Reklama

Reklama

V dráhe strely

  • Slovensko S nasadením života (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Agent tajnej služby Frank Horrigan, ktorý ochraňoval už Johna F. Kennedyho, dostane po tridsiatich rokoch druhú šancu, keď prezidentov život ohrozuje profesionálny vrah Mitch Leary, bývalý príslušník CIA. Kolegovia nezdieľajú jeho presvedčenie o tom, že Leary je schopný svoju hrozbu naozaj vykonať, ten je však omnoho nebezpečnejší, ako si myslia. Navyše pozná Horriganovu minulosť a to mu dáva oproti nemu určitú výhodu... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (276)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Na co potřebujete tu pistoli? Chci zabít prezidenta! A proč by jste to dělal? A proč ty si zabil tu kachnu debile?! Malkovich je ďábel a hlavní tahoun filmu. Clint už tu trochu stárnul, ale zase je fajn, že film přizpůsobil svému věku a nebál se udělat si legraci i sám ze sebe. Scéna kdy běží podél prezidentské limuzíny je nezapomenutelná. Jinak průměrný thriller s předvídatelným koncem. Petersen má na kontě i lepší kousky a tady se mu občas hroutí logika, hlavně kvůli místy hodně stupidnímu scénáři, ale koukat se na to dá, to zase jo.60% ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Poznáte ten pocit, keď na Vianoce očakávate nejaký darček, podľa nejakých indícií tušíte, že to bude asi pecka a po otvorení je to ešte väčšia pecka? Presne, ako u mňa tento film. Vedel som, že to bude niečo podľa môjho gusta, ale ono ma to zobralo ešte viac. Klobúk dole pred Clintom, ktorý sa už dlhé dekády drží v top spoločnosti. Ten chlapík proste nepotrebuje ani dobrý námet. On len vybehne pred kameru, utrúsi prvú vetu, žmurkne a ja už tlieskam. Malkovich detto. A Petersen overená figúrka nenápadného nahrávača - vodcu. Jo, môže byť.. ()

Reklama

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Wolfgang Petersen přesedlal z čitelného autorského rukopisu na poněkud uniformní americký styl dokonale. Z mého pohledu je to škoda, i když při sledování filmu "S nasazením života" přeci jen trochu váhám. Je opravdu dobrým, byť svým způsobem rutinním, slohovým cvičením na téma "jsem pošuk, chci zabít mocnou osobu (prezidenta USA) a v cestě mi stojí kladný hrdina s.r.o.". Kdyby pošuka neztvárnil s bezcharakterní chladnokrevností a nelidským chladem John Malkovich a kladného hrdinu patřičně větrem i životem ošlehaný Clint Eastwood, bylo by tohle drama jen pěšákem v mohutném davu. Ale gambit Franka Horrigana a Mitche Learyho opravdu stojí za to. Má v sobě silné emoce, je nevypočitatelný, strhující a nosný. Petersenův film s ním stojí a padá. Tedy – rozhodně spíše stojí, než padá. I napotřetí výtečný divácký zážitek. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Od Wolfganga Petersena, nemeckého rodáka, už nikdy viac neuvidím poriadny film, ak sa neotočím dozadu, kde sa ponúka niekoľko filmových diel, ktoré podľa mňa, stoja za to. Jedným z nich je - In the Line of Fire s vynikajúcimi hercami, ako sú, momentálne čerstvo ocenený Clint Eastwood za western Unforgiven, či John Malkovich, z ktorého cítiť, vtedy mimoriadny tvorivo - herecký potenciál, aký dokáže ohromiť zúčastneného diváka. Áno, práve postava Mitcha Learyho, ktorú stelesnil Malkovich, vyčnieva nad všetkými ostatnými úlohami, i nad Eastwoodovým tajným agentom Frankom Horrigananom. Leary je skrátka - fanatický a energický, psychopatický vrah, ktorý za zameria na Franka Horrigana, ktorého doslova a do písmena - d-e-p-t-á, lebo mu vyhadzuje na oči, že stroskotal z novembra, roku 1963, keď sa nehodil do rýchlo - letiacej guľky, ktorá mierila na prezidenta J. F. Kennedyho. Už je na každom človeku, ako si zhodnotí túto situáciu, ktorá sa stala, hovorí to i Horrigan, ktorý sa neprikláňa k jednej teórii - osamelého strelca, ale ľutuje najmä to, že nič neurobil, aby ochránil prezidenta svojim vlastným telom. Odteraz sa blížia ďalšie prezidentské voľby, kde sa Leary vyhráža, že zastrelí prezidenta. Tým pádom sa začína nebezpečné vyčíňanie odhodlaného človeka, ktorý sa dokáže zamaskovať, ako Fantomas, či trebárs, Ethan Hunt, aby znepríjemňoval život agentovi Horriganovi, ktorému ani na chvíľu nedáva, čoby len vydýchnuť, a tak sa tlačí do popredia príbeh, ktorý parádnym spôsobom sprostredkovali filmári, na čele s Petersonom na rež. stoličke, keď bol ešte vo vrcholovej forme ! Malkovich je o čosi dynamickejší, ako Eastwood, ale Clintovi stačí vydať zo seba, nejakú hlášku, výraz tváre, a je vymaľované ! Veľmi dobrý film, ktorý odporúčam fanúšikom, voľakedy výborného režiséra Wolfganga Petersena, alebo skvelých hercov, ako sú Malkovich s Eastwoodom. Najmä John, je občas dokonalo - temný ! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Petersen znova a opäť na americkú patriotickú vlnu. Plagát a synopsia môže veľa ľudí odradiť, ale Petersen jednoducho vie dodať podobným klasicky predvídateľným filmom napätie. A o to tu ide, aby bol triler napínavý a aby mal zaujímavú hlavnú postavu, ktorá sa musí vysporiadať s charizmatickým záporákom. V In the line of fire to skvele funguje, takže na neskorý večer v televízii ho ako oddychovku vrele doporučujem. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (22)

  • Postava Horrihana je založena skutečným agentem jménem Clint Hill, který byl s Kennedym v Dallasu, a který později řekl v televizním rozhovoru, že se cítí odpovědný za Kennedyho smrt. (Kulmon)
  • Ve filmu byly použity záběry slavného dokumentu Abrahama Zaprudera, které tento účastník slavnostního přivítání prezidenta Kennedyho v Dallasu (1963) náhodou natočil a zachytil tak prakticky celý atentát. (Robbi)
  • Scéna, ve které si Malkovich dává zbraň do úst, byla improvizovaná. Režisérovi se to líbilo natolik, že to ve filmu ponechal. (Kulmon)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (viac)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (viac)

Reklama

Reklama