Reklama

Reklama

Gangster, poliš a diabol

(festivalový názov)
  • Česko Gangster, policajt a ďábel (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V Čchonanu je v autě brutálně ubodán muž a případu se ujímá detektiv Jung Tae-seok (Moo-yeol Kim) se svým parťákem Bae Soon-hoem (Yoon-seong Kim). Jung si jako jediný případ spojí s dalšími vraždami, které byly spáchány stejným způsobem, a dojde mu, že je má na svědomí sériový vrah. Když tentýž vrah napadne a pobodá i šéfa gangu Jang Dong-sua (Dong-seok Ma), oběma mužům dojde, že musí spojit síly, aby ho dopadli. Každý ovšem sleduje svůj vlastní cíl. (LangiJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (82)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Keby to bolo urobené ako drsná krimi bez stupídneho humoru a naivných názorov, vzťahov, či scén, bolo by to super. Viac mi tam chýbalo rozvinutie motívu a psychológie vraha. Bol iba naháňajúci fakt - že, dobre, zavraždí toho, kto mu príde náhodne pod ruku, a že ho otec zneužíval (čo väčšinu psychopatov). To je všetko, čo môžem o vrahovi povedať. A absurdné scény - keď už aj tak zbití gangster a policajt odrovnajú polku druhého gangu a pokojne odkráčajú, alebo keď niekomu prerazíte hlavou dvere a ešte mu ďalej trieskate po ksichte, a on má všetky zuby a na druhý deň vyzerá akoby nič, tak to mi pripadalo trápne a nudné. Keby to bolo zobrané z ešte humornejšej stránky, alebo potom napríklad scény ešte drsnejšie, tak by to bolo ok. Ale inak nápady boli, a nevlieklo sa to, takže v pohode. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„POSKYTNU TI CHLAPY A POSTARÁM SE O VÝDAJE. PODĚLÍME SE O TIPY A NAVZÁJEM SI POMŮŽEME“… /// Gangster chytá s poldou ďábla… mimochodem perfektní setkání těch dvou „zločinců“. Fakt! Víc než o krimi jde o tu spolupráci těch dvou „rozdílnejch“ povah. Každej chce tu „finální“ fázi pro sebe, což slibuje zajímavý rozuzlení. Navíc situaci ovlivňuje i vrah. Celkem dobře jde rozlišit okamžiky, které byly zdramatizovány pro dobro příběhu, takže není třeba se obávat nějaký nudy. A že to končí jako pohádka? To je vlastně fajn, páč to vede k zamyšlení… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) Já už ďábla viděl. A co policajti? 3.) Thx za titule langi. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Chvíli trvalo, než se mi podařilo naladit na korejskou vlnu a překousnout mně nesympatického poldu, v duchu jsem spřádala plány na další oběť toho totálně ujetýho týpka, bohužel to neklaplo, no. Nicméně jedná se o drsnou krimi ve svižném tempu se slušným úhynem a tak s nadhledem hodnotím kladně, neb závěr potěšil.. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Za mňa teda veľké sklamanie. Film kde sú v centre príbehu tri postavy z ktorých sa dve vôbec nepodarili. Zabijak je taký úbožiak z ktorého nevyžaruje ani štipka diabolskosti. Policajt mi zase celý čas liezol na nervy jak bol otravný. Na hladine priemeru film udržal jedine charizmatický drsniak Dong-seok Ma ako gangster, ktorého sériový zabijak napadne a tak sa spolčí s poldom, aby ho dostali. Dong-seok Ma tu má aj pár solídnych bitiek. Bohužiaľ ale aj pár trápnych scén. Záver mi pripadal už extrémne prekombinovaný do takej miery, že z neho bola cítiť scenáristova vôľa ako nejaká prirodzená uveriteľnosť. Holt súdne procesy sú v Kórey stále riadne WTF rovnako ako správanie polície, ktoré ma zase raz iritovalo celý film. Viem si predstaviť, že by z toho mohol vzniknúť dobrý americký remake ak si z tohto filmu zoberie iba koncept a nahradí ho oveľa prepracovanejším príbehom a lepšími postavami. 5/10. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Jedna z tých lepších Juhokórjeských žánroviek. Funkčné hlavne ku konci, kedy sa film dostane k tej podstatnej dráme. Dovtedy je to pekné koketovanie so silnou látkou, ktorej ale pre mňa, chýba výraznejší režijný rukopis. Biele mäso, Žlté more, Spomienky na vraha, Videl som Diabla, svojou silnou a temnou výpoveďou rezonujú viac. A pod každé je podpísaný výrazný režisér. Ale ako film začínajúceho tvorcu o ktorom sa hovorí, je to slušné. Pracuje to s archetypmi, je tu buddy presah ktorý sa snaží niesť v duchu hongkongských krimi thrillerov a je tu aj niekoľko dobre zvládnutých scén. Ako celok uspokojivé, hoci tá štvrtá hviezda je slabšia. Dong-seok Ma ale mlatí o stošesť. A je jedno či zombiekov, bohov alebo zločincov. Atmosféra v pohode. ()

Galéria (103)

Reklama

Reklama