Reklama

Reklama

Legendární řidič kamionu Kris Kristofferson se postaví do čela svých parťáků v boji proti zkorumpovaným policistům. Netuší, že mu půjde i o život... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (113)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Šlápněte na brzdy. Máme tu Chlupáče v civilním balení." Jsem velkým "milovníkem" pravého českého silničního dobrodružství, při kterém se na vymletých silnicích pokouším předskočit kolony kamionů, ale Konvoj jsem poprvé viděl v době, kdy jsem úspěšně přesedal z tříkolky na kolo a tak na něj nostalgicky nedám dopustit. Zatímco dnes nadšeně aplauduju každému pokusu Celní správy odstavit jakýkoli kamion mimo vozovku, tak Kačerovu jízdu napříč policejními zátarasy jsem si zkrátka dříve nadšeně užíval. A jelikož ten kluk ve mně stále nehodlá zemřít, tak mám jisté podezření, že bych se u Konvoje dokázal pobavit i dnes. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Asi posledny kvalitny film z neskorej Peckinpahovej /Wild Bunch, Straw Dogs/ tvorby. Sam Peckinpah uz evidentne rezignoval na surove, drsne nasilie a la Wild Bunch, ale stale dokazal natocit nadpriemerny film o kamionoch. Akysi dej tu aj je, ale do popredia vystupuje hlavne rezia talentovaneho Peckinpaha a slusne herecke vykony. V hlavnej roli sa predstavil Kris Kristoffersson v roli sofera kamionu. Samozrejme okrem neho si tu este zahral aj Burt Young /seria Rocky/. Okrem kvalitnych dialogov, ktore iba obcas nudia si divak uzije hlavne peknu sceneriu. A kvalitnu reziu. Takze si myslim, ze tento film je dost podceneny a pre mna slusnych 76 % ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Trvá zhruba 5 minút, než si uvedomíte, že sledujete ďalší z Peckinpahových westernov. Len možno genderovo o trochu korektnejší, než jeho najznámejšie snímky. Po finančných problémoch a natočení Cross of Iron v európskej koprodukcii potreboval Peckinpah, v tej dobe už vyliečený zo svojho alkoholizmu, ale nie závislosti na drogách, peniaze. Nie je preto až takým veľkým prekvapením, že siahol po scenári Billa L. Nortona, vytvorenom na zákazku firmy na výrobu CB rádií. Príbeh je založený na rovnomennej piesni Billa Friesa a zobrazuje vzburu kamionistov voči autoritám (čo je dôvodom, prečo bol v Sovietskom zväze film obrovským hitom). To je vlastne všetko, čo je o ňom potrebné vedieť. Pôvodná Peckinpahova verzia, ktorú nenávidení producenti stlačili na únosných 110 minút, mala približne 3 a pol hodiny a možno išla do väčšej hĺbky, než finálny zostrih. Ten je kontexte Peckinpahovho diela krokom späť od demytizovaného divokého západu v The Wild Bunch, v ktorom už niet miesta pre desperátov, k idealizovanému a naivnému boju za vyššie ideály. Stále však ide o čisto mužskú záležitosť, ktorej nechýba humor ani akcia. Je však na nej už cítiť, že sa režisérova hviezdna kariéra chýli ku koncu. 65% ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Asi nejlepší Peckinpah (moc jsem jich zatím neviděl). Tohle mi sedlo. Nehodlám rozebírat, jak moc je námět reálný, jako pocta truckerům (u nás aviatikům) co se znají převážně přes CB je to dost dobře natočený. Herci přesně pasují, Kristofferson jako nevolený šéf, MacGraw coby osudová, tajemná a pochopitelně podlehnuvší žena, a Ernest Superpolda Borginine jako uslintanej zmetek, co kvůli vlastní ješitnosti klidně postřílí půlku okresu. Dobrá hudba, výtečný dabing (Soukup, Hudečková, Řanda). ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Taky chlapsky film o parte kamionistov, ktory sa dostanu do maleru kvôli otravnemu policajtovi a nasledne sa ich utek pred policiou pomaly premeni na revoltu voci systemu. Pritom chudaci kamionisti ani sami nevedia voci comu bojuju. Tak nakoniec urobime najväcsie zlo z politikov. Skoda tej otravnej politickej roviny. Bez nej by to fungovalo ovela lepsie. Ta sudrznost medzi kamionistami fungovala perfektne a uplne stacilo vystavat cely pribeh okolo nej a ich tazkom zivobiti. Nastastie to dost zachranuje charizma vsetkych hercov a nakoniec aj u odporneho serifa (Ernest Borgnine) cely cas cakate, kedy sa k nim prida a dockate sa. Vysledkom je taky pohodovy film s hlupo podanymi posolstvami nad ktorymi sa daju prizmurit oci. CZ kinodabing je skvely. 6/10. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (6)

  • Jméno firmy na dveřích Bobbyho (Burt Young) kamionu je Paulie Hauling. To je narážka na film Rocky (1976), kde postavu Paulieho ztvárnil právě Burt Young. (Stiggie)
  • Film se natáčel ve městech Albuquerque, Cerrillos, Cuba, Las Vegas a Madrid v Novém Mexiku a v Needles v Kalifornii. (Stiggie)

Reklama

Reklama