Reklama

Reklama

Kto mi ide po krku

  • Česko Kdo mi jde po krku (viac)
Trailer 1

Miestna hasička Hannah (Angelina Jolie) sa ešte stále nespamätala z tragickej udalosti, keď pred niekoľkými rokmi pri lesnom požiari zahynuli traja ľudia. Bolestné spomienky sa snaží potlačiť tým, že sa zámerne pripravuje na nebezpečné situácie a oddáva sa samote na vrchole rozhľadne uprostred divočiny v americkej Montane. Jedného dňa tam náhodou nájde vydeseného dvanásťročného chlapca. Connor (Finn Little) je skrvavený a traumatizovaný. Spoločne musia utekať nepriestupným lesom počas silnej búrky, ale netušia, že na nich číha ešte väčšie nebezpečenstvo: dvaja neľútostní nájomní vrahovia, ktorí sú chlapcovi v pätách. Medzitým vypukne obrovský lesný požiar, ktorý pohlcuje všetko, čo mu stojí v ceste. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (211)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že "Those Who Wish Me Dead" nie je Taylor Sheridan vo svojej najlepšej forme, no nemôžem povedať, že by som si film neužil. V prvom rade má celkom slušný spád. Nenudil som sa pri jeho sledovaní a na hodinky som sa pozrel asi 15 minút pred koncom a som bol prekvapený, že už sme sa dostali do finišu. V takom prípade film spravil niečo dobre. Postavy sú celkom okey, herecké výkony sú schopné a nemám pocit, že by tam niekto vyslovene pôsobil ako mizerná voľba. Najzaujímavejším bol ale podľa mňa šerif Ethan v podani Jona Bernthala. Najviac ma na filme mrzí ale jedna vec. Čakal som úprimne viac od tej atmosféry plameňov a snahe prežiť v absolútne neľútostnom prostredí. Toho sa ale viac-menej dočkáme až úplne na konci. A je to škoda, lebo by to urobilo film podľa mňa o niečo zaujímavejším. Naši dvaja profesionálni zabijaci sú pre mňa od určitého momentu skutočne viac figúrky než zabijaci. A podarí sa im viac zlyhať, než veci zvládnuť. Čo je celkom hanba. Sú tu scénky, ktoré majú atmosféru, nudiť som sa nenudil a nemal som potrebu všetko logicky preanalyzovať. V rámci toho ako sa pohyboval film som celkom spokojný. Dúfam len, že nabudúce bude Sheridan zaujímavejší. Lebo aj keď som spokojný, tak viem, že má na viac. Hodnotenie: B+ ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Skrytá odpověď, kdo zapálil demokratickou Kalifornii za Trumpa? Klasický thrillerový námět dobráků na útěku před nájemními zabijáky, slibně zasazený do lesního prostředí, ohroženého požárem. Řízní a dobře obsazení záporáci. Jen Angelina v tom vůbec nesedí. Takové kočička by tuhle práci nedělala, obzvláště v Americe. A do podobné naivity, stejně tak jako do přihlouplých klišé a patosu, spadne postupně celý film. Škoda. ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím, jestli jsem někdy v nějakém filmu viděl neschopnější duo zabijáků. Být to ještě trochu větší lemplové, mohlo být "Kdo mi jde po krku" regulérní komedie. Jinak moc nechápu, proč film zaštítěný takovýmihle jmény dopadl takhle veleprůměrně. Sledovat se jistě dá, ale nevyniká vůbec v ničem. Sheridana režijně radši na sněhu a Angelinu ... snad radši ani nikde. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

„Dobře mě teď poslouchej!!! Aby ses tady v té nelítostné divočině neztratil, tak pamatuj, že potok vede do řeky a řeka do města!“ povídá takhle pateticky umírající otec svému mozkově obzvláště nadanému synkovi. Načež je nájemně dobit, nelítostní zabijáci zmizí, a ten malý kokot skutečně peláší někam do hloubi lesa hledat potok, když se předtím nacházel padesát metrů od asfaltky, kde každou chvíli projelo nějaké auto a odkud asi tak před patnácti minutami ta genitální rodinka sjela. Tak přesně takhle to dopadá, když začne být dříve nadaný značkový Krejčí nenasytný, zaprodá se povrchnímu kokotporátu se specializací na masovou výrobu debilů a začne pásově šít horkou jehlou turecké kundy z Boženky. Výsledkem je nenápaditý, sterilní až přiblblý čtyřpruhový Addydas, ze kterého by se pamětník poblil i v devadesátých letech, dohnaný do naprosté makabrozity exhumací vskutku děsivé prkenné anorektické mršiny krev a botox, jejíž stáří už se dá po všech těch chemicko chirurgických vylepšeních datovat snad jen radiokarbonovou metodou. A to do role, v hnusném šovinistickém světě sebevědomě ukotvené, krutohusté hasičky se šablonovitě klišovitým traumátkem, kterou by ovšem s takovou konstitucí po těch dvou pádech z deseti metrů na záda neposkládal ani profesionální puzzlista a i Malíček by ji urval hlavu hned první zženštilou vypalovačkou. No a Zombilínu nám tu navíc skvostně doplňuje, v rámci povinných diverzitních kvót rasistické diskriminace Hispánců a Asiatů, opravdu přenádherná a až hamletovsky hrající čokokrasavice, která na filmovou manželku fešáckého sympaťáka Berntála doskočila snad jen proto, že je dozajista vysokou komisařkou BLM pro pohrdání zkurvenými bílými xenofoby. Ale zase to má jakože úplně pěknou přírodu, mocynki chitré cytátki, kulantně v tom hoří a naprosto skvěle jsem si u toho retardovaně ocumlal palec. Tudíž tomu napálím plnotučné čtyři jako někteří vkusní a sofistikovaní kolegové v této nově hnusné a uživatelsky nepřátelské reklamní platformě! Tedy až jednou taky začnu s mongoloidním hýkáním bublavě srkat jogurt přes rozštěp. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Intenzita tohto filmu ma dostala. Najprv dvaja nájomní vrahovia vyčistia jeden dom, aby sa potom rozbehla naháňačka cez Montansku divočinu. Film ma veľa vypätých scén a viacero aj akčných. Tí dvaja sa s tým vobec neseru a tak je tu i pravá surovosť. Od začiatku až do konca film nepoľavuje na svojej posobivosti, a tak nemá šancu nudiť. Je tu niekoľko klišé, ale podľa mna sa toho žiadny film nevyhne a film si to poľahky vynahradzoval slušne vygradovanými scénami. Hrajú tu známy herci, ale napríklad Angelinu som tu nečakal a aj zombie bijec, má tentokrát svojim herectvom nesral. Je tu akcia, nejaký ten zvrat či útek pred ohňom, ktorý bol bravúrne zachytený. Takže u mna prevláda spokojnosť. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (10)

  • Lietadlo na konci videa je DHC-6 Twin Otter s dvoma turbovrtuľovými motormi, lenže zvuková stopa je zvukom len jedného motora, ako napríklad v Cessne 172. (Arsenal83)
  • Taylor Sheridan mal prvotne scenár len prepísať. Keď však pôvodný režisér z projektu odstúpil, Sheridan prišiel za štúdiom s ponukou, že im film zrežíruje, ak hl. rolu dostane Angelina Jolie ("If I can get Angie to do this with me, I'll direct it for you."). Štúdio mu na to odvetilo, že ju nikdy nedostane ("Great. You'll never get Angie."). (Real Tom Hardy)
  • Náramkové hodinky, ktoré nosí Angelina Jolie, sú lacné Casio MRW-200H-1BVEF, ktoré sa dajú kúpiť aj za 30 eur. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (viac)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (viac)

Reklama

Reklama