskota na svete." Čo je parodický odkaz na film Pýcha Yankeeů (1942). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama