Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (95)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že Janea bych dost možná poznal až někdy v půlce filmu, nebýt toho, že jsem o něm věděl předem. Vytepaná palice a anglický knírek ho dost změnily. To ale není podstatný. Podstatný je, že Crown Vic je parádní oldschoolová kriminálka o nevděčný a nelehký policajtský robotě, biják velepříjemně temnej a s koulema jako tenisáky, od kterýho jsem se nemohl odtrhnout a chlastal kvůli němu abych neusnul colu jako vodu, takže zejtra budu v práci málo použitelnej. Zároveň je to ale taky biják plnej šablonovitejch dialogů a hlavně scénáristicky dost přestřelenej, přehnanej. To, co se Janeovi a jeho parťákovi zelenáči přihodí za jednu noční službu, se nejspíš většině poldů (i těch městských) nepřihodí za celej jejich dlouhej služební život. Na druhou stranu podobný filmy si na nějaký věrný zobrazování reality nehrajou, takže si nechám kritický pindy na jindy, tohle se mi totiž fakt hodně líbilo. A líbila se mi i závěrečná slova (připisovaná tu Orwellovi) o tom, že "lidi můžou v noci spát klidně ve svých postelích jen proto, že existují drsní muži, kteří jsou připraveni konat násilí za ně". ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...do prdele to v akej riti žijú tí ľudia...samé drogy,prostitutky,pasáci,feťaci,policajti na steroidoch a váliu....to čo je za svet ? kde je normálny človek...?.....k filmu:herrecké výkony dobré,presvedčivé...obsah:také filmové spracovanie nejakej policajnej hliadky,kde za jednu noc absolvujú toľko prípadov ako za možno 5 rokov v normálnom svete....zaujalo,ale stačí raz vidieť....dejovo nikde,len kopec útržkov čo idú akože po nejakej - veľmi krivoľakej-dejovej linke.....nič extra-čakal som nejaký -dla obsahu- veľký zvrat -zážitok a namiesto toho kopec drobných príhod..... ()

Reklama

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Príliš veľa prípadov pre jednu policajnú posádku za noc, sk§r to mola byť kombinácia s viacerými posádkami. Výstižná charakteristika USA spoločnosti ešte pred Floydom, v 2020 bola kriminalita katastrofa. Kuriózne v 2021 je najväčšia kriminalita miest USA  v mrazivom Anchorage, Aliaska kde hnutie BLM nemá príliš vhodné klimatické podmienky. Čert sa v nich vyzná.... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Sčasti je to Patrola a sčasti Training Day. Training day hlavne tým postavením zelenáča v aute. Dialógovo už samozrejme nie, tam Denzela ťažko niekto dá. Čo nám tento film odhalil? Skutočnosť, že prostitútky sú ujačané kravy, zväčša furt nafetované. Chudera Emma Ishta tu podala nadľudský herecký výkon za minútu: 100 krát fakjúúú. Asi slovník z brandže. Film prináša niekedy aj dialógovo pekne vyhranené situácie, či už s drsnými chlapíkmi z auta odvedľa, alebo aj medzi policajtami samotnými. Napriek tomu je však príbehovo tak nejak prázdny, chýba mi tu silnejšia nosná línia, často to len vyznelo, že sa na tých uliciach deje len prostitúcia a násilie a všetci ľudia sú len psychopati, ktorí nerešpektujú políciu. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"THERE IS THE WORLD INSIDE THIS SQUAD CAR AND THERE'S EVERYTHING ELSE OUTSIDE OF IT." ------------------ Kto niekedy čakal dôstojného duchovného nástupcu Training Day či Patroly (a nie len nejaký obyčajný povrchný film o polišoch a banditoch), práve sa dočkal a práve ho dostal. Psychológia postáv tu hrá veľkú rolu, na nej sa aj stavia, nedosahuje však úrovne vyššie spomenutých klasík, hoci priestor ísť do hĺbky bol. Atmosféra jednej temnej noci v špinavom Meste anjelov fungovala, zásluhu si berie mimo iného aj hudba. Ak Crown Vic videl David Ayer, rozhodne bol nadšený, jasal a možno aj slintal. Ja som tiež. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)
  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva v kalifornskom Los Angeles, tak jeho natáčanie prebiehalo v meste Buffalo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama