Reklama

Reklama

Vášeň Anny Magnani

  • Česko Vášeň Anny Magnaniové (viac)
Francúzsko / Taliansko, 2019, 60 min (Alternatívna 52 min)

Obsahy(1)

Portrét známej talianskej herečky, ktorá sa stala symbolom neo-realizmu a ikonou svetovej kinematografie. Anna Magnani sa preslávila stvárnením hlavnej postavy vo filme Rím, otvorené mesto, kde sa jej podarilo stelesniť utrpenie ľudí počas Druhej svetovej vojny. Neorealistickí režiséri priviedli filmové kamery do ulíc - a Anna pôsobila v tomto prostredí nielen verne, ale aj unikátne. Stala sa symbolom nového zobrazenia žien na striebornom plátne. Ako žena stelesňovala zároveň nový typ hrdinky - typicky talianskej i ľudskej - a vášnivej. (RTVS)

(viac)

Recenzie (6)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V podstate dokonalý dokument, ak opomenieme, že ide o čisto kariérny sumár a osobný život tejto herečky sa nerieši alebo dáva len do úzadia. Táto žena mala charakteristické permanentné kruhy pod očami už od narodenia, toho sa nikdy nezbavila, a teda na rozdiel od iných talianskych krások typu Sophia Loren nikdy nemohla staviť na svoj vzhľad či dekolt. Aj preto sa z nej stala charakterná herečka, ktorej výraz sa stal uhrančivým. Dokument veľmi dobre ukazuje prierez jej hereckých angažmánov a výkonov a v jej otvorenej spovedi na konci zaznel na otázku, či sa bojí smrti zaujímavý výrok: „Áno. Smrť je nespravodlivá, pretože o nej vieme. Mali by sme zomrieť rovnako nevedomky a s nehou, s akou sme sa narodili.“ ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Poněkud povrchní portrét herečky, na kterou by se nemělo zapomenout. V dokumentu jsou však pracovní i osobní linka často nedořečené. ()

sportovec 

všetky recenzie používateľa

V dokumentu se podařilo plně postihnout rázovitou a nezkrotnou italskou ženu, neuchopitelnost a živelnost její osobnosti. Byla jak živel sám, do něhož byl každý vtahován nezávisle na své vůli, uchvácen, pohlcen. A současně je symbolem ne hezkosti, ale skutečné robustní ženské krásy. Zřejmě ji tak vnímali i její současníci včetně těch nejlepších. To všechno tento dokument dokázal nejen postihnout, ale i plasticky vyjádřit. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama