Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman síce na súde uspel, ale musí pracovať na obvodnom oddelení Verejnej bezpečnosti. Z nenáročných policajných povinností na obvode ho vytiahne plukovník Žitný a zverí mu vyšetrovanie prípadu dvojnásobnej vraždy a pokusu o vraždu, ktoré predtým spackal Mirek Stejskal. Zeman sa po úspešnom vyriešení prípadu vracia do funkcie náčelníka pražskej kriminálky... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (59)

tron 

všetky recenzie používateľa

Studnu poznajú aj diváci, ktorí sa majorovi Zemanovi doteraz vyhýbali. Treba uznať, že hoci samotný prípad nie je príliš zaujímavý a v celovečernej minutáži dôjde aj na nudnú vatu, atmosféra ponurého domu na pochmúrnom vidieku je skutočne exkluzívna, miestami ozaj až vyložene hororová. A postava otca, to je neskutočné WTF a dosť dobre nerozumiem tomu, že to súdruhovia v 7O. rokoch povolili. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších – no snad i nejlepší díl celého tohoto seriálu. Donedávna to byl taky jediný příběh, který jsem ze Zemana viděl. Ještě dnes si pamatuji, jak se mnou ona „rekapitulace událostí oné noci v domě“ otřásla coby dítětem. Ten šílený úšklebek na tváři starého Brůny a jeho kolébání ze strany na stranu se sekerou v ruce…Já vždycky tvrdil, že Zemanovy případy pokud se v nich vyšetřovaly brutální vraždy, byly velmi dobré a měli správnou atmosféru, oproti tomu ty špionážní a politické stály vesměs za hovno, protože se v nich ledasco překrucovalo. Tady to mělo správné grády, skvělé herecké výkony i mrazivý příběh a proto si Studny cením i po tolika letech… ()

Reklama

Wiluna 

všetky recenzie používateľa

Legendárny  26. diel Majora Zemana - Studna, otriasol kedysi mojim bezstarostným detským spánkom. Večer rodičmi zakázané a druhý deň doobeda tajne pozreté opakovanie u susedov. No, celoživotný zážitok. Ťaživá výpoveď mladého Brůnu, ktorá začínala vetou: „Jen vím, že byl divně tichý. Zádumčivý, uzavřený do sebe.“ – odštartovala vyšpičkovanú atmosféru, ktorú neuveriteľne dotvorili strašidelne vyzerajúci hlavní protagonisti. Hudobný podmaz silný a nepríjemný. Ešte dnes, aj napriek mnohonásobnému pozretiu tejto epizódy mám vždy pocit mrazenia, nechutenstva a obáv z toho, čím sa asi tak bavia susedia. 😊 ()

Kerbello 

všetky recenzie používateľa

Tak otec se toho večera sice kýval solidně, ale moje očekávání ohledně „legendárního hororového případu“ byla výrazně větší. V neskutečně nabobtnalé stopáži se vyšetřuje minimálně, Zeman se prostě věci dozví, když ho lidi vezmou za svého, nebo nedozví, když je ještě za Pražáka. Vesnice vydrbaná až do blba a filmografie stejná, jak v dětských filmech té doby. Budování hutné atmosféry co chvíli utne nějaký bodrý soudruh kydáním špíny na bližní. A ani ta památná věta tam nezazní! Herdek už! Flashback k případu je to jediné, co stojí za to vidět a tímto Zemana odsouvám ze svého radaru. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skvostná, prvotřídní detektivka s trochou propagandy, která ale zůstává ve stínu naprosto fascinujícího, temného případu se zatraceně temnou a opravdu mrazivou atmosférou, a rozhodně ne jenom v závěru. Ze starýho Brůny jsem byl v šoku i já, ta postava je absolutně neuvěřitelná a herecký výkon geniální. Opravdový skvost, ve kterém se najde i kupa humorných momentů. A hlavně je to fakt takové poklidné, Honza Zeman je v nejlepším slova smyslu rozhodně český Columbo. Nebo Poirot. Studna je geniální záležitost a názory, které ji přirovnávají k hororu opravdu nejsou daleko od pravdy. Ponurý strašidelný dům, vesničané, kteří mezi sebou nechtějí cizince... "Nad ní stál otec se sekerou v ruce. Divně se kýval. Zdálo se mi dokonce... že se usmívá...." Psycho. Fakt psycho. Mnohem lepší, než to od Alfreda. 95%. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (14)

  • Když major Zeman (Vladimír Brabec) konfrontuje mladého Brůnu (Josef Kubíček) v domě, říká mu, že kýbl je celý ohořelý, a že musel být v domě. Když ale mladý Brůna vzpomíná, je kýbl vidět na studni. (Wez)
  • Domek Brůnovic rodiny byl postaven v exteriérech studia Barrandov jen pro potřeby natáčení a neexistuje. (sator)
  • Po vyše 45 rokoch sa v rekonštrukcii celého prípadu objavili podozrenia, že skutočný Stanislav Jelínek, v seriáli mladý Brůna stvárnený hercom Josefom Kubíčekom, si veľkú časť hroznej udalosti vymyslel a stala sa úplne inak ako ju popisoval. Prípad vyšetroval major Strouhal, ktorý ho však uzavrel veľmi rýchlo na nátlak STB, nakoľko Stanislav Jelínek bol špičkový jadrový chemik, ktorý pracoval na tajných vojenských projektoch. K prípadu sa stratil spis a zmizli aj pitevné protokoly, ktoré sa neustále archivujú. Podľa žijúcich ľudí, ktorí sa vyšetrovania zúčastnili, môžu byť tieto údaje v archívoch ruskej tajnej služby, nakoľko Stanislav Jelínek pracoval 3 roky v Moskve. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama