Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlboko v karpatských horách sa nachádza mýtická a záhadná Transylvánia. Svet, kde zlo je všadeprítomné, kde nebezpečenstvo prichádza so západom slnka a príšery nadobúdajú podoby najhroznejších nočných môr. Sem pricestuje na pokyn tajného spolku legendárny lovec prízrakov Van Helsing (Hugh Jackman), aby premohol krvilačného zvodcu grófa Draculu (Richard Roxburgh). V boji proti Draculovi sa postaví po boku Anny Valeriovej (Kate Beckinsale) a snaží sa zbaviť jej rodinu po generácie trvajúcej kliatby. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 003)

Cival 

všetky recenzie používateľa

Takhle nějak si představuju Ligu výjimečných po všech těch "chvalozpěvech":-) Nudný, blátivý hybrid bez atmosféry a švihu, který na sebe jen tupě kupí nic moc akční sekvence a trikově průměrné souboje monster. Van Helsing nemá hlavu ani patu, gradace neexistuje a na plakátech cool hrdina nemá ve filmu styl ani charisma. Pravda, Kate Beckinsale to sluší jako nikdy před tím, kostýmek je proklatě sexy, ale jinak: Fuj tajbl. Nestačí narvat do sebe jen pár legendárních příšer a slepit je smrští triků. Pak se totiž může stát, že film pádí obrovskou rychlostí, v níž divák ani nestíhá sledovat posuny v ději, a přesto se pekelně nudí - musí totiž civět na sterilní umělotinu, jejíž vypatlanost sahá až kamsi do Transylvánie. ()

oli.G 

všetky recenzie používateľa

Strašne bezduché, prázdne a priblblé, ale... who gives a fuck? Digitálnych efektov je tu oveľa viac, než sa patrí, a miestami nepôsobia ani trochu vierohodne (Mr. Hyde pripomína niečo medzi Hulkom a Shrekom, to fakt stojí za to), no medzi pixelmi DVD obrazu sa to akosi stratí. Hugh Jackman cool, Kate Beckinsale sexy, niektoré scény audiovizuálne dokonalé (a niektoré naopak takmer nepozerateľné), celkovo by som to videl na 3 hviezdičky s tým, že z klasík Universalu som nevidel absolútne nič. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

"Někteří o vás říkají, že jste vrah, pane Van Helsingu, jiní, že jste světec. Tak jak to je ? Od všeho trochu. Řekl bych". Sommers po múmii ponúka výborný mix - Draculu, Vlkodlaka, Frankeinsteina a Dr. Jekylla. Okrem klasických postav nechýbajú výborne kostýmy, výprava, lokácie, temná cintorínová atmosféra, slušné triky, herecké obsadenie na čele s Hughom a Kate a taktiež nechýba ani bombastická hudba Alana Silvestriho. Van Helsing servíruje starý príbeh, ale v modernom prevedení (štýlová automatická kuša!) a s klasickým Sommersovým humorom. Rozhodne to nie je špičkový film, ale Sommersovky mám rád a ja som sa pri tomto opäť skvelo bavil. Nie je to najlepší film s tými potvorami, ale ani po x-tom videní nenudí. Scenár ma trochu medzery, niektoré detaily a hlavne Van Helsingová minulosť by mohla byť lepšie vysvetlená (zaujímavé vysvetlenie je v hre: Dracula a Van Helsing boli obaja priatelia a rytieri Svätého rádu, ktorý bojovali proti silám zla. Museli dodržiavať zopár pravidiel a jedno z nich je, že museli žiť život v celibáte. Dracula sa však zamiloval. Keď sa to Rád dozvedel, rozhodli sa mladú ženu z mesta vykázať. Nastal však boj a Draculová milovaná to neprežila. Dracula opustil Rád a rozhodol sa pomocou temnej mágie priviesť ju späť k životu. Van Helsing bol poslaný, aby rituál zastavil. Aj keď uspel, nasledoval boj medzi Drakulom a Van Helsingom. Van Helsingovi neostávalo nič iné, ako zabiť svojho bývalého druha. Nakoniec ho zabil a zobral si na pamiatku jeho prsteň. Keď Drakula umieral, uzavrel dohodu s diablom. Van Helsing sa modlil k Bohu, aby mu vzal bolesť a utrpenie. Boh mu ušetril muky, odpovedal na jeho modlitbu a vymazal mu jeho spomienky.) Taktiež odporúčam aj animovaný prequel Londýnska misia. Inak nemám prečo zle hodnotiť, príjemná zábava, kde Silvestri vo filme kraľuje a pridáva hviezdičku navrch. "Pamatovat si ty, které jste milovala a o něž jste přišla, musí být asi horší, než nepamatovat si vůbec nic." Obľúbený soundtrack: Transylvania 1887, Burn it Down!, Journey to Transylvania, Translylvanian Horses, Reunited. 95% - 5* ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Komixoidní mixmaš, nicméně řemeslně (i díky dokonalým vizuálním efektům a trikům od pánů z ILM) velmi vyvedený a pohříchu i zábavný film, vpravdě guláš velké porce s dvojtým knedlíkem... :-) Zdá se mi až nepochopitelné to množství nízkých hodnocení, jako by bylo jaksi módní obouvat se do těchhle hullywůdských spektáklů, určených pro po zábavě lačnící masové publikum 21. století. Pseudoinťáci jako stádo prskají seč můžou, aby následně se udělali u nějaké trendy pitominy či upoceného českého filmu... Protože tohle je opravdu "JEN" skvělá zábava a nemá smysl v ní hledat nějakou velkou hloubku. V tomhle případě se klidně posadím po bok troubům, co jdou dvakrát ročně do kina na podobný trhák (a pro pocit intelektuální nápravy dotřetice na srajdu koljovského typu ;-) a odpustím jim snad i to mě rušící cicmání se nad pytlíkem popcooltůrnu s rozbryndanou cocotinou... Tenhle film je sice jedna klišoidní divoká jízda s plytkým příběhem, leč profesionálně tak dobře odvedená zábava s velkým Z, že po téhle stránce tahle ptákovina naplňuje svůj smysl beze zbytku. Já osobně jsem tomu rád, semtam párkrát za rok a bez uzardění si něco podobného na vyčištění hlavy naordinovat a bez vedlejších účinků vstřebat. Čili resumé: Dvě hvězdičky za film jako story, jednu a půl za ty skvělé triky - a poslední půlku za pobratima Igora... :-)) Fakt kumpán k pohledání... :o))) ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem se rozmýšlel jestli na tento film mám vůbec jít .Podle některých názorů to toiž není moc dobrý film,ale já jsem nakonec poslechl svůj instinkt a udělal jsem sakra dobře.Stephen Sommers mě totiž vždycky mile pobaví a nechá mě při filmu jak se říká vypnout.A to já dělám sakra rád.Akce se střídá s humorre a zase naopak.Pravda někdy se tvůrci až moc odvázali,ale to je občas i dobře.I herci mě příjemě překvapily.Hugh Jackam předvedl dalšího svého akčního hrdinu přesně takjak to mám od něj rád.Kate Beckinsale nebyla nakonec tak špatná jak jsem čekal David ,,Faramir" Wenham umí příjemě pobavit.Richard Roxburg neměl v roli Drákuly dvakrát lehkou úlohu.Vzít tuto roli po legendě jako je Bela Lugosi je fakt odvaha.Podle mě se ani nesnažil jít v jeho stopách a udělal dobře.Drákulovi nová image prospěla.Daná Morávková opravdu pobaví,ale toho Vašuta tam nějak nemůžu najít(i když ne že by mi scházel).Prostě jde o dost vydařenou hororovu akční komediii,která i přes svou délku nenudí. ()

Galéria (138)

Zaujímavosti (40)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 120,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 300,2 mil. (NIRO)
  • Jméno jedné z Drákulových nevěst, kterou ztvárnila Silvia Colloca, není během celého filmu ani jednou zmíněno. (Jacccob)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (viac)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (viac)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (viac)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (viac)

Reklama

Reklama