Reklama

Reklama

Šmolkovia

(seriál)
  • Česko Šmoulové (viac)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgicko, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvorcovia:

Peyo

Predloha:

Peyo (komiks)

Hrajú:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (viac)
(ďalšie profesie)

Série(9) / Epizódy(256)

Známe veselé príbehy plné dobrodružstiev, ktoré sa odohrávajú v dedinke Šmolkov, kde sa tieto malé modré bytosti snažia žiť v harmónii a mieri. No ale nebolo by to ono, keby sa im to neustále nesnažil prekaziť zlý černokňažník Gargamel a jeho kocúr Azrael. Napriek tomu sa na čele s Tatkom Šmolkom všetkým darí dostať sa z Gargamelových pazúrov do bezpečia a kúzelníkove plány o tom, že ich všetkých uvarí v hrnci, zaručene zlyhajú. (tommmy89)

(viac)

Recenzie (319)

Tyny 

všetky recenzie používateľa

Seriál, ke kterému mám hlavně nějaké nostalgické vzpomínky a také je pro mně prostě legendou. Kreslený seriál, který má stále originální díly. Líbil se mi jako malé holce a líbí se mi i teď, když jsem o něco starší. A myslím, že nejsem jediná kdo se na Šmoulové občas rád koukne a zavzpomíná si na staré časy, když jsme seděli u televize a hltali s nadšením každý díl. Šmoula Mrzout je prostě geniální " nemám rád déšť" "nemám rád květiny". Nesmrtelný seriál. ()

Potjoc 

všetky recenzie používateľa

Momentálně je to můj úplně nejoblíbenější dětský kreslený seriál. Pokud si chci vybrat dějově nejlepší díly, tak jsou to ty z 1. řady - plné legračních zvukových efektů, ztřeštěná groteska po duchu Toma a Jerryho a i po duchu šmoulím komiksům. Postavy typu Gargamel a Azrael zbožňuji. Pokud si chci vybrat dobrý dabing, tak si vyberu 6. a 7. řadu. Díly se Šmoulíčkem v hlavní roli byli nudné. Znám snad každou postavu, co byla v seriálu. Poslední řada, kde cestovali světem a nebyli ve šmoulí vesnici, byly nudné. Jeden z těch seriálů pro děti, co se bohužel nevysílal přes deset let. Léta jsem to v kuse sledoval, ale až od roku 2010. Něco málo jsem znal i v 90. letech. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Už sú tu Šmolkovia, smejú sa toľko, až na letá zmenia sa zimy, maličkí priatelia s tebou sa veselia.“ Spomínate si na túto hravú pesničku z úvodných titulkov? Ja spomínam na ňu a tým pádom i na detské doby, kedy som si pravidelne sadal ku kresleným klasikám, ako boli „Káčerovo“, „Gumkáči“, „Rýchla rota“... alebo legendárni „Šmolkovia“. Dokonca sa ku mne dostali aj namakané cool „písmenkové“ samolepky, kde vždy nejaký Šmolko držal písmeno. Do toho čarovný les, tajomná Šmoulinka (jediná baba široko ďaleko), v temnej chatrči neporaziteľný, no pritom vždy prehrávajúci bosorák Gargamel (a jeho kocúr)... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Šmolkovia" boli svojho času hotový fenomén. Všade sa predávali tričká s ich podobizňou, samolepky, figúrky a všetky najrôznejšie suveníry. Decká to proste žrali. Komunita malých modrých trpaslíkov na čele so strašinom Taťkom Šmoulom a s jedinou ženskou v osade, Šmoulinkou. To by ma celkom zaujímalo ako sa rozmožovali. Svorne si nažívali vo svojich útulných domčekov z hríbov. Úhlavným nepriateľom im bol čarodej Gargamel a jeho kocúr Azreal. Ale s tými si vždy nejako poradili. *** ()

Mo. 

všetky recenzie používateľa

Jak vysvětluje Donnie Darko: "Šmoulinku nevytvořil Táta Šmoula. Nevznikla proto, že ostatní šmoulové byli už moc nadržený. Šmoulinka byla původně Gargamelův zlý špeh, poslaný do šmoulí vesnice s úmyslem jí zničit, ale nepřekonatelná krása a dobrota šmoulího života ji transformovala na jejich stranu. Šmoulové jsou asexuální - pod těma svejma bílejma kalhotkama ani nemají žádný reprodukční orgány. Což je přesně to, co je na jejich existenci tak nelogický: Jakej asi tak může bejt smysl života, když nemáte péro?" ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (42)

  • Každý Šmoula je vysoký jako 3 jablka. (HappySmile)
  • Ve vesnici je celkem 5 šmoulích dětí. První je malé batole jménem Šmoulíček a čtyři další jsou už starší a jmenují se Čiloun, Šikula, Sašetka a Filuta (taky Kliďas). (LindaKola)

Súvisiace novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (viac)

Reklama

Reklama